FORTOR

Un relat de: rnbonet
Constantí Fort i Or, - pronunciem primer i segon cognoms amb 'o tancada'- a més de posseir una fortalesa física impròpia de la seua edat, gaudeix també d'una fortalesa interior pròpia d'un elefant africà.
Constantí Fort i Or té una gran passió: els viatges. Sense ofici, però sí amb benefici -el pare és propietari de la majoria d'accions d'una gran companyia petroliera-, ho pot fer contínuament i seguit. Als divuit anys ha recorregut unes quantes vegades el planeta, ha sobreviscut a tres descarrilaments de tren, a dos accidents d'aviació i a quatre naufragis. El darrer, al viatge inaugural d'un transatlàntic considerat insubmergible, de nom “Titonet”. Tot, gràcies a les dues fortaleses, la física i la psíquica, magníficament conjugades.
Constantí Fort i Or, malgrat ser posseïdor de les dues fortaleses abans anomenades, ha esdevingut malalt de cop i volta. Trist, malenconiós, sense defenses, aviat ha deixat aquest món, víctima mortal d'una malaltia incurable: s'havia quedat sense telèfon mòbil.

Comentaris

 • Vaig riure molt...[Ofensiu]
  jovincdunsilenci | 25-01-2018 | Valoració: 10

  ... ja des que començava a llegir-lo. Totalment d'acord amb Aleix. El considere un relat redó i no cal afegir res més. Una cosa: Felicitats! • L'absurd[Ofensiu]
  Aleix de Ferrater | 24-01-2018 | Valoració: 10

  Un magnífic relat, escrit amb la prosa marca de la casa, amb l'humor sempre present i la ironia com a bona acompanyant. Retrat social i un final inesperat, absurd, que li dóna un toc picant al plat. Una forta abraçada!

  Aleix

 • Hipèrbole[Ofensiu]
  Vicent Terol | 22-01-2018

  Cal ser fort per sobreviure sense mòbil. Però... se'n podia haver comprat un altre, no? ;) Una història que camina per la hipèrbole i que compta amb un final divertit.

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1595 Comentaris

330092 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!