Presentació d'un estudi històric ...

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

Presentació d'un estudi històric de la meva família de la Casa Adema i Subira, la casa Deth Senhor del Poble de Arros Antiga Veronia de l'Est, avui seu del Consell de la Vall i Arxiu històric


Quan pels anys 1945 jo era aquesta nena de la fotografia,a Barcelona,aquella Barcelona empobrida pel pas de la guerra.Quan duran aquells hiverns freds i gelats,,molt sovint els brasers eran apagats...Ho que mes m agradava era enfilar-me a la teva falda .Tu m agafavas les manetes,me les escalfaves entre les teves i me anaves ex
plicant el que mes m agradava escoltar.
Em deies que eres filla d un petit pais del pirineu,que es deia Vall D aran,que era merevellos,que el hivern quedava blanc per la neu i que,mes tard,quan el sol de primavera ja escalfava,les neus es desfeien i eren uns salts de aigua fresca i cristalina que anaven muntayes avall.Em deies que a dalt de las muntanyes i creixien unas flors que feien molta olor i que,quan els prats eren coberts de verd,uns pastorets corrien amunt i avall conduint els seus ramats i rient i cantant cançons araneses acompanyats per les

flautes i els flabiols.I quantes coses mes podria explicar.

Amb la teva tendresa i el teu amor vas fer que visques en mi per sempre aquell record tan dolç i agradable.Amb vas ensenyar a estimar aquet pais,a respctar la nostre familia,nostres arrels.I em vas ensenyar admirar aquesta vall preciosa.Per tu sempre,per tu bonica avia Pilar,el teu dolç record sempre viure dins del meu cor.Maria Pilar Palau Bertran Adema Subira España.Casa deth senhor. 1 part.

Comentaris

  • Àvia[Ofensiu]
    kukisu | 02-12-2005

    El record de l'àvia és la imatge més bonica que puguem trobar per expressar els sentiments de les criatures que hem estat. A més de la descripció de la Vall d'Aran, tan encertada, i dels seus costums.
    M'hauria agradat que fos més llarga, però et felicito cordialment!

  • conéixer...[Ofensiu]
    Capdelin | 18-11-2005 | Valoració: 10

    les arrels, els orígens, els abanspassats, la terra caminada pels avis... tot forma part d'una geneologia que encara corre per les venes dels qui porten la mateixa sang...
    vaig a veure aquesta casa en l'adreça que m'has donat...
    una abraçada!

  • La Banyeta del badiu | 21-09-2005 | Valoració: 10

    No deijis d'escriure mai, tot el que portes al cor i al cap, tot els records de la teva família, aquest és el llegat millor que pots deijar.
    Un petonet. Pilar

    VARELIA, és molt maco i m'enrecordarè sempre, jejeje, és el nom de la xicota del nevot del meu marit. Ell és català, va anar a estudiar a Grècia i va coneiger a la Varelia que és de Italia. Tot un poti-poti de cultures que va desenvocar el l'amor.

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

314667 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com