Genius, el ratolí d'ordinador

Un relat de: mataranyes

Escolteu bé això que us diré que si ho sé, tampoc ho sé, i si bé mai no ha passat bé podria ser veritat.

Sóc un ratolí d'ordinador. El meu és nom és Genius, i no vull ser presumit, però realment sóc molt llest. Em passe la vida navegant per damunt un mar de lletres i paraules. Així que al cap de tant de temps entre paraules he aprés un munt de coses. Això sí, n'estic tip d'haver de navegar per allà on vol tot aquell que utilitza l'ordinador. El tros d'ase de Miquel es passa les hores jugant a jocs interactius. Em porta boig. Jo vaig cap amunt i cap avall, cap a l'esquerra i cap a la dreta agafant boles, disparant, o diriginit tota classe de vehicles. Amb Manel si que gaudeisc. Manel és el pare de Miquel i ell prefereix navegar per internet visitant pàgines molt interessants. Però amb qui més m'agrada estar és amb la Laia, la mare de Miquel. És un somni estar amb ella. Em tracta amb una delicadesa....em fa girar la boleta que tinc dintre meu amb tota la suavitat del món, i és clar, amb aquest tracte, no puc fer altra cosa que intentar moure la fletxeta per la pantalla el millor que puc.

El meu somni és poder viatjar pel món. Visitar totes aquelles ciutats, monuments, etc. que puc veure a la pantalla de l'ordinador. No vull quedar-me per sempre enganxat a l'ordinador . Tan sols em puc moure per dintre de la catifeta que m'han posat sota. Així qualsevol s'avorriria d'aquesta vida. Fins i tot els presoners tenen més lloc per poder moure's. I a més a més tinc aquesta cua llarga que arriba fins a l'ordinador, i que em converteix en el seu esclau

El pitjor de tot arriba a la nit quan apaguen l'ordinador. Aleshores es pensen que jo també m'he apagat, però no és així. He aprés a xuclar-li a l'ordinador l'energia necessària per poder seguir despert encara que apaguen l'ordinador. És aleshores quan apareix el meu malson. Quan tot es fa fosc ix del seu amagatall aquell ratolí de pèl i òssos. És tan babau!!. Ell està content amb la seva vida: dormir, buscar menjar... i venir a molestar-me per la nit. Això és el que més li agrada: molestar.

-Hola Genius! Vols jugar amb mi?
-No
-Per què?
-T'he explicat milers de vegades que no em puc moure d'on estic.
-Ah si! Perdona Genius, no m'en recordava
-No t'en recordes mai, cap de suro!
-No és culpa meva que no et pugues moure!!
-Sí, tens raó. Tu no tens la culpa. Avui he tingut un dia pitjor del que és habitual. El Miquel s'ha passat tres hores jugant amb mi. M'ha agafat un mareig amb tantes voltes que he estat a punt de deixar de moure la boleta
-Sempre estàs queixan-te Genius. A mi m'agradaria molt jugar amb el Miquel a tots aquells jocs.
-Doncs fes-ho tu si tant t'agrad...

Encara no havia acabat de pronunciar aquelles paraules quan va tenir una idea fantàstica.

-Això és, ratolí. Tu ocuparàs el meu lloc!
-De veritat!! i seré tan important com tu? i sabré tantes coses com tu?
-És clar que sí, i potser encara més. Tan sols m'has d'ajudar a soltar-me d'aquest ordinador. Veus la cua tan llarga que tinc?. Tan sols has d'anar fins on s'acaba la cua i soltar-me de l'ordinador per tal que jo puga moure'm. Ho podràs fer?
-I tant! Jo sé fer moltes més coses de les que et penses.

El ratolí va baixar per un cantó de la taula de l'ordinador fins arribar a la part de darrera d'aquella torre on hi havia un munt de cables.

-Escolta Genius. Per ací hi ha una xarxa de cables i no sé quin és el teu.
-Fixa't quin és el cable que arriba fins on estic jo i estira'l fort.
-Ja el veig Genius.

El ratolí va agafar el cable entre les seves dents i va estirar amb totes les seves forces. Aleshores Genius va notar que la seva cua estava solta.

-Sóc lliure ratolinet, gràcies a tu. Ara m'en podré anar a viatjar pel món.
-I com podràs caminar si no tens potes?- li va preguntar el ratolí, que no era tan babau com es pensava Genius.
-Doncs faré rodar la meua boleta.
-I jo que faré?
-Tu ocuparàs el meu lloc. Quan algú et pose la mà damunt del teu llom mou-te cap on et dirigeixen i no digues res. Quan apaguen l'ordinador podràs anar allà on vullgues.
-Al fi una feina digna. Estava cansat de furtar format-ge i rossegar coses.
-Adéu ratolinet. Quan done la volta al món tornaré per visitar-te.
-Adéu Genius. Que et vaja bé.


I aquí bé l'acabament, amb un ratolí ben intel·ligent.

Ah! m'oblidava de contar-vos que Genius va arribar a ser molt famós arreu del món. Els milions de ratolins de tots els ordinadors del món es van posar en vaga, per tot allò que Genius els havia fet veure. Les condicions de treball dels ratolins d'ordinador no eren gens dignes. Estaven sotmesos a condicions gairebé d'esclavitut, i això no es podia permetre en aquesta època. La vaga va durar sols tres dies i el món practicament va deixar de funcionar perque ningú podiar fer servir els ordinadors.

Genius es va posar a pensar que podria fer per millorar les condicions de treball de tots els seus companys. Fins que li se va acudir una idea digna d'un ratolí tan sabut com ell. Va inventar els ratolins inalàmbrics, és a dir, sense cable. Així els ratolins tindrien llibertat per moure's cap on vullgueren. A més a més, van arribar a un important acord amb els usuaris d'ordinadors: per cada cinc hores de treball, ells en podrien utilitzar una per navegar lliurement.

Per altra banda el ratolinet que va ajudar Genius a escapar, estava encantat de la seva feina. Tot el dia jugant amb el Miquel, i ajudant el Manel i la Laia. Es sentia super-orgullós d'ell mateix. Era molt important perquè sense ell no podrien utilitzar l'ordinador.

I sé que us esteu preguntant , i com podia el ratolinet moure la fletxeta de l'ordinador? Ben senzill. La fletxeta es fixava en el ratolinet i es movia com ho feia ell. Així, entre els dos es movien com volien el Miquel, la Laia i el Manel. I RECORDA:

NO MALTRACTES ELS RATOLINS D'ORDINADOR. SÓN IMPRESCINDIBLES PER FER-LOS SERVIR.A MÉS A MÉS, SI ELS MALTRACTES, POTSER DEMÀ NO ELS TROBES...

Comentaris

  • Informació[Ofensiu]
    nuriagau | 07-07-2010

    Puc afegir aquest relat a *****41 LECTURES PERS ALS MÉS JOVES D'RC*****?
    Mira't la proposta del =====>REPTE CLÀSSIC CDXXIX (429): CONTES<=====. Potser t'interessa tornar a participar en un repte semblant.

  • ara em miraré el ratoli amb uns altres ulls[Ofensiu]
    Conxa Forteza | 18-02-2005


    m'has fet agafar remordiments de conciència de tota la cendra que li cau damunt al pobre ratoli, a que encara està pitjor el seu germà el teclat. Aquest té cremades i tot.

    Ara xerrant seriosament, m'agradat molt.

    Una aferrada

    Conxa

  • Molt ben trobat[Ofensiu]
    Alícia Gataxica | 18-02-2005 | Valoració: 8

    Molt ben trobat i molt original, ara que el meu ratoli no te aquests problemes, que és inalàmbric i fosforescent i cada nit se'n va de marxa a l after

  • quin nom més bonic per un ratolí...[Ofensiu]
    ROSASP | 18-02-2005 | Valoració: 9

    Quin ratolí més bonic, fins i tot té un nom que ja es veu que arribaria lluny.
    El relat és divertit, ingeniós i al mateix temps tendre. Jo tinc la mania de creure que tenen vida tots els objectes animats i inanimats i a casa els tinc bojos fent bellugar i parlar als plàtans, les forquilles, les galetes i tot el que es pot agafar amb la mà. Per això aquest relat m'ha agradat i no l'he trobat gens estrany, perquè jo hi visco bastant en aquest món imaginari de ratolins cofois i estrafolaris. Per cert el meu és inalàmbric i ara m'han agafat unes ganes boges de buscar-li un nom.
    Bé, el relat m'ha semblat molt distret i ben estructurat. Ja sé que a tots ens fa molta il·lusió que ens comentin, però penso que no t'hauries de capficar massa en aquest tema.
    L'opinió del demés és important i bona, però el que realment val és el que tu penses i els sentiments i les sensacions que tens quan escrius. Deixa't anar, ho fas prou bé, però és clar només és la meva humil opinió.
    Una abraçada i benvingut a la nostra gran familia de relataires!

  • Prou divertit[Ofensiu]
    marc (joan petit) | 18-02-2005

    Demanaves comentaris, oi? te'n faré un, ok? em passa el mateix que a mi: tinc la sensació que penjar un escrit o no fer-ho és pràcticament el mateix... Això sí: no hem de deixar d'escriure.... no?

    M'ha fet somriure i, no cal dir-ho, a partir d'ara em miraré el ratolí de manera diferent. sempre he pensat que les coses tenen vida. Quan cerques allò que no trobes segur és perquè, com en genius, s'ha cansat de que el tractis malament i ha anat a fer la seva.

    El conte té una llargada prou correcta. M'agradrà llegir-ne més...

  • FEU ALGUN COMENTARI[Ofensiu]
    mataranyes | 15-02-2005

    Si ua plau, feu algun comentari sobre el meu conte, ja que aquesta la finalitat que pretenia al penjar-lo en aquesta pàgina. Penseu que comence a escriure ara i m'agradaria saber si almenys es pot llegir mínimamentl i que podria millorar

Valoració mitja: 8.75

l´Autor

Foto de perfil de mataranyes

mataranyes

16 Relats

41 Comentaris

24701 Lectures

Valoració de l'autor: 9.40

Biografia:
Vaig nàixer l'any 1977, en un petit poble al sud del País Valencià. Sóc mestre d'educació musical i m'agrada escriure, encara que em resulta bastant difícil, per això sols escric quan tinc una idea que realment crec que val la pena escriure. M'agrada molt llegir, escoltar música, el cinema, etc. és a dir, qualsevol cosa per oblidar-me de les coses de totes les dies.
M'agraden molt els llibres infatils i juvenils.