Quina sort!

Un relat de: Mercè Bellfort

QUINA SORT!


Brut, sec i despenjat anava pel carrer arrossegant les seves llargues orelles que anaven escombrant tot allò que es trobava pel davant. Furgava pels contenidors amb l´esperança de trobar quelcom que li alegrés l´estómac. De tant en tant descobria petites menges gràcies al seu olfacte que no l´havia enredat mai.
Qui de debò l´havia enredat va ser una parella de joves massa estressats com per no atendre´l ni un dia més. Aquesta era la dura realitat. Sí, abandonat al carrer i observat per una parella de Mossos que no van dubtar a recollir-lo per portar-lo a la gossera.
Quin enrenou! Allí tots bordaven des de les seves garjoles, presos del pànic de no veure mai més aquelles cares familiars que tants bons moments els havien donat.
" L´Orellut", que així es deia el nostre amic, va ser conduït per un cuidador fins a l´altra punta del passadís on el va tancar amb pany i clau després- quina delícia!- de passar-li la mà per tot el cos.
Feia dies que no havia rebut cap contacte carinyós humà i aquest li va alegrar el dia, sobretot després de dir-li a cau d´orella que era molt guapo i que aviat tindria molta sort.
Es tractava d´un cuidador i no pas d´un adiví, però, el cas és que al cap d´una setmana va aparèixer davant la seva garjola una dona de mitjana edat que li remenava les orelles com si li hagués fet tota la vida.
-Me´l quedo -va dir-, ho tinc claríssim!
Els ulls del gos es van il·luminar en aquell dia assolellat de primavera.
Les llepades que li va regalar a la seva nova mestressa valien tot l´or del món.
Tot rient la dona li va dir:
-Què et sembla Orellut anem a fer un bon bany?




Comentaris

  • Es una llàstima...[Ofensiu]
    Annalls | 07-06-2013

    ... que encara no ens adonem de que els "animals" son els nostres companys de vida. Bé per la teva critica.
    Anna

  • Felicitats![Ofensiu]
    nuriagau | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?