La misteriosa noia dels ulls blau cendra

Un relat de: Cendra de flor

Els ulls blaus cendra, la boca rosa púrpura, el nas esmolat, les orelles petites, uns clotets deliciosos a les galtes, tots els trets d'aquella cara em resultaven familiars, fins hi tot, aquelles llargues i negres pestanyes. No em podia treure aquella fesomia del cap. La tenia posada enmig de l'enteniment, des de feia dies, quan la veié per primera vegada, asseguda a l'estació de la Plaça Catalunya, no podia parar de pensar en ella. Volia saber qui era? De què la coneixia? Com es deia?
Anava escodrinyant el meu cervell, poc a poc, com si anés destriant les peces d'un trencaclosques i intentés reubicar-les en la seva posició correcta. Cada cop estava més obsessionat per la cara de la noia. La veia a totes hores, eren com petites al·lucinacions quan parpellejava o mirava fixament a la pantalla de l'ordinador. Sens dubte, el pitjor moment del dia era quan em disposava a dormir. Primer pensava que era la meva tossuderia que m'empenyia a esbrinar qui era, després vaig començar a pensar que potser m'havia enamorat platònicament. Després de la tercera nit d'insomni vaig prendre una decisió - no puc continuar així- vaig pensar- he de fer alguna cosa.
Era un matí gris i plujós. Vaig entrar a una boca de metro que hi ha a tres passes de casa, decidit a resseguir fil per randa, tota la línia verda, des de Zona Universitària fins a Trinitat Nova. Vaig baixar i pujar a totes les parades en busca de la noia d'ulls de cendra, però no en vaig veure ni rastre. Al capvespre havia rastrejat tota la línea verda i decidí provar sort a la línea lila, des de Paral·lel fins a Pep Ventura, seguint la mateixa tècnica. Així vaig passar un dia i un altre, sense anar a la feina, escorcollant cada racó del metro. Cada dia trucava al treball donant una excusa o altra. Jo intuïa que estaven a punt de fer-me fora. Deu dies de festa a càrrec d'assumptes propis, deu més que em quedaven de vacances, i tres de baixa sense justificar... Només en quedaven dues estacions del metro de la línea blava. A Vilapiscina, en un racó de l'andana, vaig albirar el seu rostre, el cor em feu un salt, era ella. Estava allí, en una tanca publicitària hi havia la seva foto, era la noia d'un anunci, que havia estat per totes les estacions del metro. De segur que l'havia vist cada dia, durant setmanes o mesos. Un cop acabada la campanya publicitària havia desaparegut per art de màgia i només en quedava aquell vestigi.
Aquell error va ser la meva grandíssima sort. Em vaig adonar que necessitava ajuda especialitzada. El meu subconscient m'havia jugat una mala passada.



Comentaris

  • seguim en contacte[Ofensiu]
    joandemataro | 11-05-2010 | Valoració: 10

    en primer lloc gràcies pels teus comentaris als meus poemes, jo també et vaig llegint.
    Aquest relat en concret el trobo molt ben portat...i amb un final que dóna per pensar...
    et felicito
    fins ben aviat
    joan

    PD.- no sé si ja l'has llegit però et convido a llegir un relat meu: Disputes de parella

  • crohnic | 25-05-2009 | Valoració: 10

    Fantàstic relat! Curt i amb un molt bon final, com els que més m'agraden!

  • M´has tingut[Ofensiu]
    brins | 21-05-2009 | Valoració: 10

    intrigada durant tot el relat. He recorregut amb tu totes les estacions de metro que anomenes,
    esperant que el protagonista trobés la misteriosa noia i, finalment, m´has sorprès amb un inesperat final que no esperava.

    Has aconseguit una narració àgil, original i amena. Molt bé.

    Una forta abraçada

    Pilar

  • Misteri amb resolució[Ofensiu]
    Unaquimera | 12-05-2009 | Valoració: 10

    Vaig passar en diverses ocasions pel teu espai al llarg del mes d'abril ( després de comentar-te "Li manca la paraula", vull dir ), i en no veure cap nova publicació, començava a pensar que potser havies decidit desconnectar per un temps... avui torno a passar i trobo una variació més quatre novetats: quina alegria em dones!

    Ara fa dies ( setmanes, ja! ) que no arriben els avisos de comentaris, però suposo que en un o un altre moment entraràs per aquí i em trobaràs: Bé, començaré per la més recent; i aniré baixant enrere en dies posteriors, et sembla bé?

    Aquest relat intriga des del primer moment, en part gràcies al mot "misteriosa" del títol, en part perquè el lector no imagina en què pot acabar aquella obsessió del narrador per una cara femenina, que li resulta familiar però no sap perquè...
    El final suposa tota una bona sorpresa!

    També m'ha sorprès, ja que hi som, el fet que aparegui classificat com "assaig", ja que a mi em sembla un relat narratiu amb totes les parts definitòries, ja sigui social, biogràfic, o d'una altra categoria: jo no l'hagués enquadrat mai com a text assagístic. Cadascú de nosaltres, com autor, tenim les nostres dèries, oi?
    Sort que podem compartir-les!

    T'envio una abraçada d'ulls blau cel,
    Unaquimera

  • La publicitat![Ofensiu]
    domi1 | 11-05-2009 | Valoració: 10

    Com ens pot arribar a afectar la publicitat de forma inconscient en el nostre cervell. Molt ben narrat, l'únic que he observat que repeteixes algunes vegades després. Seria millor buscar un altre nexe.
    Continua així!
    Domi!

  • La publicitat![Ofensiu]
    domi1 | 11-05-2009 | Valoració: 10

    Com ens pot arribar a afectar la publicitat de forma inconscient en el nostre cervell. Molt ben narrat, l'únic que he observat que repeteixes algunes vegades després. Seria millor buscar un altre nexe.
    Continua així!
    Domi!

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Cendra de flor

Cendra de flor

41 Relats

208 Comentaris

40660 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Cendra de flor, cendra d'espina,
d'haver cregut, d'haver estimat;
per a moldre aquesta farina
cada instant fou un gra de blat.

Màrius Torres

M'encanta la dedicatoria del llibre Te deix amor la mar com a penyora de Carme Riera
A Eva, a la dona
Als que no hi són tots...
Als que es passegen del braç de la anormalitat.
Als difícils.
Als isolats.
Als pervertits.
A aquells a qui contorba la bellesa...
Però també a tots els altres.

M'agrada escoltar les cançons de Paco Ibanez, sobre tot " palabras para Julia" poema de José Agustín Goytisolo , sobretot quan necessito forces per tirar endavant.