La série de meduses al rodalies

Un relat de: Tomàs-Maria Porta i Calsina

ENDARRERIMENTS A RODALIES-IV

"La pluja i Renfe agreugen el col.lapse del cap de setmana."

El Periódico 22-7-2007. Portada.

No estava per gaires alegries. S'havia de cuidar. No hi havia res que li anès pitjor que les temperatures extremes. Ara calitja infermal, ara un dilivi diví. Era que no. No.

El tren començà a estornudar estrepitossament fins que un esternut colossal deixà acollonits el conductor i els viatgers. El conductor -per variar- no sabia què fer, ni què dir. No en tenia ni puta idea del que passava, aquesta era la veritat, una vegada més. .

Els passatges estaven dividits en dos bàndols. Els que estaven obssessionats per arribar d'hora a la seva feina i els que estaven obssessionats en que allò era un atac terrorista. d'ETA o de Bin Laden. I algún creia que era el darrer malefici de Madrid. .

En aquests el tren feu el darrer estornut de la seva vida i conductor i viatgers van sortir-ne catapultats i van haver de fer la resta del viatge caminant. .




MEDUSES-II

"Les tortugues no són una solució antimeduses".

El Periódico 22-07-2007. Pàgina 8.

Van deixar anar un escamot de tortugues per lluitar contra les meduses. Però els residus orgànics que generaven els humans eren tants que les meduses havien aconseguit formar un gran exèrcit i tot i que les tortugues es van defensar valentment, mai van aconseguir atacar les meduses que van acabar eliminant-les totes.

Al científic que havia tingut l'idea d'enfrontar tortugues i meduses, li va caure el pèl. El govern s'havia gastat una calerada amb tortugues que no havien servit ni per a fer sopa. Ans al contrari: havien esdevingut l'aliment de les tortugues.

La mariscala de les meduses reia com una boja. Que ximples eren els homes. Les alimentaven com mai cap Déu no les havia alimentat i pretenien que desapareguèssin enviant-els-hi quatre tortuguetes, no et fot?







SÈRIES

"Les sèries del metges animen la demanda d'estudis de Medicina. La influència queda patent en diversos sondejos realitzats en altres països europeus. A la universitat de Saragossa, l'11% de l'alumnat admet la influència televisiva."

El Periódico 24-07-2007. Pag 23

No era culpa seva si s'havien anat confonent les coses. Mirava sèries de metges i en quedava enamorat. Resolien els problemes, es lligaven les infermeres i les pacients més sexis, es feien rics. Algún cop anaven una mica de cul, però qui no hi va?

A la facultat de medicina tot fou bufar i fer ampolles. Els catedràtics s'explicaven lluminosament. Els manuals eren nítids i explicaven fil per randa què s'havia de fer el cada moment. Tot estava claríssim. Triomfaria: el món seria seu. .

El seu destí era un poble petit i aquella era la seva nit de guàrdia. A les dotze en punt li van portar una dona que s'estava dessagnant. Estava tan nerviòs que no sabia per on començar. Va vomitar. Malgrat que no ho havia vist, ni llegit, ni escoltat enlloc després es va posar a resar amb una fe fervorosa fins que l'hemorragia de la dona és deturà, .




Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer