L'aquí i l'ara

Un relat de: Clar de lluna

Assentada al sofà mirant la televisió, avorrida de no saber què fer amb la meva vida, de no ser capaç de portar a terme res del que em proposo i de conformar-me amb tot, quan en realitat aquest tot no és res del què havia desitjat. Fumant un cigar que és la meva droga i tampoc sóc capaç de deixar.

Tres novel·les començades i mil projectes que només són projectes.

Faig un microrelat, el guanyo, m'inspiro, començo a escriure, acabo les novel·les i per fi un dels meus somnis es fa realitat. Però en realitat, res canvia.

Assentada al sofà escrivint què fer amb la meva vida, portant a terme un dels meus somnis i renunciant-ne d'altres. Em conformo. Fumo i de cop apago l'últim cigar. Però en realitat les coses tampoc han canviat tant.

Amb pocs anys em caso, em faig una casa, tinc fills, una feina envejada, ja no fumo, però sento que les coses encara no han canviat suficient. Tot sembla idíl·lic, però em falta quelcom.

Finalment un somni, una revelació. El meu desig, allò que busco no està tant lluny, està dins meu i sempre hi ha estat. No té res a veure amb allò que he aconseguit, té a veure amb allò que encara no he trobat. La felicitat no es troba en el futur o en la materialització d'un desig, es troba simplement en el present, en l'aquí i l'ara. Es troba dins meu, en saber gaudir cada dia d'allò que tenim i dels petits èxits quotidians. Així de simple.

Per fi, assentada al sofà admirant la bellesa d'allò que em rodeja: el meu marit, els meus fills, la natura, l'esforç dedicat a la nostra vida en comú i escrivint ja la desena novel·la. En realitat tot ha canviat, soc feliç i gaudeixo de tots i cadascun dels moments que em brinda la vida.

Assentada al sofà, recordo la desesperació quan la ceguesa no em deixava veure res d'allò que tenia i l'avarícia només em permetia desitjar allò que no tenia. Ara me'n ric del temps perdut inútilment i somric a la vida pel temps que encara em resta.

Comentaris

  • Per sort has arribat al convenciment[Ofensiu]
    Màndalf | 23-02-2008

    De que la felicitat no és un objectiu o un final de camí sinó que és el camí en si mateix i que està dins nostre, en la nostra actitud.
    M'ha agradat el fet que expliques de que tot canvia quan per fi arribes a aquesta conclusió, que fins llavors tot es mantenia igual, com buscant alguna cosa que no se sap ben bé què és.

  • Així de simple, sí[Ofensiu]
    copernic | 22-02-2008


    Només ens adonem que estem vius quan som capaços de copsar el moment present. La resta és sobreviure cercant la felicitat, aquest gran mite que no és altra cosa que publicitat. Conformar-se amb el que tens, valorar-ho, estimar-ho és el primer pas per arribar a sentir l'alegria de viure, que és més fàcil d'aconseguir que la fugissera felicitat.
    T'envio des del meu observatori un petó gairebé de mitjanit.

  • Aquí i ara, avui mateix[Ofensiu]
    Unaquimera | 11-02-2008 | Valoració: 10

    El temps és un tema universal! Totes dues, parlant del mateix: el seu pas...
    Pot ser efectivament motiu de tristor o d'alegria, si pots veure'l amb diferents perspectives!

    M'alegra haver coincidit amb tu, per què les coincidències em permeten sentir-me més a prop de l'altra persona, encara que no la conegui personalment.

    Sense perdre més temps, t'envio una abraçada ENOOORME, tal com l'has triada,
    Unaquimera

  • Gràcies[Ofensiu]
    Clar de lluna | 31-01-2008

    Moltes gràcies pel comentari, sempre aníma saber l'opinó de l'altre gent!

l´Autor

Foto de perfil de Clar de lluna

Clar de lluna

28 Relats

347 Comentaris

55148 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:

Una pinzellada de mi

Crec que sempre m'ha agradat escriure petits retalls de la meva vida. Ja de xiqueta, quan començava a tenir ús de raó, escrivia allò que em passava per no oblidar-ho, per retenir-ho en el temps. Els amors i els desamors, els sentiments i les pors, l'amistat i la injustícia, ... han format part d'aquests escrits. Novel·les començades, reflexions interiors, naturalesa observada, ...

Escric allò que sento i allò que imagino, allò que veig i allò que no. És com una droga que tant m'omple d'energia com em buida. Però que sempre em recompensa.

El meu llenguatge és planer i directe, honest amb els meus valors i les meves creences.
M'agrada ser conformista, sense deixar de conformar-me. Lluitar per allò que val la pena. M'agrada créixer i aprendre. Observar. Ensopegar amb pedres per recuperar-me i continuar caminant.

M'agrada viure a pesar de les dificultats i gaudir de tots i cada un dels instants que em brinda la vida.

Però per damunt de totes les coses, m'agrada estimar i sentir-me estimada incondicionalment.

Una abraçada!

Comenteu el què us sembli, doncs estic aquí per aprendre, moltes gràcies per avançat!!!

El meu e-mail: clardelluna@hotmail.es