L'individu, l'última frontera

Un relat de: Llem

L'Elena em comentava l'altre dia que ser sensible pot arribar a ser un problema en la societat en què vivim.
Suposo que no li falta part de raó. Ja sé que aquesta afirmació pot estar fent remoure l'estómac a més d'un lector , i potser remoure l'equilibri "lector-cadira" provocant algun ensurt i algun cop de cul al terra.
Com en una reunió d'alcohòlics anònims em confesso: "Em dic Joan i sóc sensible". I la sensibilitat mal portada és un problema. Igual que el fet de beure més del compte massa sovint. Esperem una tracte humà i cordial dels nostres semblants i la veritat es que hi ha gent que tracta als altres pitjor que a un sac de boxa. I aixó t'afecta.
Poses il·lusions en un projecte, ho dones tot, intentes dur a terme el que el grup s'ha proposat i veus que no tothom hi posa el coll. I això t'afecta.
Esperes dels que tens tipificats com a amics unes atencions, un afecte, un pensar en comú...i veus que molts, la majoria!, tenen un concepte d'amistat ben particular. I això t'afecta...I passen a la categoria de coneguts.
Segur que se us acuden mil exemples més com aquests. Estic convençut que això et porta cap a una asocialització de les relacions d'un cap als demés. El motiu és ben clar! Aprens a autoprotegir-te d'aquestes situacions agafant tanta distància com pots, i l'unic que aconsegueixes es vestir un mur infranquejable entre tu i el món...I has de procurar de no deixar els teus a fora! Per això us explico això... Perquè sou dels meus! I us ho dic amb el cor a una mà, i l'estilogràfica a l'altre.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Llem

15 Relats

25 Comentaris

12552 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:
Un més dels molts ciutadans anònims que té aquest a terra.

Prou jove per no tenir un gran currículum, però prou gran per a saber que la meva història morirà quan la gent que m'envolta ja no em pensi.

No sóc amant de grandeses, ni de grans pretencions. L'unic a que aspiro, es que la història escrigui de mi que he estat, sóc, i espero continuar sent un home just, serè i sociable.