Mentides

Un relat de: qwark
En Fish trobava particularment enervant l’actitud femenina en el ritual d’aparellament. Admetia que l’acte copulatiu era fins i tot divertit però tot el que venia abans i després era absurdament tediós i recargolat.

Per exemple hi havia el tema de la sinceritat. Per la informació de què disposava, moltes de les femelles exigien saber tota la veritat sobre els mascles candidats a aparellar-s’hi. Malgrat això, la majoria dels mascles mentien específicament amb l’objectiu d’aconseguir completar una còpula. En el cas d’en Fish, fets els càlculs i raonaments pertinents, havia pres aquesta mateixa determinació. Òbviament, era impossible que cap femella s’acostés voluntàriament a en Fish sabent la naturalesa de les seves intencions.

En Fish estava fent els càlculs correctors necessaris per aplicar el moviment circular que enrotllés els espaguetis de la manera més òptima quan la Gina va accedir inesperadament als seus processos cerebrals.

–T’he de donar una gran notícia.

En Fish s’introduí un cilindre de cilindres de pasta a la boca i mirà als ulls a la Gina.

–Estic embarassada.

En Fish necessità prop de mig minut per reaccionar. Allò era fantàstic! Però, com calia actuar? Calia aparentar normalitat, no fos cas que la Gina sospités res. Així que va invertir mig minut més en mastegar i empassar-se els espaguetis abans de parlar.

–És la millor notícia que em podies donar –va respondre finalment, amb una sinceritat sorprenent–. Em fas molt feliç, estic molt content d’haver-te triat.
–Sé que per tu era molt important tenir un fill i jo t’estimo i volia donar-te allò que et fes feliç. Hauria fet qualsevol cosa per quedar-me embarassada. Saps que em vaig fer els tests de fertilitat.
–Sí, estic molt satisfet de la teva actitud –va improvisar en Fish, sabent que la conversa s’apropava a un terreny relliscós.
–La veritat és que sempre em va sorprendre que tu no et fessis cap prova de fertilitat.
–Ja saps que tinc fòbia als hospitals –replicà en Fish, fent ús de la seva coartada–. M’entra una ansietat insuportable cada cop que veig una bata blanca. I a més, estava convençut que el problema no era meu i que es resoldria satisfactòriament, com així ha estat.
–Sí, suposo que ara ja no importa... –va dir la Gina, amb una caiguda d’ulls que en Fish va identificar amb una certa melangia.
–A partir d’ara tot anirà bé. T’ho prometo.
–Gràcies. Ets la persona més bona que conec. De vegades penso que no et mereixo.


En Fish va observar els ulls de la Gina i per uns moments li va semblar que s’estava obrint una porta cap a la seva ment que ho deixava veure tot. Una transparència bella com un cristall de quars. Allò havia de ser la sinceritat, tal i com l’entenien (o la idealitzaven) els humans. Però van ser uns instants molt breus i en Fish no va poder aconseguir cap informació rellevant. Com la que van determinar vuit mesos després els enginyers genètics del planeta d’en Fish, quan van concloure que l’operació havia estat un complet fracàs. Aquell nounat no era pas un híbrid: era un humà com qualsevol altre.

Comentaris

  • Errades...[Ofensiu]
    allan lee | 04-07-2013

    no sé pas dir-te quina, la veritat. No sóc del RDQ per motius paranoics, però si puc i m'agrada l'autor que toca hi vaig a fer bulto.
    Estudiar un organisme viu i per fer-ho millor, infiltrar-se en el seu nínxol específic comporta un gran perill. Sembla que aquest perill obvi- ser descobert- no afecta a en Fish pels motius de ser una espècie tan superior o tecnologicament avançada que l'engany es du a terme sense interferències. Després hi ha la questió secundària. Poden realment pensar en una hibridació, aquesta gent d'altra món? La seva vida és basada en ADN com la d'aquí a Terra? Pressuposo que ja han fet intents in vivo als seus laboratoris abans d'emprendre una tasca tan dificultosa. Jo vull creure que estudien al nadó durant un flaix i el deixen amb sa mare, total.

    M'agrada com fas avençar el relat, la teva manera- metòdica? experimental?- d'escriure, l'us tan fi de la ironia que l'embolcalla. Mentides: tan variades, i per motius tan diferents, i tan emprades ara sí i després també. Si ella volia quedar-se amb Fish- bé ho sembla: malgrat el seu apetit sexual va per una altra banda, l'enganya per estar amb ell: alguna cosa amable deu tenir com a company- no ho aconssegueix; Fish, que després de tants treballs creia reeixit el seu projecte, també li resulta un fiasco. No podem dir que les mentides per amdós cantons ens hagin dut a la debacle, però almenys sí que hi han jugat un paper hilarant.

  • Més, més, ..[Ofensiu]

    Molt divertit i ben escrit. Pobre Fish, ha d'aprendre molt de l'espècie que visita i amb la que vol experimentar! Qwark, com acaba el relat? Queda clar que en Fish torna al seu planeta amb el nadó, però què se'n fa de la Gina? I del nadó ? Aquesta relataire vol saber més!

  • A "The man who fell to earth"...[Ofensiu]
    Quitus | 29-06-2012

    ... David Bowie interpretà a un extraterrestre que arriba a la terra amb una "idea" concreta. Cert moment, coneix una dona i comencen, a diguem-ne, a sortir. Finalment, una nit, la dona li demana, li suplica, que ell es mostri tal com es (això ho diu des del punt de vista metafòric. Els personatge es força introvertit i la dona no sap d'on es realment). En una escena terroríficament fascinant, el personatge a qui dona vida Bowie es "despulla" de la seua pell humana per quedar-se tal com es (L'escena, sempre em va semblar captivadora pel joc, gairebé metalingüístic, que conformava el fet que el personatge s'estigués despullant i que l'actor s'estigués "vestint" cada cop amb més pròtesis. Més endavant, també amb vaig adonar d'un altre motiu de goig, un home no ha de mostrar-se realment com es davant "la parenta", a no ser que la vulgui perdre per sempre (o tornar-la boja)).

  • Un conte humaníssim[Ofensiu]
    Entremons | 28-06-2012

    en un context d’aparent ciència ficció. Amb poques paraules descrius molt acuradament la dificultat que es produeix sovint en el plantejament d’una relació entre un home i una dona, les diferents necessitats i enfocaments d’una realitat similar. No sé si és fortuïta la tria de que la part més analítica i racional sigui masculina, es a dir, de que “l’extraterrestre” sigui el mascle, però és fàcil identificar, en versió doblement terrícola, situacions similars. De tota manera, les mentides, tan humanes, son a dues bandes, com deixa clar el final de la història...
    Se m’ha encomanat l’atmosfera feixuga en el diàleg dels dos protagonistes i la tristor sorda que sovint deixa la realitat al paladar. M’ha agradat molt, qwark!!

    Gràcies pel teu comentari al meu text. Sí, pretenia fer un paral•lelisme entre la biologia humana (deformació professional) i la música (deformació passional, hehe), però no tant establint una causalitat sinó més aviat fent una analogia metafòrica. Un text difícil per la mania que tinc a utilitzar lèxic tècnic per dir les coses. De diferents maneres però sembla que compartim la barreja de mons al escriure.

    Ens llegim!! :)

l´Autor

Foto de perfil de qwark

qwark

59 Relats

410 Comentaris

97420 Lectures

Valoració de l'autor: 9.61

Biografia:
Químic de formació, professor de professió i escriptor de vocació, des que vaig abandonar el meu somni juvenil de ser estrella de rock. M'agradaria ser escriptor de professió, professor de vocació i saber tot el que pugui del món en què vivim.

Agraeixo a la gent de Relats en Català el fet de poder tenir un espai com aquest. A mi m'ha servit per a tantes coses que es faria avorrit dir-les totes.


Podeu preguntar per mi aquí:

qwark79@yahoo.es