L' exclusió social camí de la independència d'alguns

Un relat de: llacuna


Hem anat arribant d’un en un, per tal de posar la nostra signatura en una graella d’assistència, i dic d’un en un, perquè és important aquest matís, en aixecar-nos també ens hi havíem d’aixecar d’un en un. Bé, suposo que queda clar el motiu que tenia aquella persona que s’ha posat davant nostre, asseguda en una taula, per donar aquestes pautes d’escola. Jo m’he aixecat però no m’he mogut de la cadira, per sort no me n’ha dit res.

Pel que fa al contingut de la xerrada, el que ens ha explicat, fa vint anys que s’explicava en una recerca de feina, tinc llibres de com fer currículums i recordo explicacions sobre els currículums, les cartes, etc. Tot plegat, una cortina de fum, per donar-nos a entendre des d’aquest servei de treball que els responsables de no tenir feina, érem nosaltres. Potser és que no fèiem prou bé el currículum o la carta o no consultàvem prou Internet.

També se’ns han donat alguns consells, en podem dir, intel•ligents com ara que no marxéssim a un altre país sense saber-ne la llengua. La persona que hi teníem davant feia totes les explicacions en castellà, tot i que treballava per a la Generalitat i de tant en tant, era capaç de respondre en català.

Altre consell en aquest línia era que si fos per ella tindria uns 7 currículum d’àrees diferents. Li anava a preguntar que es deixés d’històries i ens ajudés a fer-nos funcionaris, o més ben dit, a allò que implica ser funcionari: un sou de per vida, vacances, etc.

També ens ha avisat, de nou, molt intel•ligentment que vigiléssim molt allò penjàvem als nostres comptes de xarxes socials: una roba inadequada o paraules inadequades podien ser motiu perquè les empreses ens descartessis. En fi...una mena de: col•laboreu amb el règim, perquè us vigila, bé, a ella no que ja té feina de per vida.

I altre advertiment d’aquests crucials, ha estat anunciar-nos que ara cal desplaçar-se fins a l’oficina del SOC per consultar les ofertes, perquè les que es pengen a FEINA ACTIVA són només les de difícil cobertura. Així si vius en un poble, cal que et desplacis a l’Ajuntament i dotis d’aquesta manera amb la teva visita a l’Ajuntament “x” d’una utilitat que abans no tenia: protegir les ofertes de fàcil cobertura, què seria d’un servei social que no facilités un servei exclusiu com ara aquest i pengessin tota la informació per Internet?, bé, potser el retallarien. Així, res de consultar només Internet.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer