La colla del Isaac

Un relat de: benac

Cada tarda després del col·legi, l´Isaac marxava cap a la placeta del Pi Tallat on es reunia amb els seus companys de joc. En arribar-hi saludava a tots els seus amics i abans de començar a jugar seien tots als banquets de ciment per berenar. Avui era un dia diferent ja que per fi berenaria un parell d´ous de xocolata d´Spiderman, que feia poc que havien arribat al poble. Després de berenar començava el joc; el seu amic Gerard sempre portava la pilota de futbol del Barça i feia la distribució dels nois per fer un partidet. El Isaac no tenia bona sort ja que sempre li tocava jugar amb els que sabien menys; malgrat perdre gairebé sempre, pensava que el més important era participar. Començaren a jugar i a la mitja part l´equip del Isaac perdia per 0-6. En començar la segona part, quan el Gerard estava a punt de marcar un gol, va relliscar i va caure al terra amb la mala sort que caigué damunt una grandiosa merda de gos. De seguida, mentre que els companys feien mofa del que havia passat, el Gerard es va dirigir cap a la font per netejarse una mica. En acabar de netejarse es va dirigir cap als companys i va dir: "Que justet, caure damunt d´una merda de gos. Es que no tenen altres llocs on fer-ho? "El mes menut de tots, l´Albert, li contesta: "Clar que si Gerard, he llegit en un full de l´Ajuntamet que van repartir despús-ahir que hi han diferents llocs anomenats pipi-cans repartits pel poble que estan habilitats per que els gossos facin allí les seves necessitats". Després tots es van asseure i començaren a parlar una mica del que havia passat. L´Isaac que era un bon observador s´adona que hi havia repartides per la sorra del parc una dotzena i mitja d'excrements canins de color merda d'oca , i de seguida va dir: "Sabeu, podíem jugar ara al joc de saltar les dejeccions canines" I la resta dels companys li van dir que no fera mofa del que havia passat, perquè el Gerard estava molt amoïnat. Després d´una bona estona decidiren que continuarien el partit però al Parc de les Vinyes i cap allí s´encaminaren. Per la vorera van veure un rosari de femtes d'animals i l´Albert va dir: "Aneu en compte i no les trepitgeu nois".

Arribaren al parc i reanudaren el partidet. El Ruben estava eufòric ja que havia marcat tres gols i pensava que aquesta sort es devia a que avui estrenava bambes noves. Al cap d´una estona, mentre jugaven, el Ruben trepitja una merda i digué : "Quina mala sort. Tenia que ser avui que porte les bambes noves". El Isaac es va enfadar moltissim i va dir als seus companys: "Nois, es que ací la gent es molt poc educada, sempre fan el que els rota. Tenen llocs on hi ha bosses per recollir aquestos excrements i sembla ser que tan sols ho fan uns quants". Després l´Albert cridant, per que se n´adonara la gent gran que hi havia al parc, va dir: "la culpa no la tenen els pobres gossos sinó els amos que passen de tot. Els trauen a pasetjar i no son capaços desprès de recollir el que van deixant. Cada cop aquestos parcs estan més plens de brutícia".

Després d´acabar el partidet, el Isaac va veure a un home que havia tret al seu gos a pasetjar i que acabava de fer caca, i aquesta persona continua el passeig com si res, i de seguida s´apropa a ell i li digué: "Escolti senyor, vostè sap que aquí al parc hi ha bosses per recollir aquestos excrements canins" "Si que ho sabia, el que passa nen, es que si t´adones no hi ha cap bossa en aquestos llocs. L´ajuntament te la culpa de tot, ja que fa molta campanya i distribueix paperassa per tot arreu i desprès no s' encarrega de reposar les bosses" li va contestar el home. El Isaac es queda perplex i no va saber que respondre.

Es va fer l´hora de sopar i tots els nois marxaven cap a casa. El Isaac la tenia molt a prop, però pel camí, sense adonarse´n trepitja un excrement i es va embrutar les bambes. Es queda quiet i de seguida comença a netejarse les bambes mentre pensaba:"M'agradaria que aquestes persones foren més conseqüents en els seus actes i que no embrutessin tant els parcs on juguen els nens. Tal vegada caldria crear una patrulla cívica que s'encarregues de controlar aquestos actes."


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer