Quatre infra-històries

Un relat de: Tomàs-Maria Porta i Calsina

FEMME FATAL I, SOBRE TOT, LABERÍNTICA.

Malgrat que era empurdanesa i de casa més que bona, malgrat que tenia una conversa fascinant i un cos que per força havia d'atraure a tots els mascles als que agradèssin les dones, ella no podia perdonar a cap home que l'estimés.

Perquè ella s'odiava i només podia admirar i fins i tot estimar als que també l'odiéssin.




L'ENAMORAMENT MORTAL

Mira aquells ulls i quedà instantàniament enamorat. Eren uns ulls blaus on hom hi podia descobrir tota l'aigua de l'oceà, onades incloses, quan el sol brilla pel matí o quan s'hi reflexa la lluna a les nits.

No hi podia haver res més enllà ni més ençà d'aquells ulls que, quan parpallejaven, semblaven manar tots els elements del cel i la terra i els batecs del seu cor que s'extasiaven al seu ritme.

Però en dècimes de segón les coses es posaren al seu lloc.

La boa clavà els seus ullas i injectà el verí al coll del conill, que quedà sorprés davant d'un petó tan, tan, tan apassionat.



CAMÍ I PURGATORI

El camí dóna voltes i voltes a la muntanya però no aconsegueix elevar-se fins al cel, que és el seu desig més pregon.

I mentre dóna voltes i voltes pensa i repensa quins pecats deu haver cotmès per a que Déu el tingui estampat contra aquest purgatori. .




LA DARRERA BATALLA DEL REI BLANC

El seu exèrcit estava totalment destruït. Només quedava ell enfront de l'exèrcit negre pràcticament íntegre. Li havien volat tota l'infanteria, la cavalleria i la marina (l'aviació encara no s'havia inventat en aquella època). Fins i tot la seva merevellosa reina havia estat segrestada i ara era una de les tantes esclaves - amants del rei negre.

El rei negre, però, no volia pel seu enemic una mort ràpida. Volia turmentar-lo tant de temps com fos possible per haver gosat enfrontar-se a ell. Volia que s'humiliès fins al punt de suïcidar-se. Però el rei blanc no volia donar-li aquesta satisfacció.

I al final el rei negre es descomptà, trigà més temps a tirar del que el reglament de la guerra permet i el rei blanc coronà la partida amb victòria.


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer