Manifest negativista o apologia de la violència

Un relat de: niqmad

No hi ha pau, només periodes d'entreguerres. No hi ha calma abans de la tempesta, sinó interludi entre tempestes. No hi ha felicitat, només descans entre desgràcia i desgràcia. El bé i el mal es confonen en tons grisos tenyits de violència. Perquè s'han d'escriure coses agradables amb paraules tan belles que ja són velles? Perquè hi ha qui es desfà en eufemismes per no parlar de follar, cardar, matar, violar, esbudellar, torturar, pixar, cagar... La vida no és de calma i felicitat: la major part del planeta, pateix. I nosaltres en sóm els negrers, sóm esclaus esclavitzadors que no fem res i ens espolsem la sang dels desnutrits de la nostra roba.

La violència defineix la humanitat, ja sigui en les relacions personals o en els moviments històrics. Una paraula, una frase ben dirigida, pot fer més mal que una bofetada a la cara. Ho sabem i ho fem servir: ens fem mal. Cap canvi històric que realment ho hagi estat, ha succeït sense violència. El trencament de dues forces en tensió provoca víctimes, mots i ferits; per avançar o retrocedir, per canviar, hem hagut de matar. I ho tornarem a fer.

Perquè tants autors catalans tenen la mania d'obviar la violència? Perquè es deixen la realitat amagada sota la catifa? Es pensen que poden amagar la realitat sota els 'fóu', 'féren', 'fúmer', 'desflorar'... i la seva retòrica recarregada, avorrida, inútil i plena d'arcaïsmes? Els textos haurien d'arribar directes al cervell, sense passar pels ulls, sense fer-se notar. Com un xoc elèctric que sacsegi les neurones i duguin el missatge de la realitat, de la violència, de la mentida, del surrealisme... I realitat no vol dir realisme, també hi entren les coses que no encaixen, les situacions impossibles que transmetin les mateixes sensacions.

Comentaris

  • ostia..[Ofensiu]
    Red Pèrill | 19-07-2006 | Valoració: 10

    lo de l'1 ha sigut un error...
    poso un 10 per compensar i'm zorry

  • Lula-hop[Ofensiu]
    Red Pèrill | 19-07-2006 | Valoració: 1

    Uuuuuhh el mític niqmad...
    si, açó és sert, tot fa una mica de pudor a virolai, a macramé...
    (a mots...)

  • Realment ha de ser així...[Ofensiu]
    Pau cañigueral Batllosera | 04-04-2006 | Valoració: 9

    Has llegit mai Henry Miller????
    podriem dir que posa en pràctica el que dius en aquest text...
    Sincerament....tant bo com els altres.
    Anims i endevant!!!!!!!!!!1

  • Tiamat | 19-04-2005


    d'acord amb tu.


    Tiamat

  • molt bé![Ofensiu]
    subal | 18-01-2005

    Vés per on, subscric gairebé tot el que dius... i jo te'n diré una altra; la pretesa reacció dels "joves" de la literatura catalana ( els imparables) són només una operació de marquèting. O sigui, que no només val alçar la veu contra l'stablishment cultural català, cal fer-ho bé.

  • BOOOM[Ofensiu]

    He vist la teva felicitació d'any nou:
    BOOOM any nou!

    No siguis tan negatiu, home. Com especialista en prehistòria, has d'habver constatat el progrés de la humanitat. Abans es matàven a cops de pal i quedàven fets un fàstic. Ara ens poden matar des d'un despatx, o des d'un avió, prememnt només un botó. Si més no és molkt més higiènic.

    I ja veus, fins i tot, ens hem acabat creient que per resoldre les desgràcies naturals n'hi ha prou enviant diners. O sigui, que passant els diners d'unes mans a les altres, el tema es resoldrà. Quin fàstic!

Valoració mitja: 6.67

l´Autor

niqmad

22 Relats

90 Comentaris

79765 Lectures

Valoració de l'autor: 8.98

Biografia:
Sóc de Barcelona, on vaig néixer el 1980. Sóc periodista però he fet tota mena de feines, des de Pare Noel algun Nadal, a arqueòleg, passant per mosso de mudances, veremador... Sempre m'ha agradat escriure, i intento fer-ho sovint , encara que a temporades m'és més complicat.

Si voleu saber més coses, visiteu el meu bloc: http://www.niqmad.net