J.D.Salinger

Un relat de: Iona
Potser hauré de rellegir el llibre d’El vigilant del camp de sègol, Me’l van recomanar en una fira d’intercanvi de llibres. Devia ser algú que entenia de lectures.

Jo, que sóc de ciències, poc en sé de quins són interessants. Ja no recordo pas gaire les que vaig aprendre a l’institut, potser alguns de cavalleria o de la renaixença.

Aquest pensament em va passar pel cap després de llegir-ne uns paràgrafs seleccionats, d’un article d’una revista que té nom de número. Vaig adonar-me, que tot i haver-lo llegit, no n’havia captat l’essència.

I així és com ha arribat el dilema. Dubto si rellegir-lo de nou. Dedicar-li temps un altre cop, farà caure de la llista de lectures l’últim llibre que tinc destinat a llegir abans de morir.

Quin dels dos m’aportarà més. El vigilant del camp de sègol, o un de desconegut, un que potser encara no s’ha escrit, un de brutal que em commourà. O potser un que no entendré del tot, i que ja no em quedarà temps en aquesta vida per rellegir.

Iona

Comentaris

  • M'ha fet gràcia[Ofensiu]
    kefas | 24-01-2021

    M'ha fet gràcia. “Jo, que sóc de ciències, poc en sé de quins són interessants.”, dius, referint-te als llibres, com si el “ser de ciències” fora alguna mena de minusvalidesa per navegar amb desimboltura pel mar de les lletres. Quan dius que “ets de ciències” estàs dient, com creia Newton, l'Isaac, que ets filòsofa. Perquè la filosofia és l'art de desfer els malentesos que provoca el llenguatge, aquesta imperfecta i alhora bella manera de comunicar-nos. I “els de ciències”, entre els que m’incloc, tenim la bona costum de dubtar de tot allò que no té un significat clar, una correspondència en el món real. I per aquesta bona costum ara sabem que la terra no és plana, que per aconseguir la curació d’una malaltia, tallar el cap a una víctima és un pèssim camí i que l’amor no existeix, encara que existeixin els amors, aquestes relacions alegres amb elements del nostre entorn. I que per escriure bé el millor és tenir necessitat de fer-ho.

    Una altra cosa. Quant puguis, i si llegeixes això pot ser ara, passa pel Forum. L’entrada VOTACIONS NANOREPTE 984 - LA NEU espera que designis quins són els teus dos nanos preferits.

    I, apa, a continuar escrivint, que dius coses molt interessants i ben dites.

  • rellegir[Ofensiu]
    Solsona Bot | 20-01-2021

    Paga la pena rellegir el vigilant del camp de sègol. Aquest llibre no et deia mai indiferent, i en diferents etapes de la vida t'aporta coses i sensacions noves.

l´Autor

Foto de perfil de Iona

Iona

82 Relats

316 Comentaris

27380 Lectures

Valoració de l'autor: 9.66

Biografia:
Durant el confinament vaig provar això que en diuen escriure i ves per on em va agradar. Ara, novella en el món de l'escriptura, vaig fent, desfent i aprenent.

El meu blog: Despullant sentiments de Iona

A Instagram: @lecturesxgaudir