Morralla

Un relat de: Iona
Ell es va aficionar a la pesca, i ella aconseguí excel·lir en l'art d'esmocar, escatar, enfarinar, sofregir i rostir. Però atrapada enmig de cassoles i fogons, no hi havia dia que no rondinés. Que si són petits i tenen massa espina o això no tindrà gust de res. Que no veus que mai no pescaràs res amb cara i ulls, essent fill de terra ferma. Aquest coi de desfici teu no ens portarà res de bo.

Però quan es va jubilar, encara hi passava més temps. I tot i que els seus companys, sí que de tant en tant pescaven bones peces, el seu resultat sempre era mediocre. En arribar a casa, sempre s'havia de sentir el retret, de què amb els quartos que es gastava en la compra d'esquer, a la peixateria, ella hi faria molta més feina. Llavors, ell arrosava les espatlles i li somreia, sense adonar-se del que li assenyalaven les paraules d'ella.

Aquell dia, a la botiga de pesca, el dependent li van oferir l'última novetat, un tipus de cuc que resultava irresistible pels peixos. Però tot i que era car, va percebre un impuls que no aconseguí frenar. Arribar casa amb una bona pesca, sorprendria la seva dona. Expectant, va enfilar-lo a l'ham i a l'acte va notar com picaven. L'estrebada fou forta i l'agafà desprevingut. Allò només podia ser obra d'una peça molt grossa. I ell, acostumat a batallar amb peixos menuts, perdé la partida, submergit dins la foscor del fons abissal.

Ara tothom se'n fa creus que no sabés nadar. Qui havia de dir que acabaria convertit en el seu propi esquer. I a ella, ja tant li fa que siguin grans o petits, que de peixos no en vol saber res més.

Comentaris

  • Sembla que[Ofensiu]
    marialluïsa | 10-04-2023


    les paraules de la dona no el van desdir de la seva afició a la pesca.
    Només sap greu pel final tan tràgic que li has ideat. Imaginatiu.

  • Un cuc....[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 02-04-2023

    que li va fer una mala passada. Ell en va ser la pròpia víctima. Amb aquest final dubto que mai m'interessi per la pesca, hahaha.

    Molt bé Iona, bon relat.

    Salutacions.

    Rosa.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Iona

Iona

83 Relats

319 Comentaris

28176 Lectures

Valoració de l'autor: 9.66

Biografia:
Durant el confinament vaig provar això que en diuen escriure i ves per on em va agradar. Ara, novella en el món de l'escriptura, vaig fent, desfent i aprenent.

El meu blog: Despullant sentiments de Iona

A Instagram: @lecturesxgaudir