La pregunta de Sento Bassa

Un relat de: benac

Marcel Corretjola, profesor de l´IES "Viladamunt", estava ja cansat de veure com els alumnes que anava tenint any rere any no tenien cap interes en les seves ensenyances. Quedava lluny aquells anys on surtien alumnes que despres continuarien els seus estudis a l´universitat. Ara tot havia canviat, desde que va començar la reforma, solament surtien un alumne per promoció que continuava els estudis; a més el nombre d´alumnes matriculats anava minvant any rere any i de seguir aixi l´IES corria perill. Un conjunt de raons anaven desanimant a Marcel; la falta d´interes dels alumnes en les materies i dels pares que solament pensaven que l´IES era un parking per els seus fills, l´involució social actual, la falta de sistemes de valors, d´educació, i un sin fi de coses més.Marcel donava classes de Ciencies Socials, malgrat que era llicenciat en Filosofia y Letras, i posaba tot el seu cor i cap per intentar ensenyar als seus alumnes.

Un dia arriba a classe, estava molt apatic, i va veure con un xiquet aixecaba la ma per ferli una pregunta; era Sento Bassa i li va preguntar: " Marcel, ens podries explicar que es la política?" . De sobte una forta emoció li puja pels peus fins al cor, ja que per fi un alumne li va fer una pregunta, per fi un alumne pensa una miqueta i mostra cert interes per alguna cosa.

El Marcel, tot euforic li digué que el proper dia farien una sortida a la figuera del tio Bacora i alli mateix ho explicaria ja que aixi ho entendrien millor.

L´endema marxa tota la classe cap a la figuera esmentada; en arribar, el Marcel els torna a preguntar als seus alumnes si volien saber que era la política i tots contestaren afirmativament. El Marcel comença a distribuir als alumnes al voltant de la figuera i digué: "¡Abans de res, tot el que anem a fer es per que pugueu entendre millor el concepte de política¡" . Despres comença a situarlos en diferents llocs de la part baixa de la figuera i continuan diguent: "Ara tots plegats començaren a menjar figues, ho enteneu¡" i tots els alumnes contestaren afirmativament amb un moviment de cap.

Una vegada ja s´havien acabat les figues que estaben a l´abast de tots ells, els alumnes li preguntaren al Marcel que que podien fer. Marcel els contesta: "¡Ara, si en voleu una mica més, m´heu d´ajudar a pujar dalt de la figuera i anire donantvosen més.". Els alumnes l´ajudaren i quan ja estaba dalt el Marcel comença a menjar figues, una darrere l´altra fins que es va quedar tip. Els alumnes, perplexos li van dir: "Marcel, que no ens passes unes quantes figues?" i ell contesta: "No volieu saber que es la política? , doncs aço es política",mentre agafava l´ultima figa per menjarsela.


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer