Escapar (Capítol I)

Un relat de: diesi

Ja passen deu minuts de l'hora acordada i d'aquí a cinc passarà el tren. I si no vens? I si te n'has penedit en l'últim instant? I si els teus pares s'han adonat que t'escapaves de casa? I si algú t'ha vist? Començo a preocupar-me de debò. M'agradaria trucar-te, però vam quedar que no agafaríem els mòbils, per què no ens puguin localitzar tan fàcilment. No se m'acut res més que esperar.
- Perdó pel retard... - intentes disculpar-te.
- Ja m'ho diràs després, té el bitllet, corre! - dic mentre correm cap a l'andana. Per fi pugem al vagó, m'assec al costat de la finestra i tu t'asseus al meu costat. Estem gairebé sols: només uns seients més enllà hi ha una dona d'uns quaranta anys que llegeix un llibre i a l'altra banda dos nois africans que subjecten les seves respectives bicicletes. El tren arranca. M'agafes la mà i et somric. Havia desitjat tant aquest moment...

Mica en mica ens allunyem de la nostra ciutat. Deixo la bossa al seient que hi ha davant meu i tu fas el mateix.
- Què has agafat? - et pregunto per treure un tema. La veritat és que no sé què dir-te, ara que estem tan sols.
- Doncs... Roba, menjar, un llibre i tots els diners que he pogut agafar de casa. I tu?
- Molta roba, pocs diners, una manta, perquè passarem fred... una llibreta i un bolígraf, per no deixar d'escriure; un entrepà de pernil, aigua, galetes, un ganivet, xiclets i... crec que ja està. Per cert, en vols un? - t'ofereixo un xiclet i l'acceptes. - quin llibre és?
- Un de poesies que he trobat per casa... No sé qui és l'autor... és tan vell que la portada està trencada. - rius. - Un ganivet? Quina por...
Quan el tren s'atura a la següent estació, ens quedem completament sols. Miro per la finestra mentre penso en tot el que vindrà ara... Això que estem fent ens portarà masses problemes, ja m'ho veig a venir... Segurament la policia ens trobarà d'aquí a poc i, sinó, passarem gana i fred... Aguantarem gaire temps? Realment val la pena?
- Tot anirà bé - intentes fer-me somriure. Deus haver notat que estava preocupada.
- T'estimo - menteixo de forma molt sincera.
No sé com ho has fet però amb un moviment ràpid has aconseguit que recolzi el cap a la teva espatlla, com fem sempre. M'acaricies els cabells i jo t'agafo la mà. Miro el teu rellotge abans de tancar els ulls. Són gairebé tres quarts de nou.
- Desperta'm quan haguem de fer el transbord.
- No, et deixaré aquí, si et sembla.

Comentaris

  • Espero que no sigui tard[Ofensiu]
    BOLZANO | 20-05-2007

    Suposo que arribo tard, ho potser no, però si la teva intenció és fer una novel.la t'animo a continuar, ja que és una empressa.
    De moment en aquest primer capítol el que més m'agradat ha estat quan diu que l'estima però sembla que menteix. Li dona misteri al tema, doncs, per a què escapa amb ell si no l'estima? L'està utilitzant.

  • Resposta per a Jeremias Soler[Ofensiu]
    diesi | 08-04-2007

    Bé, en primer lloc, gràcies a tots els que m'animeu a seguir i els que acostumeu a llegir-me.

    Jeremias, la veritat és que àixò fa temps que ho tinc escrit. Tota la història m'ocupa com unes deu pàgines i vaig decidir partir-ho en capítols. La història no la tinc acabada, em falta el desenllaç i no sé ven bé cap a on anirà finalment, no he seguit cap esquema, vaig començar a escriure a partir d'una idea i la vaig anar desenvolupant, vaja, com faig sempre xD. D'aquí poc publicaràn la segona part.

    Gràcies pels consells! Ja he corretgit algunes de les coses que em dius.

    1 petó a tots els que ho llegiu,

    b#NaT#b

  • Espero el segon capítol.[Ofensiu]
    Jere Soler G | 08-04-2007

    Jo t'animo a continuar, és clar que sí. També t'haig de dir que la prosa d'aquest text no m'ha semblat tan bona com d'altres que t'he llegit en d'altres texts. No vol dir que estigui malament, eh, ni de bon tros, però sí que té petites millores possibles com per exemple:

    "corre! - dic mentre correm cap a l'andana."

    Et fixa's com repeteixes el verb córrer en tan poc tros?
    O en algun lloc he llegit "masses" que és massa i no té plural. I després també et diria que el que expliques no sempre és allò que més interessa a qui llegeix. Estaria bé pensar de tot el que has escrit què és realment essencial, important, atraient... què aporta tensió al relat, què evoca alguna idea pretesa, o que senzillament és palla.
    Bé tot això seria per filar molt prim, perquè ja et dic que està bé.
    Una curiositat que tinc és: ¿tens ja un esquema traçat de tot el que els passarà als protagonistes? O vas creant a mesura que escrius? Els dos mètodes són emprats per diversos escriptors de renom, encara que jo sóc partidari només d'un d'ells.

  • magma | 03-04-2007

    bueno, bueno... espero que això hagi nascut de la més profunda fantasía i de la teva exel·lent imaginació, i que aquesta escapada mai pasi en la vida real... jejje que ja ens coneixem XD.

    Ara que he aclarat això de dalt, els comentaris literaris: aquest tema dona molt per escriure, espero que no t'en cansis tant aviat, com ho vaig fer jo, quan vaig començar a escriure algu semblant, ten'n recordes a segon o primer? jejeje i com totes les meves novel·les les que mai acabo.

    Però això està molt guai ee. Mola molt. I els diàlegs que fas, pos em fan imaginar-me exactament als personatges... i imagino quins són.. jeje però això ja són coses privades teves.

    Bueno. Molt macu el relat. Espero que puguis continuar-lo ben aviat XD i que el teu amor amb el teu noviu duro molt de temps, i que mai hagues de escapar-vos!!

    Felicitats.

    petons de mâgmâ

  • Escapades... [Ofensiu]
    Anjo Laví | 02-04-2007

    A la vida ens passa sovint que tenim ganes de deixar de banda les obligacions i les rutines... i ens vindria de gust, fins on ens fos possible, prendre uns dies sense haver d'explicar res a ningú.

    Confesso que l'escapada em té intrigat, i que la frase: "T'estimo - menteixo de forma molt sincera." Em té amb la mosca al nas.

    Haurem d'esperar a la 2ª part però per favor, fes que acabi bé.

    Una abraçada.

  • eiiiiii[Ofensiu]
    sucdetaronja | 01-04-2007

    va va va! la segona paaaaaart hahahaha. açò són ànims eh! complau als teus fans xD haha. no va, en serio. que mola, però ara m'has deixa't amb ganes de més. així que, per collons, et tocarà continuar...


    besets!