La vida és literatura

Un relat de: Marteta
Mentres escrivia sentia com si els seus dits s'elevaven cap a un univers totalment paral.lel, on els sentiments no s'amagaven i s'engendraven en figures físiques i alhora abstractes. La lluna es tenyia de mil colors distints i no amagava cap cara obscura al seu darrere. Les estrelles brillaven dins els núvols espessos de les nits més boiroses.

Era una sensació extranya però apassionant alhora. Les llàgrimes es convertien en rius d'aigua salada mesclada amb l'ofuscació compacta de les pedres que hi rodaven. Els somriures eren nens petits fent bots i flotant en l'aire, amb plena llibertat, alimentant-se d'emocions momentànies.

Els rellotges no eren lladres... fins i tot et somreien amb les seves agulles embogides per l'home i la confusió dels segons perduts. La gent pareixia feliç dins el seu propi món fet literatura, fet somni.

Uns somnis amb llàgrimes i amb somriures, per a poder equilibrar la balança. Amb pors que es convertien en agradables amb el pas d'aquell temps indefinit per qualsevol calculadora ni termòmetre.


Però tot això esdevenia en un gran engany quan deixava d'escriure. El rellotge marcava una hora i no li somreia, ....potser arribava tard a qualque lloc. La lluna es mostrava tan misteriosa com de costum i les estrelles no brillaven en aquella nit confusa. Els rius no tenien aigua salada i no eren causats per les llàgrimes incontrolables d'algun amant que no es sentia estimat. Però les paraules no canvien i les metàfores sempre romandran variables als ulls de cada artista. La vida és literatura i segur que quan més necessiti volar ja sabrà el camí més bonic per canviar de manera radical la realitat.

Comentaris

  • Ahhhhhhh[Ofensiu]
    Annalls | 29-12-2013 | Valoració: 10

    Mira'm Marta , me quedat amb la boca oberta...
    Que has fet ?
    Aquest relat es l'ostia nena !!
    No et puc dit el millor que te llegit perquè no ho sé , però de lo millor segur que sí... Confio que el descobreixin molts més relataires, s'ho mereix !!
    Dema quan ja hagi pogut "fermar" la boca torno i et dic més cosetes !!

    Anna

  • Lletres de vida, vida expectant[Ofensiu]
    Bonhomia | 24-12-2013 | Valoració: 10

    Doncs bé, entre d'altres coses explicades subtilment i agradablement que s'intueix pel nom del llibre, Sexus, de Henry Miller, n'hi ha d'altres que s'assemblen molt al que tu dius. Potser no has llegit mai a Henry Miller, té coses verament interessants. Però jo crec que no ens podem amagar o enfonsar-nos als llibres del tot, encara que jo també ho faig. Igualment, el teu relat és perfecte i precís, sento admiració.


    Sergi

l´Autor

Foto de perfil de Marteta

Marteta

227 Relats

394 Comentaris

165906 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Professora de filosofia.