L'ofici de fer bona política

Un relat de: llacuna

Hi ha gent que té idees i decideix un bon dia dur-les a la política, com a camí d'expansió, i crec que això els deu frustrar més que altra cosa, perquè ara, parlo de persones que realment volen fer coses, però que pensen que cal un grup ampli per a aplicar-les i saben que primer cal divulgar-les i la política és l'eina a gran escala per a fer-ho. I llavors s'endinsen en una tasca de predicadores, que les deu omplir de buit, consistent a repetir idees, un cop i un altre i més i més.

Per exemple aquesta idea: L'agricultura és la base de tot, cal incrementar-la. No m'imagino a una persona que creu que el que cal és anar a l'hort o al jardí més proper i plantar, repetint aquesta frase un cop rere altre.

Realment em sentiria molt inútil fent política:predicant. Per uns dies, està bé, però prendre-m'ho com un ofici, això ja són paraules majors.

I a més, a tot això, la política implica també entrar al món dels pactes que sovint són terribles, crec que ha de ser una de les parts més decebedores: el món dels interessos. És clar que algú que fa bona política, crec que hauria de renunciar sempre que no és fes allò que ell considera ètic. I no m'estenc més en aquest aspecte.

Bé, un cop més acabo confirmant que algunes feines poden ser important en moments puntuals, però que sinó s'alternen amb d'altres, cremen i consumeixen.

Comentaris

  • gràcies pel teu contacte i.....[Ofensiu]
    joandemataro | 16-05-2010 | Valoració: 10

    i pels teus comentaris als meus poemes...jo segueixo llegint les teves reflexions...i t'he de dir que tenim pesaments molt semblants...jo fa un temps estic decebut amb la política i els polítics...en gneral és clar, com tu dius és com una maquinària que té unes lleis i una vida pròpia que quan hi entres t'engoleix....
    no sé... jo crec que haurien de venir canvis més profunds en la manera de gestionar les coses...potser més que polítics hauria d'haver gestors...els millors experts en cada cosa que gestionessin les ciutats, els països, el món en general des d'un punt de vista on no hi cabessin els interessos individuals sino els col.lectius, el millor per a la majoiria...la justa mesura...potser és una utopia oi?
    una abraçada valenta
    joan