Qui vol el comandament a distància?

Un relat de: Eloi Peri
El darrer mes m’he fet un fart de mirar la tele, escarxofat i sol, al sofà de la saleta. I això, que tant se me’n foten les competicions internacionals de futbol, on no tothom té el mateix dret de participar-hi. A més, durant el campionat encara he hagut de suportar aquells cínics analistes que desqualifiquen el meu equip amb discursos carregats de polls i caspa, “on mai es barreja la política amb l’esport”. No com els insensats insolidaris, que tenim la indecència de proposar la possibilitat de poder tenir l’oportunitat de participar-hi, “amb l’única finalitat de fragmentar la indivisibilitat d’una fina convivència.”

Per cert, a casa, això de la pilota, crea un greu conflicte d’interessos amb la meva parella. En una feroç lluita pel control del comandament a distància del televisor. On el perdedor s’ha de retirar a la trinxera del llit conformar-se a llegir un llibre, o potser, fer temps amb uns mots encreuats.

Aquesta vegada va quedar clar qui va ser el gran derrotat. I és clar, vaig ser jo! Havent-me d'empassar una pila d'avorrits partits i els seus resums. A sobre, guanyés l’única selecció, de les vint-i-quatre, que més m’estimo no veure ni en pintura. Ja que pel meu gust, el color vermell és com el d’un semàfor. Una total prohibició del dret a avançar. D’afegitó, per culpa meva, ser castigat pels àrbitres de la literatura amb targeta roja, i no poder gaudir d’un bon llibre durant tots aquells dies. Sumat a la dura quarantena a la qual la meva senyora em va sancionar. Sotmetent-me, com feu Lisístrata, fins que la pau estigués de nou sota el control del seu teatre d’operacions.

Comentaris

  • Correcció [Ofensiu]
    Prou bé | 21-07-2024

    Comandament *

  • Dues coses...[Ofensiu]
    Prou bé | 21-07-2024

    ...a ressaltar: la vermella i l'apropiació del comandament de la televisió.
    Dues facetes de la mateixa característica: prepotència i també hi campa l'autoritarisme a prohibir.

    Ho veig com tu. Un campionat sense solta ni volta perquè l'emoció (?) de ser-hi ens és negada.
    Les baralles per segrestar el començament és tota una altra història.
    Bon relat basat en un fet quotidià que pot semblar senzill, però que té contingut per reflexionar. De bon llegir.

    Amb total cordialitat

  • Ai el comandament[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 20-07-2024 | Valoració: 10

    Quin despropòsit, això de fer-se l'amo del comandament, sol ser una situació ben habitual. A mi tampoc m'agrada el color vermell, amb el sentit que tu has escrit. Soc incapaç de veure el futbol com un esport, massa interessos pel mig. Millor agafar-s'ho amb calma i esperar que passi el mal temps.

    M'ha agradat Eloi.

    Gràcies pel teu amable comentari al meu últim relat.

    Bon cap de setmana.

    Rosa.