GR- 31 (Part I i II )

Un relat de: 94_desertrose

I. LA SAGRERA - EL PRAT.

El primer tram del GR 31 s'inicia a prop de la Sagrada Família i passa per l'estació de Sants per a dirigir-se a l'aeroport del Prat.
Durant aquest trajecte es pot gaudir de l'estrès de la gran ciutat, amb fortes retencions quan més a prop de les obres de l'estació de Sants.
L'estació de Sants et meravella per la quantitat de gent que pot arribar a acollir. És un bon lloc per a fer amics i enemics. I et dona la possibilitat de posar a prova capacitats condicionals tals com la força, la flexibilitat, la resistència o la velocitat i la coordinació o l'equilibri a l'hora d'haver-te de fer un lloc entre la massa humana que s'adjunta a prop de les vies el darrer cap de setmana de juliol i primer d'agost.
Si ets de les persones amb sort, podràs (inclús) seure dins d'aquell tren que recorda a una enorme llauna de sardines. Si no ets dels que tenen sort....et tocarà mimetitzar entre una bicicleta, les maletes i 15 homònims teus.
Durant el recorregut Sants - Aeroport pots obtenir valuosa informació sobre les vacances i la vida privada dels companys provisionals de viatge.
Tothom té bon humor, tant bon rotllo és respira que fins hi tot pots comprovar que un dels sentits que la raça humana pensava que estava perdent: l'olfacte, no és pas cert.
Contenta amb el teu nou descobriment, arribes a l'aeroport del Prat.
Des de l'andana, intentes arribar a l'interior de l'aeroport, però una acció tan senzilla es fa impossible. Decideixes tallar camí i surts pel lateral de l'andana, aprofitant una nova porta creada per a l'ocasió en l'enreixat de l'estació.
Per fi, arribes a les portes de la terminal B i creus que has superat amb èxit totes les proves que t'han anat sorgint, com si es tractés d'una gimcana, però estaves equivocada. Només ha estat un escalfament.
El GR 31, al seu pas per l'aeroport del Prat és un caos!!.
De cop i volta et trobes que has perdut les marques que senyalitzaven el camí. Si el camí natural penses que hauria de creuar una de les portes de l'aeroport i et portaria directament davant el taulell de facturació de Spanair..... t'equivoques!!!
La quantitat de carn humana és tal que es fa impossible tocar de peus a terra per entre les cruïlles de l'interior de l'aeroport.
La idea de retrobar el GR 31 per l'interior de l'aeroport està totalment descartada. L'alternativa és anar fent petites incursions per les diferents portes amb la finalitat de localitzar els taulells de facturació de Spanair.
Una cosa és certa, tot allò que ens proposem, ho acabem aconseguint. Potser no pel camí que pensàvem inicialment, però ho aconseguim. Només cal que et posin pals a les rodes perquè es desenvolupi l'agilitat.
Després de varies incursions sense èxit, el retrobament amb el GR 31 és gloriós. Amb una rapidesa mai vista aconsegueixes facturar i tot es tenyeix de colors suaus i agradables. Ets lliure per continuar el GR 31 fins a la porta d'embarcament, però les il·lusions sempre són efímeres.
Després d'haver-te pres un descans merescut i creant-te noves expectatives sobre el camí.... les il·lusions desapareixen tan ràpid com el número de vol a les pantalles de l'aeroport del Prat.
El vol ha estat retardat 5 hores..... no, no!! perdó...... el vol ha estat totalment anul·lat.
El teu camí acaba de trobar-se davant un precipici.
Cap problema!!..... és pot construir un pont- tren.... però cau més ràpid del que podies pensar.
Cap problema!!....... és pot construir un pont- bus...... però els fonaments no aguanten el seu pes.
Cap problema!!...... és pot construir un pont- cotxe lloguer, però no arribes ni a contractar als operaris per iniciar la construcció.
Per un moment, només per un moment, penses que el GR 31 ja no és un GR sinó que t'has equivocat al mirar les ressenyes i resulta que era només un PR. Però no t'ho acabes de creure i decideixes que no construiràs un pont sinó que faràs un aqüeducte.
Així, finalment aconsegueixes construir un aqüeducte- cotxe propi fins Algeciras.
Resulta que t'havies equivocat, el GR 31 és més llarg del que havies previst inicialment, però la direcció continua sent la correcta.
El primer tram del GR 31 (Sagrada Família- Aeroport del Prat) ha durat una mica més del previst. El que inicialment es podia fer amb 4 hores, ho has fet en 8 o 9 hores.
II. EL PRAT- ALGECIRAS

El segon tram del GR 31 s'estableix entre l'aeroport del Prat i Algeciras.
El camí retorna uns quilometres fins a la Sagrada Família per enfilar directament cap Algeciras.
Durant aquest trajecte es pot gaudir de companys de viatge d'altres països, tals com França i Itàlia, que retornen als seus països d'origen: Marroc o Algèria a passar les vacances d'estiu amb la família.
El tram Prat- Algeciras és............. si més no, curiós.
Aquest tram et permet fer una adaptació progressiva a un dels països que creua el GR 31: Marroc.
Entre El Vendrell i Castelló experimentes un xoc. No t'esperaves està tant acompanyada durant aquest trajecte!!......
Aquí comença el joc de contrastos que no t'abandonarà més fins a retornar a Barcelona.
Si la teva idea és viatjar, menjar i descansar sol, aquest no és el GR que hauries d'haver seguit. Ah!!! I compte!!!! Perquè un dels perills que et trobes durant el trajecte no està a la carretera, es localitza dins de totes les estacions de servei que existeixen al llarg de l'AP-7 i s'anomena acampada lliure o vivac.
El vivac................ el vivac és una de les característiques d'un GR, ja ho ser, i..... seria meravellós gaudir de les nits d'estiu i demanar desitjos a una pluja d'estels..... però aquest camí no és un GR clàssic..... aquesta és una ruta mancada de tòpics i plena de sorpreses.
Així doncs, al seu pas per Castelló, el camí permet fer un vivac en una de les àrees de servei.
No és un vivac qualsevol, aquest es caracteritza per la fe i l'entreteniment d'observar l'anar i venir de centenars de persones en el que sembla........... apocalipsi now, però a l'agost i a l'espanyola.
Després d'un parell d'hores de vivac (optatiu) la ruta continua en direcció Algeciras pel camí més curt: l'AP-7.
L'agulla ja està embastada, però poden sorgir problemes.
La primera idea és........ ja està!!...... però noooooooooo.
Mentre condueixes per l'AP-7 en direcció sud amb la ràdio posada a tot drap, et sembla sentir per un moment una notícia que no t'esperaves: VAGA AL PORT D'ALGECIRAS.
Mires pel retrovisor del teu cotxe i amb la mirada busques auxili als ulls de les teves companyes de viatge........ malauradament........ estan al cinquè somni i...... és impossible que puguin confirmar les teves sospites.
Llavors tens dues opcions: ignorar les notícies (cosa possible, però poc probable) o ...... pensar en alguna alternativa a la vaga.
Mentre esperes que les teves companyes tornin a la realitat, vas barrejant opcions mentalment i inconscientment......... de cop i volta, tens una idea!! (com totes, clar): el GR 31 passa per Màlaga.......... pots parar un moment a l'aeroport per informar-te de les diferents maneres de realitzar el PDE ( Paso Del Estrecho)
És una idea genial!!! ........... de fet........... és la única idea vàlida.
Sembla que el GR 31 es complica cada cop més.
El que havia de ser un inici de viatge senzill i ràpid, s'ha convertit en un constant repte per aconseguir arribar a creuar el teu propi país............. Increïble, però cert!!!!!
Improvisadament, com tot el viatge fins ara, el teu cos fa esclatar un estrident somriure....................i amb ell.............. es relaxen els músculs i..... sembla que puguis pensar millor !!
El GR 31 s'atura durant una hora a l'aeroport de Màlaga.
Ara mateix fa 30 hores que s' intenta aconseguir el primer objectiu: Algeciras.

Quan les persones lluiten per aconseguir allò que volen i fa tantíssimes hores que ho intenten sense aconseguir-ho, totes les alternatives són bones.

A l'aeroport de Màlaga et pots trobar que no hi ha vol o............. que el que hi ha és el més car del món sencer o.............. que només hi ha lloc per una persona o.................... et planteges llogar un helicòpter.
El millor que pots fer quan el GR 31 para a l'aeroport de Màlaga és organitzar-te !! Si sou tres persones, la divisió de tasques està clara: dos a preguntar a les diferents companyies i un altra a preguntar a la poli sobre el rumor de la vaga a Algeciras.
En aquest moment, el GR 31 es troba en una cruïlla: pot fer un salt en avió fins a Ceuta, Melilla, Marrakech, Casablanca.......... arriscant tot el pressupost del viatge............... o continuar per l'AP-7 fins Algeciras, arriscant-se a que aquella meravellosa ciutat sigui el final del camí.
És una decisió a veus: amb cotxe fins a Algeciras.

I.............. efectivament................ a Algeciras hi ha vaga................. però de policia!!!
Aquest és un dia apoteòsic!!........ pel GR 31 i............ per a tot immigrant il·legal o traficant.
A partir d'aquí.............. a buscar lloc per seure durant el viatge!!
Tens dues hores i mitja per relaxar-te gaudint del fresc aire d'agost a l'estret............ ara.............. a esperar fins a Tànger

Comentaris

  • Felicitats![Ofensiu]

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • Et mereixes un 10[Ofensiu]
    Capità Borratxo | 08-04-2008 | Valoració: 10

    Pel relat i pel viatge!!!!

    De millorar, dona, no podràs millorar gaire si escrius així de bé... no hi ha gaires faltes, el relat està ben estructurat, la història t'enganxa (ni que sigui per xafardeig), en fi... que està molt bé!

    Enhorabona pel relat!

  • Buscant crítica[Ofensiu]
    94_desertrose | 22-01-2008

    Ni un comentari???

    Així no podré millorar!! jejeje