Noves llistes de racionament

Un relat de: llacuna

Som a 18 de juny. Arribo a l'oficina de l'Inem, faig cua per a prestacions i per a les ofertes. Ahir se'm va acabar el contracte temporal de dos mesos. Quan arribo a prestacions corre el número 54, jo en tinc el 97, en canvi a ofertes, n'agafo el 53 i som al 43. Amb aquestes dades ja saber quin pa s'hi dóna. Tot i així, m'hi espero a veure què me'n diran.

De seguida m'atenen a ofertes, n'he seleccionat dues. M'expliquen en què consisteixen, una és per una feina al setembre i l'altra demana que sigui llicenciada o diplomada. La veritat és que cap de les dues em poden solucionar la necessitat de feina imminent.

Finalment, a la una "m'atenen" a prestacions. En primer lloc, em diuen que he vingut 4 dies abans, ja que l'empresa, m'ha donat 4 dies de vacances. He recollit el certificat d'empresa aquest matí i no ho he vist. Em sorprèn, que no m'hagin donat l'opció ni de cobrar-les, ja que tot seguit en principi, no hi havia cap contracte previst, per tant de temps ja estava previst que en tingués per a mirar el cel i caminar, que és el més barat que puc fer. Aquella dona després de dir-me que sóc allà abans de temps, em diu que li faig pena, tal qual, i que no em farà tornar, així que em fa la tramitació, però que no creu que puguin incloure'm a la remesa de pagaments pel dia 10 del mes següent. La miro amb cara d'incomprensió i em contesta que hi ha comunitats que porten retards de fins a tres mesos. Li ensenyo la nòmina perquè entengui la dificultat de passar 1,5 amb aquells diners i em diu que no s'hi pot fer res. Li dic que visc sola i em diu que aquesta situació no està contemplada.

Honestament, no sé què dir… però sembla… que hi ha unes quantes coses que no funcionen i que sempre rebem les mateixes persones.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer