Futur imperfecte

Un relat de: Naiade

Capítol I

Éssers similars a nosaltres, alineats, clònics.
Connectats sempre a ordinadors individuals; adherits a la gran computadora mare, que fa i desfà.
Tot esta controlat, res pot alterar el programa establert.
Transportats virtualment al seu lloc de treball. On se'ls esprem tota l'energia mental, que acumulen dormint artificialment, mitjançant ondes inductores de la son.
Rebobinen els seus cervells, amb disquets netejadors, que els deixen com nous.
S'alimenten em càpsules, que els hi aporten tot el necessari per mantenir-se sans.
No tenen que perdre el temps mastegant, per això a molts els hi cauen les dens.
De tant en tant van desapareixent els avariats, ningú es qüestiona res, ni on van.
També en van apareixent de nous, joves i més ben preparats.
La raça millora.
No hi ha nens.
El que si queden son grups aïllats, els que han aconseguit escapar de la alienació. Viuen com poden, ja que el planeta esta bastant controlat pels dominadors, i les zones que no ocupen, s'han tornat com selves abandonades o deserts sense recursos.
Lom es un noi que ha aconseguit recuperar les facultats mentals i físiques, desprès de ser un dels avariats. No es va dur a terme correctament el seu rentat de cervell, o potser era un ser privilegiat, que poc a poc va anar recomponent el seu cervell. Intel·ligent, prudent i reservat, va començar a treballar on anaven part dels avariats, a servir als dominadors, al món dels privilegiats, desconegut pels alineats en actiu.
El nou món, com deien els dominadors, era tot el contrari del que hem explicat anteriorment
Vivien com reis, havien aconseguit el màxim en tot; benestar, riquesa, plaers, luxes.
Només tenien la feina de continuar programant la gran computadora que els proporcionava tot el que podien desitjar i més.
Els avariats que ja no servien per res, els eliminaven. Per aquesta feina, tenien altres avariats per vells que també degudament programats acomplien la seva tasca.
Els més joves i poc agraciats servien per cultivar els seus aliments. Només vivien per això, eren com una mena d'autòmats. Els més agraciats físicament, els usaven per servir-los a ells.
Fins aquí era tot el que en Lom havia aconseguit saber.
Sempre complia la seva tasca sense deixar entreveure cap mena de sentiment ni de dubte. De fet, la seva millor arma per protegir-se del que no sabia, era el silenci.
Va arribar a fer-se indispensable, en tots els sentits. La majoria de dones l'utilitzaven també pels plaers sexuals, cosa que li desagradava força, ja que odiava aquella mena de gent sense escrúpols; egocèntrics, depravats, que esclavitzaven la gent per poder dur aquella vida sense cap sentit per a ell.
Un dia maleint internament i notant la ràbia que dona la impotència, va fixar-se un pla:
Per què no aprofitar-se d'aquella posició podria dir-se privilegiada?
Per què no aprofitar aquella ràbia per fer alguna cosa constructiva?

Desprès de satisfer sexualment la pròxima dona o el pròxim home en el pitjor dels casos, acostumaven a donar-li algun premi, com si fos un gosset, generalment li deixaven triar entre algun menjar, beguda, un bany al mar....

Comentaris

  • Lilith | 18-03-2007

    M'ha encantat la història. Em recorda una mica a una peli que vaig veure fa bastant temps, em sembla que es deia La fuga de Logan, però no n'estic segura. El món que descrius no és massa diferent al nostre món actual, una mica més subtil potser. M'ha agradat molt, aniré llegint altres capítols, tot i que trobo que és una mica incòmode això dels capítols, no és un format massa pràctic per RC em sembla a mi. Una abraçada.

  • Hola Naiade,[Ofensiu]
    Suzanne | 20-02-2007

    He vist el teu relat als últims comentats i l'he llegit, el primer que teu que he llegit, perquè també m'agrada força la ciència ficció, aquesta que deia l' Arbequina. M'ha agradat molt la descripció d'aquest angoixós món de malson que potser s'assemblarà més al mostre del que tots voldriem. Aviat intentaré continuar amb la sèrie. Felicitats!

    S.

  • La ciència ficció...[Ofensiu]
    Arbequina | 20-02-2007

    de sempre m'ha agradat. De fet, vaig trobar relatsencatalà.cat buscant-ne, de ciència ficció. Trobo que pot servir de molt bona metàfora...
    Anem a la que has fet en aquest petit relat que, crec, continúa (evidentment)..
    Doncsm'ha agradat que tingui moltes semblances amb la ciència ficció diguem-ne clàssica. En aquest sentit trobo que té un regust a 1984 o a un món feliç...
    Malgrato tot, considero que, potser pel que m'agrada la ciència ficció, i a l'estar encabida, la història, en un format tan petit, l'exposició és un pèl precipitada. Això sí, compleix de meravella la seva funció. m'he situat en una realitat diferent molt ràpid, i m'ha interessat.

    En fi, una molt forta abraçada de l'Arbequina.

    Fins el proper capítol.

  • Futur incert[Ofensiu]
    Bonhomia | 11-02-2007 | Valoració: 10

    Qui sap què ens depara el futur. Potser serem ficats dins un entrepà i engolits per un Déu, o pitjor, serem autòmats per servir-lo. El futur, jo crec que està plè de preguntes sense resposta. Normalment sóc força pessimista ( crec que hi ha més d'un motiu per ser-ho ). Tinc un cervell maníac que em fa pensar en una mena de salvació de tot el món per causes que desconec, però com que la realitat segueix essent dura no ho afirmo. Tot és molt confós. No tinc prou coneixements científics per profetitzar. A vegades, deixo el món sencer a part, perque se'm fa massa artificial, i medito sobre la solitud d'un individu que viu també en el nostre temps. I llavors trobo l'essència. Crec que ens hem complicat massa la vida com per funcionar només en grup. Crec que cal que cadascú conegui les facetes i profunditzi en la seva vida.
    De tant en tant dibuixo, però poc. Casualment últimament m'he plantejat dedicar-hi més temps. A veure si ho faig.
    He trobat en el teu relat força perfecció pel que fa a les referències més importants i també crec que és una gran lliçó de moral.

    Una abraçada.


    Sergi

l´Autor

Foto de perfil de Naiade

Naiade

246 Relats

1711 Comentaris

275695 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Fa temps que escric, necessito plasmar el que porto dins. També m'agrada pintar, pel mateix motiu.
Però escriure per un mateix no té cap gràcia, necessito estar en contacte amb gent que també li agradi i poder compartir i intercanviar opinions, consells.
Varen parlar-me de relatsencatala i aquí estic, satisfeta de formar-ne part.

R en Cadena



(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")


Lèvingir en va encadenar i jo he passat la cadena a orchid i entortilligat. També a gaia1, Follet, Blaumar i Atlàntida

Per qualsevol cosa aquest és el meu e-mail:

mlloretp@gmail.com