Escriptors...voleu dir?

Un relat de: Plorar

Selcar: Sí, sóc escriptor.
Darsa: Com pots dir que ets escriptor?
S: Perquè escric.
D: Però...llavors, dient això estàs afirmant que també les persones que ens fan una factura o que omplen un imprès també són escriptors.
S: Sí, bé, però...són escriptors d'una altra manera.
D: I, és que hi ha maneres de ser escriptor?
S: Sí. hi ha els que escriuen per necessitat ( com els que fan factures ) perquè és la seva feina i, hi ha els que escriuen perquè volen expressar-se i perquè volen dir les coses d'una manera maca.
D: Vols dir amb això que els que fan factures o agafen apunts no són escriptors i els que volen expressar-se, per aquest sol fet, ja ho esdevenen? I, vols dir que aquells que fan factures no volen expressar-se?
S: Si volen expressar-se però, vull dir, que no expressen els seus sentiments.
D: Estic trist!
S: Estàs trist?
D: No. Només et vull preguntar si la meva frase em fa ser escriptor. Perquè, d'alguna manera, he expressat els meus sentiments, no?
S: Certament, però no ho has fet d'una manera maca, és a dir, especial.
D: I, què és per a tu una manera maca o especial?
S: Doncs dir, per exemple, que l'amor és el sentiment més meravellós del món perquè et deixa ser tot allò que tu vulguis.
D: I això és especial?
S: Sí.
D: I com estàs segur que això serà igual d'especial per a tu que per a la persona que ho llegeixi?
S: Perquè et fa sentir coses. I perquè l'amor és una sentiment universal que tothom ha sentit algun cop.
D: Però també em pot fer sentir coses una factura, uns apunts, una paraula o, fins i tot, una multa. I també poden ser sentiments que ha sentit tothom en algun moment de la seva vida.
D: Per tant, si això em fa sentir, aquella persona que ha escrit una paraula a la paret o aquell senyor que m'ha posat una multa també és un escriptor, no és veritat?
S: No ben bé, has de sentir coses maques.
D: Però si un escriptor escriu sobre una guerra, quan jo ho llegeixo no sento coses maques però, malgrat això, segueix sent escriptor, no és veritat?
S: Sí, però perquè escriu correctament i posa tot el que cal posar on cal posar-ho.
D: Així, dius que ser escriptor també és escriure correctament, però, amb aquesta definició, podem tornar a la persona que fa les factures ( si pensem, és clar, que els que escriuen factures ho fan correctament ).
S: No crec.
D: Una pregunta, què és per a tu escriure correctament?
S: Doncs fer-ho amb coherència, amb frases acabades i sense tenir faltes d'ortografia.
D: Tornem a la persona que fa les factures...?
S: No, no tornem, les factures no tenen...com ho diria? Màgia. Les factures no tenen la màgia que té un escrit fet per un escriptor.
D: Màgia? Què és això de la màgia?
S: Doncs penso que és una cosa que només poden tenir els bons escriptors i que, sovint, com els seus relats, no pot ser descrita amb paraules.
D: Així, admets que un escriptor és algú que escriu correctament, que et fa sentir, que no és com aquell que escriu factures i que, a més a més, allò que ell escriu, com a persona professional de la escriptura, sovint no es pot explicar.
S: Podríem dir-ho així.
D: I, si no es pot explicar podríem dir que és indescriptible i, per tant, podria ser tractat com a un ésser superior.
S: Si no superior, si podem dir que és algú que sap explicar coses que uns altres no han explicat o com altres no han pogut fer-ho.
D: Per tant, un escriptor sempre ha de fer coses noves?
S: Més o menys.
D: Per tant, podem afirmar que és una mena de creador.
S: Sí.
D: I, no som nosaltres els creadors d'una descripció d'escriptor nova?
S: Sí.
D: Llavors estan parlant dos escriptors?
S: Podríem dir que parlen dues persones sense parlar, és a dir, escrivint.
D: Em sembla una manera maca d'expressar-ho.
S: Llavors dec ser escriptor...
D: Llavors ho deus ser.

Comentaris

  • em quedo amb CREADORS[Ofensiu]
    kispar fidu | 30-05-2005

    jejeje. Si! Bona reflexió! Són d'aquelles paraules que tenim tant assumides, que quan ens preguntem que signifiquen exactament o a quin tipus de persona defineixen, no en trobem una resposta clara ni ben definida.

    Però, m'agrada la definició de que són Creadors. Si, perquè, aquells qui escriu (igual que aquell qui dibuixa, qui fa melodies amb el so de la música, etc), està creant a la seva manera. Està deixant reflectit el que pensa, el que sent; el que li córre per la ment en aquell moment. Ho faci, com ho faci, és una forma de crear!

    Una conversa interessant, que arriba a una conclusió força bona! jejeje

    Apa! Ens llegim / Ens comentem / o... Creem!;)

    Ciao!
    Gemm@

  • Bona reflexió.[Ofensiu]
    Deck | 30-05-2005 | Valoració: 8

    Doncs mira: diàlegs com aquest m'agradaria tenir-los més sovint, tu! Però abans m'agradaria saber-ne més del tema, perque acabo dient el mateix...
    Una altra cosa. Ara que discuteixes sobre ser o no escriptor, a la web www.colorstrology.com et donen el color per desenvolupar-te òptimanent i a més, tres característiques de la teva persona (només has de marcar el dia que vas néixer)... Doncs saps què? Una dels meus tres definidors és "Writer". Em vaig quedar flipant i encara flipo ara! Puc comptar els meus relats amb els dits de les mans!!!