La nit de Nadal més trista

Un relat de: Maragda

El cel plorava i ho amarava tot de tristor. Rera els vidres en veia caure les gotes, mentre Vivaldi, el teu Vivaldi, s'amplificava, prop del foc, i s'escampava com un perfum densíssim fins el més pregon de la meva ànima. Els til·lers també ploraven despullant les seves branques i jo, amb el dit, en resseguia les formes dibuixant-les damunt el baf humit, provant així d'esborrar el darrer alè del teu semblant. Provant d'esborrar l'agonia dels teus ulls que, creient-se cecs, hi veien i no volien adormir-se. No volien deixar-se endur vers el camí sense retorn, àvids de llum.

Oh, què faria sense tu? Com podria viure? I d'aleshores ençà, qui m'obriria una mà amorosa com la teva, on reposar-hi la galta i escoltar el murmuri dels teus mots? Mai més et sentiria xiular nadales i sempre més somiaria el teu xiular.

Les esgarrifances em vestien amb un llenç glaçat mentre em passejava per les sales buides i fredes. I jo hauria volgut fer-ne esquinçalls, del llenç, i així engalanar aquell avet solitari i oblidat de tothom. Les meves llàgrimes també haurien estat boniques garlandes, però se m'escolaven entre les dits, negant-se a romandre damunt la verdor ufana.

I l'arbre restaria nu. Nu el meu cor. Com nua i trista era aquella nit de Nadal. La més trista i sense tu.

Comentaris

  • Ai las....[Ofensiu]
    Ze Pequeño | 17-06-2005

    És increible com un sentiment ens pot travessar pell i ossos per arribar a encongir-nos el cor, i arrencar-nos llàgrimes de l'ànima.

    És increible que aquestes coses les aconsegueixis amb 4 línies i molt, molt sentiment i art.

    Me'l deixes aquest relat pels meus preferits?

    Gràcies. Un bes d'admiració.

  • Tristíssim però preciossíssim[Ofensiu]
    brideshead | 10-12-2004 | Valoració: 10

    Oh! M'he quedat tan trista com tu després de llegir-lo.... però bocabadada per la riquesa del teu lèxic. Què ben dit, què ben treballat! Com diu en Vicenç, si ell mateix i en Barbablava, dos savis d'aquest web, s'han quedat sense paraules, com vols que ens quedem la resta de nosaltres?
    De veritat, enhorabona.

  • Mon Pons | 08-12-2004

    Hola, altra vegada, Maragda; sí, soc de Girona com tu i me'n adono que -d'alguna manera o altra- estàs en el complicat món de l'art, com jo. Bé, ja ens irem comunicant. Et desitjo un Bon Nadal i fins aviat!

  • Felicitats![Ofensiu]
    Mon Pons | 08-12-2004

    Felicicitats per aquest relat!

  • Amb el teu permís[Ofensiu]

    voldria destacar-te en essència dos aspectes d'aquesta... narrativa poètica (crec que és força ajustat, qualificar-la així):
    - La trama en sí no té res d'especial. El tema és, estrictament, única i exclusivament, un Nadal sense tu. Res més. Però aquesta simplicitat pel que fa al tema ressalta l'autèntic plat fort:
    - La redacció és, senzillament, ESPECTACULAR. Ens has mostrat el fur intern, l'epicentre dels teus sentiments, amb un domini de la narració que embadaleix. No vull dir que el lèxic sigui recomplicadíssim (que no ho és i jo crec que és més un inconvenient que un punt a favor), sinó que el domini de les paraules, l'estructura que els dónes, és simplement brillant. De fet, ¿què puc dir-hi jo si un mestre de la narrativa poètica com és BARBABLAVA diu que no sap què dir-hi?
    M'ha agradat molt, sincerament.
    Salutacions i sort,

    Vicenç

  • Què puc dir?[Ofensiu]
    BARBABLAVA | 04-12-2004 | Valoració: 10

    Com sempre, em deixes sense paraules, però també sense alè, després d'escoltar la teva destra melodia de paraules i llàgrimes, que dansen juntes, mullant el paper amb la teva densa atmosfera de tristesa...
    Crec que ja sé a qui et refereixes; però com tu bé dius: no és dir-li adéu, sinó alenar-lo!
    Fins aviat!

Valoració mitja: 10