Monòleg desesperat

Un relat de: Cendra de flor


Quin infern, es pot saber on sóc? Quina pudor més horripilant que hi ha aquí a dins! Així no es pot viure. Tan feliç que vivia a la meva antiga caseta. Li havia agafat estimació després de nou mesos: era calenteta com un turronet, tova com el cotó fluix, inodora com l'aigua, suau com la seda, s'hi escoltaven uns sons harmoniosos com el tic-tac del rellotge. Notava una mena de lligam que em feia sentir acompanyat, l'única pega era la foscor, que dominava l'estança la major part del dia.
Aquest malson va començar ara fa dos dies, quan de sobte vaig sentir un gran dolor que m'empenyia a fugir d'aquell paradís, jo no volia sortir i posava totes les forces i resistència al meu abast per aconseguir frenar l'èxode, però no hi va haver res a fer. A la fi vaig veure una forta llum i vaig percebre tota mena de sensacions noves que no coneixia, que no conec, però que puc descriure, unes força curioses, d'altres molt desagradables:
El que em va cridar més l'atenció va ser la variació en la intensitat dels sons i sorolls, que havia sentit fins al moment, els tons de les veu van deixar de ser harmonioses, per passar a ser força estridents i nervioses.
També vaig començar notar una buidor a la zona mitja del cos, a la panxa, que jo li donaria el nom de gana i que m'empenyia plorar però no podia, no tenia prou forces per fer-ho.
Una altra sensació molt desagradable em va aparèixer a la zona posterior final del cos, dient-n'hi cul. Molt difícil de descriure, una impressió d'estar mullat, brut i escaldat...com un rosec que no para de burxar i sense poder-hi fer res per apaivagar-ho.
I per acabar-ho d'adobar, si tot això fos poc, una percepció a la part externa de tot el cos, anomenem-la pell, com d'esgarrifances, potser es podria dir fred.
Aquesta llum tant forta només durà uns instants, minuts o hores, no ho puc assegurar, encara no se qualificar massa bé el pas del temps, quan de sobte vaig sentir unes passes i vaig notar que em movia sense saber cap a on anava i a la fi, un altre cop la foscor, una foscor més intensa que l'anterior, més bruta, més solitària. Cada moment que passa em sento pitjor, no ho puc suportar més, què algú m'ajudi, necessito que algú m'ajudi!. Ah, ah! es torna a veure una mica de llum, cridaré, ploraré amb totes les forces: ajudeu-me, ajudeu-me! però ningú no em fa cas, no tinc prou forces, l'energia està a la fi, amb prou feines puc respirar, cada cop el tic-tac harmoniós del meu cor es va alentint fins que... i mentre se m'està esgotant el meu últim alè jo em pregunto que he fet jo per merèixer aquest final tant trist i deplorable?



Comentaris

  • molt bon relat cendra[Ofensiu]
    joandemataro | 12-02-2011 | Valoració: 10

    amb un final genial!!
    una abraçadota
    joan

  • Realisme[Ofensiu]
    Unaquimera | 01-04-2009 | Valoració: 10

    Un relat realista, evidentment; no pesimista per força.
    Hi ha alguns conceptes que resulten difícils de combinar, com ara Realisme i Optimisme, ja que en alguns moments pot semblar que informar-se sigui sinònim de desesperar-se o que Coneixement equival a Pessimisme... però crec, sincerament, que no té sentit ser optimista a costa de no ser conscient de la realitat, girar-li l'esquena o no assabentar-se de fets reals.

    Informació i Esperança no tenen perquè ser termes oposats, obligatòriament: poden constituir una parella ben avinguda, tot depèn de qui els acull i com s'interpreten.

    Diuen que "no hi ha dos sense un tercer", així que t'ofereixo unes
    Parelles difícils per completar la trilogia.

    I una abraçada triple,
    Unaquimera

  • Un nadó abandonat...[Ofensiu]
    Romy Ros | 30-03-2009

    demana auxili plorant i sentint-se defallit: després del cop fort que representa sortir del cau matern, encara la realitat que l'envolta serà més terrible... Relat colpidor i aclaparador: realisme i dolor existencial. Et seguiré llegint.

  • Aclariment[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 30-03-2009

    Distingueixo i amb molta cura, el comentari opinable de la crítica.
    Criticar no em sento capaç ni és cap pretensió.
    Sols volia fer un comentari, a prop de la realitat, la teva i d'altres.

  • Realisme[Ofensiu]
    Cendra de flor | 30-03-2009


    Jo no sóc ni optimista ni pessimista, sóc realista, i em fixo en aquelles coses de la nostra societat que m'agradaria canviar. En aquest relat intento posar-me en la situació d'un ésser desvalgut, que no entén res de res, que es troba en una situació tant deplorable, i no entenc com ningú pot obviar aquestes situacions, que són reals, que no són inventades. Per tant no entenc la teva crítica? crec que no has entès l'objectiu del meu relat. És clar que dins de la societat hi ha persones com ttu que ajuden als altres desinteressadament, però una cosa no treu l'altra
    Una salutació
    Cendra de flor

  • Respectable[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 30-03-2009 | Valoració: 9

    Ho he rumiat molt abans de fer un comentari.
    El teu relat és fons i forma.
    Forma guai. Fons... com tu mateix escrius...mancat d'esperança.
    I discrepo. Doncs crec en l'esperança. No com una pastilla. Crec en l'esperança com la capacitat de reacció davant quelcom.

  • Veu colpidora[Ofensiu]
    brins | 30-03-2009 | Valoració: 10

    d´un nadó. Un raig de sol que sempre hauria de ser acollit amb immensa alegria, tant si ha estat engendrat amb amor, com si ha estat concebut involuntàriament.

    Has sabut descriure amb molt d´encert el sentiment que ell hauria expressat si li hagués estat possible de fer-ho.

    Enhorabona!

  • Desprotecció[Ofensiu]
    Unaquimera | 28-03-2009 | Valoració: 10

    Un relat dur i colpidor en què podem sentir el monòleg de la víctima indefensa, cruelment abandonada.

    De tant en tant, sento o llegeixo notícies semblants a aquesta, és clar, i em fan mal endins.
    De vegades, la situació violenta afecta a alguna altra franja de població, com per exemple dones adultes: sempre fa patir un fet d'aquesta mena, ja que qualsevol pèrdua genera sofriment per raons d'empatia humana; quan les víctimes són infants, però, sembla més fonda la pena, el dolor, la ràbia.
    Les criatures són més febles en qualsevol circumstància de risc, de malaltia, d'abús, d'infàmia, d'injustícia, de desprotecció, de violència o desamor... ells tan innocents i vulnerables!
    Tu ho has reflectit perfectament! Si vols llegir un altre relat sobre el tema, et recomano En paral·lel, que penso que pot agradar-te.

    Espero poder llegir nous i interessants relats teus... tens intenció de publicar-ne més? Si la resposta és afirmativa, em donaràs una alegria gran!

    T'envio una abraçada confiant que no serà la darrera,
    Unaquimera

  • Molt ingeniós![Ofensiu]
    domi1 | 11-03-2009 | Valoració: 10

    És molt difícil explicar el sofriment d'un nadó, en els últims moments, sentiments d'impotència davant la barbàrie i de la inujusticia.

Valoració mitja: 9.83

l´Autor

Foto de perfil de Cendra de flor

Cendra de flor

41 Relats

208 Comentaris

40664 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Cendra de flor, cendra d'espina,
d'haver cregut, d'haver estimat;
per a moldre aquesta farina
cada instant fou un gra de blat.

Màrius Torres

M'encanta la dedicatoria del llibre Te deix amor la mar com a penyora de Carme Riera
A Eva, a la dona
Als que no hi són tots...
Als que es passegen del braç de la anormalitat.
Als difícils.
Als isolats.
Als pervertits.
A aquells a qui contorba la bellesa...
Però també a tots els altres.

M'agrada escoltar les cançons de Paco Ibanez, sobre tot " palabras para Julia" poema de José Agustín Goytisolo , sobretot quan necessito forces per tirar endavant.