Quatre microcontes més o menys metafísics

Un relat de: Tomàs-Maria Porta i Calsina

PAPERS

Aquell paper fou llençat a terra arrugat amb ganes i ràbia. Malgrat tot, aconsegí aplanar-se i volar. I cridà a la revolta a tots els seus companys que sortiren de papereres, fàbriques, jutjats i cases a retre-li homenatge. Llavors, ell els digué que s'havien de trewure de sobre tota la tinta que els tacava. Un cop aconseguit això, tots els papers es presentaren blancs als homes i els hi encarregaren que reescrivíssin el món..

11


UNA DONA MASSA EXIGENT.

S'havia passat tota la vida buscant un home que el fes riure però que no fes el ridícul. Mai no el trobà. Es consolava dient-se que moriria verge, però no màrtir.

12


EL SANT GRIAL

No és que fos un obsès de les dones ni del sexe. Només és que estava convençut que en el cos femení s'hi amagava el sant grial en el que va beure Jesús el vi de la vida i ell volia salvar-se

13

LA CARTA INCONTESTADA

La seva família li xuclava els comptes corrents. Les seves amants li xuclaves les forces. La seva feina li xuclava el talent. Va decidir escriure una llarguíssima carta a Déu queixant-se de tot això però no tingué cap resposta. Déu feia aproximadament un segle que s'havia jubiliat gràcies a Nietzsche i ara gaudia com mil Déus a les Bahames. Ningú no havia volgut ocupar la seva plaça.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer