Los Rovellones

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

En una anada a Madrid vam parar a Calatayud per dinar, anavem justos de temps i ens varem posar a la primera casa de menjar que vam trobar, a l'entrar ens va cridar l'atenció el cartell de sobre la porta que hi posava. "El Comedero". - Caram . Varem dir, es una mica bèstia no?
Tot just vam entrar un bon home, un pel rustic, una mica grotesc de cara, panxut i una mica garrell ens venia a donar la benvinguda.
-Buenas tardes señores!! Querran comer verdad???
-Si, si... queremos comer!
-Bueno miren, aquí mucha cosa no hay.. haber! Tenemos sopa de ajo, tortilla de patates, morcillas, el marrano no me lo han traido, hay huevos con jamón y costillas de cordero... ah! y rabo de buey con patatas y solo para uno.
-Bueno qué?? Les traigo la sopa de ajo?? esta muy rica!
-Venga si! Traiga la sopa de ajo y las costillas
-Con patatas las quieren??
-Si, si! con patatas.
-Y que les traigo un porrón de vino negro de Aragón y una gaseosa?
-Vale! Si, si
No va tardar gens a servir-ho tot, pero de seguida es va presentar amb una cadira posant-la a la nostra taula adosant el respaldo a ella. Estavem cohibits, el teniem a sobre dels plats i feria la nostra intimitat més pura. La taula era petita i la veritat es que no quedava gens bé!
-Que! Han venido a por los rovellones?? Eh que si??
-No, no! nosotros vamos a Madrid!
-Aaaaah! pues mira yo bien creia que havian venido a por los rovellones, es que aquí hay muchos rovellones! Pero muchos rovellones. De donde son ustedes?
-De Barcelona.
-Aaaaah! pero allí tambien hay muchos verdad? Si, si ya lo creo! Ah, y a ustedes les gustaran verdad?
-Si, si nos gustan
-Miren que aquí se llenan muchos cestos!
En Jordi el meu home quan ja tenia la gana una mica controlada li va seguir la conversa i aquell bon home es va animar i no va parar de rovellones per aquí i rovellones per allà i donava uns cops afirmatius a la taula provocant les corredisses dels plats i gots que semblava que s'anessin a caure.

Jo pensava.... -Aveure quan s'acabarà tot això!! I no es va acabar, van parlar de rovellones tot el dinar. Tenint en compte que quan vam marxar ens va fer prometre que hi tornariem a anar. Quan al carrer ens varem trobar i el cotxe vam anar a buscar molt curiosa la cosa va anar, mes avall ens vam adonar que un altre cartell molt curiós hi havia i on posava: "Casa del cura Ortega".
-Caramba. Varem dir, quina manera d'anunciar-se mes curiosa tenen aquesta gent.
I al final del carrer un altre ens uns serveis publics que hi deia: "Meaderos".
-Buff!! quin dia de pasar mes original nomes ens falta llegir: "Aqui vive la Dolores, esa chica tan guapa amiga de hacer favores".



Comentaris

  • La Banyeta del badiu | 23-09-2005 | Valoració: 10

    Jejejje, m'he fet un tip de riure, és molt bo, ho expliques amb molta gràcia, ja hos veig asseguts a voltant de la taula amb aquell bon home donan-vos la tabarra.
    Amb consta que hi ha un restaurant i de luxe que és diu La Dolores.

  • una bona manera ...[Ofensiu]
    Conxa Forteza | 18-09-2005

    de començar el diumenge, m'he devertit molt amb el teu relat, el títol ja m'ha cridat l'antenció i he pensat que prometia, no anava gens errada, molt bo ...

    Una aferrada

    Conxa

  • Llibre | 18-09-2005

    Hehehehehe...

    Dius a la introducció que esperes que ningú no es molesti... Bé: jo no crec que això arribi a passar. Es nota que està escrit en clau d'humor i sense cap ànim d'ofendre.

    Hehehe... Jo m'ho he passat molt bé, llegint-te. M'he divertit, de veritat.

    LLIBRE

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

315227 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com