"Faràs els negocis d' en Robert amb les cabres"

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

En Robert era un home que tractava amb bestiar, i es vanava d' ésser un bon negociant: donava dues cabres blanques per una de negra, doncs aquestes eren preferides pels compradors, així sempre tenia clientela.
Resultà , però, que degut a les seves combinacions, tenia compradors i feia negoci, i malgrat això anà disminuint el ramat fins a perdre' l del tot, i es quedà pobre.
Quan algú posa un negoci i no li dóna el bon resultat que esperava, en to de mofa,se li diu: " Has fet el negoci d' en Robert amb les cabres". Si es preveu, degut a les escasses aptituds del futur negociant, el fi que se li espera, aleshores se li acostuma a dir, amb caràcter d' amonestació: "Faràs els negocis d'en Robert amb les cabres".

Comentaris

  • Hola...[Ofensiu]
    Carlos ellokodelxovo | 31-03-2006 | Valoració: 10

    ... quin negoci que va fer aquest! no ?
    jajaja
    em conec algun.... que li passa lo mateix...
    sense comentaris....

  • Que bo![Ofensiu]
    August | 30-03-2006 | Valoració: 10

    Si, ja l'havia sentit jo aquesta frase per algun lloc.

    Has pensat mai en fer un costumari català o on llibre sobre les nostres arrels? ens saps molt!

    Gràcies!

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

314303 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com