L'home nu

Un relat de: Jere Soler G

Necessito el silenci.
Tinc uns quants refugis de silenci en diversos racons del meu dia.
Quan per alguna raó me'ls prenen, em sento feble i cansada.
El silenci és la dutxa de la ment.
Avui, em cal aquest silenci reparador per apaivagar la tempesta que porto a l'endins. Vinc de l'oficina. Vinc d'una gàbia de crits. Vinc d'una passarel·la de vanitats i de lluites. Tinc el monstre del Director López al cap. Retinc, sense voler-ho, els seus ulls enrogits fixant-se en el meu escot, la baba regalimant-li de la comissura dels llavis, i la humiliació a la boca: la fuetada verbal que li permet de sentir tot el seu poder sobre mi.
No puc apartar-lo de la meva existència; la meva nena necessita bolquers, farinetes, calcetes, llar d'infants... i una mare sense problemes econòmics.
-Totes les separades sou unes "catxondes"... -m'ha dit, encara no fa ni trenta minuts, repassant-me el baix de la minifaldilla. -.Si no, a veure... ¿Per què et poses aquest bocí de tela...? Doncs com totes les ties...! per tornar-nos bojos als homes...! Ens foteu ballar el cap...! o no...?

I jo he somrigut, només amb la façana del meu ésser, comptant els segons que em separaven de les quatre de la tarda, hora en què podré perdre-lo de vista fins demà.
Les quatre de la tarda d'aquest xafogós agost sense vacances.
Les quatre de la tarda d'aquest primer estiu sola, des que en Ferran se'n va anar amb la meva germana a Mèxic, i sense avisar-me.
Les quatre de la tarda del tercer dia en què la meva princesa de dos anys es troba a set mil quilòmetres de distància dels meus braços, amb el seu pare i la seva tieta; i el més terrible és que hi serà fins d'aquí a vint dies, quan el setembre comenci.
He confiat en ell. M'ha promès que me la tornaria. Al capdavall és el seu pare.
M'atanso a la platja. La primera que trobo: Castelldefels. Recordo quan hi venia amb els pares, aquells sopars als capvespres de juliol en què el cor encara em respirava, tan suau i relaxat com una rosa dansant amb la brisa.
M'arriba l'alè de la salabror. El vent ve de la mar, i sembla que em regali cants de sirenes. Al cel ni una boira. A la sorra clapes de gent, com illes enmig d'un oceà ardent i net.
Cerco, el més que puc, la llunyania de l'urbanisme; esdevé una tasca gairebé impossible en ple segle vint i u. Aconsegueixo d'aparcar el cotxe no gaire lluny de la sorra. Agafo la tovallola, el biquini blau i el meu llibre. Sempre m'han agradat els llibres que no passen de moda, i n'hi ha tants que mai no els tinc tots llegits. Avui he triat en Pedrolo: "Mecanoscrit del segon origen".
Aquest matí, el Director López me l'ha vist; i enmig d'una riallada sarcàstica m'ha dit:
-Però si això ho llegeixen els adolescents a l'escola...! ¿On vas amb això...? Si vols jo et puc deixar una novel·la d'en Henry Miller... T'agrada en Henry Miller...?
Li he dit que no sabia qui era en Henry Miller, i ha mig somrigut, com un pare davant la incultura de la seva filla. Continuo sense saber qui és en Henry Miller, però en Pedrolo m'ha arrabassat l'ànima i em sento immergida en una Barcelona devastada per una catàstrofe.
De vegades sento que m'agradaria estar en el lloc del Dídac i de l'Alba; i tenir un món només per a mi, i una humanitat per a refer jo tota sola, de cap a peus...
Escullo un espai ampli i mig buit, ben bé al tros de platja que em trobo al davant. Estiro la tovallola. Col·loco la bossa. M'inflo el coixí de plàstic.
Mirant neguitosa a banda i banda, em trec les calcetes i em poso el biquini, tractant que ningú no s'adoni d'aquest gest tant banal i alhora, per a mi, tan violent. Potser sí que el Director López té raó i fet i fet, amb vint i sis anys complerts, encara sóc una adolescent.
Em disposo a llegir.
De sobte, però, paro atenció en un home que està prenent el sol a uns vint metres d'on em trobo. Em sembla que va nu. No pot ser; això no és pas una platja nudista. Som a Castelldefels. Darrere meu hi ha cases. M'inquieto. Potser porta tanga i em sembla una altra cosa.
¡Mira que sóc obsessiva! Necessito silenci.
Però no, no són imaginacions. L'home es tomba panxa enlaire i, no cal dubtar-ne gens: va despullat.
Li descobreixo el penis flàccid, la foscor del pèl i la bossa inflada dels testicles. Tot ell és molt bru. Reconec que si aquest home fos un noi jove, tatuat i potser amb algun "piercing", m'hauria espantat sense motiu, només pels meus prejudicis; però aquest senyor deu tenir una cinquantena d'anys, porta una barba ben poblava, d'un castany terrós, i em sembla tranquil. Decideixo ignorar-lo; tenint en compte, sobretot, que ell m'ignora a mi; i això sí que em resulta estrany, perquè des que em llevo fins que me'n vaig a dormir no puc evitar de sentir-me com un pernil davant la mirada d'uns pobres afamats que tracten d'esquinçar-me pellingots, del greix del pernil si més no; tot i que de greix, diguin el que diguin, no en tinc gaire.

Quan sento el primer xiulet em trobo llegint, completament absorbida pel llibre 'en Pedrolo.
-Això és un cos...! Collons...!
-Sí...! I no el de la "Guardia Civil"..!
Descobreixo, a uns cinc metres d'on sóc estirada, dos nois musculats, que llueixen unes bermudes amb la bandera ianqui. Em miren i somriuen sorneguers. Em piquen l'ullet, gairebé tots dos alhora, mig fent el pallasso. Un d'ells em saluda aixecant la mà.
Intento de continuar llegint, però no em concentro. Els ulls em ressegueixen les línies dels paràgrafs, i la ment em desenvolupa frases; malgrat tot, aquestes frases no arriben a la meva consciència.
Encara que no ho vull, resto pendent dels dos borinots que em ronden.
-Jo me la follaria ara mateix...
-Tu i tothom...! No et fot...? Pel davant i pel darrere...!
I vinga a riure tots dos.
-Digues-li alguna cosa...
-És que fot cara de mala llet...
-Sí, però està més bona que les maduixes...
-¿Has vist el cul que té? Ai...! Que no m'assabenti jo que aquest cul passa gana...!

Em pregunto perquè no marxo. Hauria de fer-ho, però em fa ràbia. ¿I si els dic que em deixin tranquil·la?
Se m'acosten. Se'm planten al costat amb tots els estris, ben bé com si tots plegats anéssim junts. Començo a tremolar.
-¿Que no teniu prou espai a la platja que heu de venir aquí? -els dic armant-me de coratge.
-Ui...! Que se'ns enfada...!
I em planta la mà al cul.
Xisclo i em poso dempeus.
-Foteu el camp...!
-Si només et volem conèixer...! Que és il·legal intentar de lligar?
-Però jo no vull lligar, ni conèixer-vos; només he vingut a llegir i a descansar una estona...!
-Ah...! És que no ho sabíem...! Te'm vist tan sexi que ens pensàvem que venies a trobar polles fresques.
I es posen a riure.
I ja començo a recollir la tovallola disposada a marxar.
I en aquest mateix moment sento una veu forta, com un tro.
-Aquesta senyoreta estava ben tranquil·la abans que vosaltres arribéssiu.

L'home nu és dret, al costat nostre, i es mira els dos nois amb cara de pomes agres.
-Òstia...! Tarzan...! -fa un d'ells. L'altre torna a riure i afegeix:.
-"Yo Tarzán, tu Chita...!"
-M'està començant a pujar la mosca al nas... -diu l'home nu.
-Mira "iaiu", toca el dos i tapa't la cua, que fas pena...
-Aquí els únics que molesteu sou vosaltres dos...!
-I el vell segueix...! -exclama un dels nois amb sarcasme -. ¿li trenco la cara?
-No tio...! -li diu el company -. No ens fotem en merders. Anem a buscar els "monillos" i que el tanquin per exhibicionista.
-Òstia...! Doncs sí...! Si és un porc que l'engarjolin.
S'aixequen i se'n van.
El cor em bat com una metralladora.
-Gràcies -li dic a l'home nu.
-De res senyoreta, a disposar...

Em torno a estirar i intento de reprendre el fil de la novel·la. La ment no m'obeeix. Deso el llibre i contemplo la mar; el blau verdós de la riba amb la llengua de les onades llepant la sorra; les bombolletes de l'escuma; les veles llunyanes, a l'horitzó; les gavines dibuixant camins al cel. El món immens de les dunes de sorra em fa sentir com algú que contempla un desert il·limitat des d'un avió. En la solitud del desert, només s'hi veu l'essencial.

Arriba una família. El papa, ja entrat a la quarentena; la mama, una mica més jove; un nen i una nena d'uns vuit o nou anys.
S'instal·len entre l'home nu i la meva bossa.
-Josep... hi ha un paio en pilotes... -xiuxiueja la dona.
-Va...! No en faci's cas... Ell a la seva i nosaltres a la nostra...!
-No... si jo no dic res... només que em fa gràcia... -diu mig enriallada.
El marit fa una expressió de dubte i mira els seus fills.
-Escolteu nens... -diu amb la veu forçadament baixa i molt seriós-. Aquell senyor està despullat, és una cosa ben natural... i molt aviat tots hi vindrem així, a la platja...!
-Si home...! -exclama el nen rient.

Sempre m'ha agradat d'escoltar les converses de la gent que m'envolta, quan estic a la platja. Trobo que és la manera més divertida de passar l'estona quan no sóc capaç de concentrar-me en la lectura.
Miro la nena de la família que tinc al costat i penso en la Cèlia, la meva filla; em pregunto si podrà créixer feliç, tenint el pare a un altre continent.
M'adono que em tornen els pensaments anguniosos que m'han forçat a anar al psicòleg aquests últims mesos. Faig l'esforç de no pensar en res. Miro la mar, les ondulacions de la superfície; i escolto el brum brum cíclic de l'aigua: ara va, ara ve; el crit d'una gavina, les rialles de les criatures. Tracto de pensar només en el que escolto i en el que veig. Arribo al silenci absolut, que és l'absència de pensaments.
Agafo de nou el "Mecanoscrit del segon origen", i gairebé de seguida sento la violència d'unes veus irades que em fan alçar el cap.

-Allà... Mirin... allà està el paio...

Veig com els dos nois d'abans s'acosten a l'home nu. Van acompanyats d'una parella de policies.
-Senyor...! Escolti'm...! ¿Ja ho sap que aquí no es pot fer nudisme? -diu un dels policies, el més alt, amb una barreja de seriositat i d'educació.
-I tant si es pot...!
-Li faig saber que no, i faci el favor de vestir-se o l'hauré de denunciar.
-Miri a
gent... la nuesa està permesa a totes les platges, així com a totes les aigües d'ús públic, incloent rius, llacs i embassaments... Ho pot llegir en aquest tríptic. Aquí hi trobarà la situació legal de la nuditat a l'Estat Espanyol.

El policia sembla confús. Mira al seu company. Es comença a llegir el tríptic. Aixeca de nou la mirada cap a l'home nu.
-Miri... tot això està molt bé... Segurament té tota la raó del món, però aquí manen les ordenances municipals... Vesteixi's...! No li ho repetiré gaires vegades més...!

El pare de família, que ho estava escoltant tot, s'aixeca i s'encara als policies.
-Però que li dieu a aquest bon home...! si no fa mal a ningú... Aneu a perseguir lladres collons...!
-Vostè calli i no s'hi fiqui que encara rebrà...! -crida l'altre policia, el que encara no havia dit res.

Aleshores no puc més, i sóc jo qui m'aixeco de la tovallola i m'acosto als uniformats.
-Perdoneu agents... A mi, qui m'ha molestat ha estat aquest xicot, que, tot just fa un quart d'hora, m'ha realitzat un tocament deshonest...
-Un tocament deshonest...? -pregunta el policia.
-Sí... M'ha tocat el cul.
El noi de les bermudes empal·lideix, i segueixo.
-De fet, tots dos m'han estat empipant, dient-me grolleries, fins que precisament aquest m'ha tocat el cul... Sort n'he tingut d'aquest senyor que m'ha defensat, si no... no sé com hauria acabat tot plegat...
Els policies semblen més confusos encara.
-En tot cas, si té alguna cosa en contra d'aquests xicots ha de posar una denúncia...
-Bé... Ho puc fer ara...?
-Ara...? -l'agent torna a dubtar. Sí, és clar...
-Doncs tregui paper... -dic tota segura.

Llavors els nois de les bermudes comencen a cridar.
-Tu ets una puta... Tot el que dius és mentida... Ho senten agents...? És mentida...! El pervertit és aquest paio... ¿Que no ho veuen que va en pilotes...?

Els agents tornen a dubtar. Es miren la noia. Es miren els dos nois amb les bermudes ianquis. Es miren l'home nu.

-En tot cas una cosa no treu l'altre. -diu un d'ells. -vostè vesteixi's i vostè senyoreta expliqui'ns què li ha passat.
-Miri, jo no em vestiré agent... -fa l'home nu. -¿Em permet fer una trucada mentre atén a la senyoreta...?

Els policies, segurament fora de si davant la insòlita situació en què es troben, accedeixen; i començo a explicar-ho tot al més alt.
Mentrestant els dos xicots maleducats continuen cridant i insultant l'home nu. L'altre policia diu que no els deixarà marxar fins que no s'aclareixi tot.

S'acosta novament l'home nu, amb expressió de jovialitat al rostre. Es dirigeix als agents:
-Ja està... Tot solventat...!
I abans que els dos homes de blau li puguin dir res, els sona el telèfon.
L'agafa el policia alt.
Va dient que sí, diverses vegades, mentre es mira l'home nu amb ulls de circumstàncies.
Penja.
Fa silenci.
Es grata el cap.
-Bé... Perdoni les molèsties -diu dirigint-se a l'home nu -i segueixi prenent el sol...
-Moltes gràcies agents...! -exclama l'home nu.
-Vosaltres dos m'haureu d'acompanyar a comissaria. -diu el policia més alt als nois; que, per cert, s'han quedat muts d'incredulitat.

Quan ja han marxat tots, l'home nu em dóna un tríptic. Després s'acosta al pare de família i li'n dóna un altre.
Encapçala el tríptic la frase: "El nudisme, una més de les teves llibertats"
Em giro envers l'home nu per a demanar-li que m'expliqui què vol dir la frase i m'adono que ja torna a ser a la seva tovallola, prenent el sol.
M'ignora, i crec que jo haig de fer el mateix amb ell.
Contemplo la família que tinc al costat i descobreixo que la nena petitona, de vuit anyets, ja no du banyador. I el seu pare, davant la hilaritat de la seva muller, també se l'ha tret.

Agafo de nou el meu llibre i llegeixo el següent paràgraf:

"...tots dos van rentar-se en un brollador que s'alçava entre dues pedres. Ni l'un ni l'altre no s'avergonyia de la seva nuesa, ell perquè era innocent i la noia perquè sempre havia estat honesta i a casa seva li havien ensenyat a no tenir hipocresia."

Resto en silenci, admirant en Pedrolo.
Després, amb serenor, em llevo el biquini i rebo com a premi els primers embats de sol de la meva vida damunt la pell nua.

Jeremies Soler.

Comentaris

  • Tot un plaer llegir-te[Ofensiu]
    Yáiza | 20-05-2006

    Hola Jeremias! Bé, aquest relat ja fa un parell de setmanes que el vaig llegir i et devia el comentari, així que avui l'he tornat a llegir, amb calma, buscant punyetes per poder criticar-les. Sempre dic que em sento malament quan destaco coses negatives d'un relat que m'ha encantat i que jo seria incpaç d'escriure.

    Doncs bé, començo comentant la història per si mateixa. Tal com fas el plantejament de la història, explicant la situació en que es troba la noia, la seva feina, la seva família,... em donava la impressió que el relat seria més llarg pel que fa al temps narratiu. És a dir, que seguiries explicant la història del marit i la nena i vés a saber què i que arribaria setembre i es veuria si el pare torna la filla o no. Que per cert, jo sospitava del marit pensant que se la quedaria a Mèxic, digue'm malpensada. Per tot això penso que aquest relat podria ser el primer capítol d'una novel·la més llarga.
    M'agrada molt la veu narrativa de la noia, tan ben construida, tan ben portada durant tot el relat, intercalant els fets amb els seus pensaments. I és un text, que sense presentar cap complicació al lector, té molta riquesa lèxica. Realment, m'has fet sentir vora el mar.
    I tractes, sobretot, el tema del nudisme, que molta gent encara veu amb mals ulls. Trobo molt encertat el fragment del Mecanoscrit que has posat, i reconec que, tot i ser un llibre "per adolescents", em va robar el cor el primer cop que el vaig llegir, a primària (versió censurada, per cert, com pot ser??), i me'l segueix robant cada cop que em submergeixo entre les seves pàgines (ara ja sense censurar).

    Un parell de cosetes "no tan bones":

    - Vint-i-un, vint-i-sis,... jo sempre els he posat amb guionets, i segons el DIEC és així.

    - "tant banal", sense te, el tan.

    - I ara una rucada,.... si l'home nu està a vint metres d'ella... vols dir que el veuria gaire? Trobo que la distància és una mica massa gran... però vaja, això són punyetes.

    - I hi ha algunes comes o punts i comes que jo posaria o treuria, però la puntuació mai ha estat el meu fort, així que ho deixo estar.


    Doncs això és tot per avui... el pròxim, el diari de Fàtima. Ja en tinc ganes, però me'l deixo per la setmana vinent, que ja és tard.
    Tot un plaer llegir-te i comentar-te, Jeremias.
    Una abraçada,

    Yáiza

  • filladelvent | 01-12-2005

    m'havia confòs: si que t'havia llegit.
    I trobo que fas una literautra molt interessant i emotiva; deu ser pel que tu dius: només escrius sobre allò essencial.

    -Filladelvent-

  • Nuesa[Ofensiu]
    filladelvent | 01-12-2005

    sentir-te nu per fora et fa omplir per dins...

    Un relat preciós, molt ben escrit i ben portat. M'agrada com s'ha anat desenvolupant... no t'havia legit mai, i m'agrada com escrius.

    -Filladelvent-

  • els primers embats d'una nova vida[Ofensiu]
    quetzcoatl | 16-10-2005 | Valoració: 10

    Un relat molt ben dut, Jeremies.

    Mantens els vaivés d'angoixa i pau de la noia durant el relat, amb una credibilitat molt ben aconseguida: quatre pinzellades de la situació laboral i familiar. El seu recer (com el teu?), la mar, on projecta la seva circumstància per poder-ne desconnectar (potser les ones puguin engolir una mica de tristesa i retornar una mica de llum a canvi).

    Quan apareixen els brètols, sembla que tot plegat el relat acabarà malament, però tenim la noció del misteriós home nu que apareixerà en escena d'un moment a l'altre. Amb ell, construeixes un personatge segur de sí mateix, algú en qui es podrà veure reflectida ella quan decideixi canviar el rumb de la seva vida. I la família, que li recorda a la seva, ajuda d'atenuant entre la violència de només dos personatges claus, i afageix valors i reflexions interessants a la narració.

    I penso que sí, que la situació pot ser completament verídica. A vegades ens deixem endur per la sorpresa i ens contagiem d'una mica de la llibertat dels demés, prenent-ne exemple. I, en el cas d'ella, que buscava la pau, li va perfecte. És un final optimista, encoratjador, una nuesa des de la qual podrà renéixer i evocar nous projectes.

    Felicitats, seguiré llegint-te! : )

    m

  • Efectivament, la realitat de vegades es queda curta.[Ofensiu]
    nyull | 04-06-2005

    Sí, sóc un dels dos i ja hem sopat junts, per cert.

    Si una família es despulla després de veure algun exemple és perquè ja ho ha fet o duu en ment de fer-ho; es difícil que sorgeixi com a descobriment espontani, sense reflexió prèvia.

    La nuesa que els nuditistes defensem té molt a veure amb el que fa aquesta família: cada membre fa el que el seu ego li deixa fer o allò que li ve de gust. I probablement seran capaços de defensar qualsevol persona que decideixi fer el que li vingui de gust, sempre que ho faci sense un tarannà provocador.
    Cal que sàpiguen, però, que realment l'expressió en nuesa és una llibertat i no una ficció d'aquestes pàgines.

    Callar davant l'abús que pateix una altra persona, més si ens és pròxima, ens converteix en part dels repressors i/o del problema.

    Els vots i premis es solen atorgar per raó d'amistat o d'ideologia prèvia. Que hi hagi sort!

  • Gràcies[Ofensiu]
    Jere Soler G | 02-06-2005

    Gràcies.
    Per tot, per la crítica constructiva, per llegir-te el conte, etc...
    Tens raó en el detall que el tríptic que reparteix el personatge de l'home nu és un tríptic més naturista que no pas... com en podríem dir? nuditista? De totes maneres, cada vegada més, els naturistes s'acosten a la manera de fer dels nuditistes... N'hi ha alguns que ja l'igualen.
    És cert que hi ha dues persones, jo també les tinc en ment, possibles, reals, que poden actuar com l'home nu del meu relat, i potser fins i tot tu n'ést una d'aquestes dues, no ho sé. Ara per ara, no obstant, ja són més de dues.
    També vull dir que de brètols capaços de molestar una noia i faltar a la seva llibertat sexual, i no adonar-se que avisar la policía per denunciar un altra persona pot perjudicar-los a ells, en conec uns quants. És un problema del quoficient intel·lectual d'alguns brètols.
    També dir-te, com a curiositat, que la descripció de la família que es despulla en una area no nudista en veure algú que ho fa, no és ficció, sinó que és la descripció d'un fet real del qual vaig ser testimoni (i tal vegada home nu?). I potser si ho he descrit és pel fet que em va fer molt feliç que això succeïs. I foren el pare, la nena, i la mare els que es despullaren, restant amb banyador el nen. En el meu relat he deixat vestida a la mare per no fer-ho tan increïble.
    Gràcies per les lloances al meu relat. De vegades, per poc probable que sembli la realitat d'una descripció, passa allò de què la realitat supera la ficció.

  • Felicitats crítiques[Ofensiu]
    nyull | 02-06-2005 | Valoració: 9

    M'ha agradat molt el relat, pel bon maneig que mostres dels sentiments, però t'haig de dir que aquest home nu probablement portaria un altre tríptic i uns quants documents més per la seva defensa. Gairebé li podria posar nom, a triar d'entre dos. Això ho dic perque un portador del tríptic que tu esmentes, tindria probablement un tarannà de nudista o naturista conservador; com a conseqüència aniria, més probablement a platges on l'expressió de la nuesa estigui més consolidada o en grup.

    Em sobta la facilitat amb què l'home nu convenç als municipals i amb què la nena, el pare i la protagonista decideixen prescindir del banyador. Cal tenir-ho ben clar per deixar de banda tota la repressió que ens han internalitzat y que sovint ens obliga, sense ni adonar-nos-en a prescindir d'espais de llibertat pròpia insospitats.

    També trobo difícil que hi hagi gent tan inconscient que sigui capaç de saltar-se la llei, en atemptar contra la llibertat sexual d'una dona i que tot seguit truquin la policia municipal per denunciar allò que creuen un delicte.

    M'ha agradat en canvi que plantegis la possible convivència pacífica i mútuament respectuosa de diverses persones, tant si van nues com vestides, així com el fet que diverses persones surtin en defensa d'un home nu. Aquesta convivència i l'adquisició de la capacitat per defensar una persona nua hauria de fer-se realitat, ja que la nuesa no és prohibida enlloc i és per tant una llibertat , al menys teòrica.

    També m'ha fet recordar el temps en què vaig ajudar en la correcció de l'original del Pedrolo, quan tenia divuit o dinou anys...

    La part de ficció la trobo excel·lent. La que té a veure amb la realitat és millorable. És clar que només és una obra de ficció i potser me n'oblidava...

  • M'has emocionat[Ofensiu]
    Ona Subirats | 02-06-2005 | Valoració: 10

    Em fa sentir molt bé llegir aquest relat. De joveneta en Pedrolo em va fer plorar amb el mecanòscrit. Avui, tu, recordant-me'l, m'has fet posar la pell de gallina. Sempre he pensat que bonic que seria poder anar a la platja sense mals rotllos, despullats o vestits, relaxar-se, respectar-nos. Aquest relat no sé si és utopia, futur, o potser present.
    M'ha agradat molt, molt i molt, i si no fos perquè, ho confesso, em vull votar a mi mateixa, de segur que tindries el meu vot.
    Espero seguir-te llegint, i si no guanyo jo, almenys que siguis tu.

  • m'agrada molt...[Ofensiu]
    ROSASP | 31-05-2005 | Valoració: 10

    Trobo que és un relat molt treballat, amb molts matisos de fons, ple de sentiments, sensacions i detalls. Situacions que parlen per si soles... Massa grolleries empassades tants cops, la prepotència i el masclisme del director i les fanfarronades d'aquells dos gallets.
    El llibre del Mecanoscrit del segon origen i de l'home nu són una bufada fresca en la platja i la vida de la noia, que passa per moments especialment durs.
    M'agrada molt com enllaces un paràgraf del llibre amb la realitat del moment.

    Felicitats, molt bonic i currat!

  • Quina gràcia[Ofensiu]
    platjainatura | 31-05-2005 | Valoració: 9

    M'ha agradat molt Jeremies, ;)

Valoració mitja: 9.71

l´Autor

Foto de perfil de Jere Soler G

Jere Soler G

188 Relats

825 Comentaris

261809 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Aquests últims anys m'he allunyat una mica d'aquest web en el qual he passat moments fascinants. Hi vaig arribar al 2005. Potser sigui el moment de tornar-m'hi a acostar, tot i que ara no escric tant, faig més cinema que altra cosa; i estic una mica més diversificat, i una mica espatllat, només una mica.

Tinc un canal de YouTube de cançons:

... CANÇONS

També tinc un blog que està a punt de fer setze anys:

...:-))) : NUESA LITERÀRIA