Em dic Xavi

Un relat de: camarassa

Puc fer l'exposició en català?. Espera, antes lo preguntaré a la clase, por si hubiera algún problema. Hay alguien que no entienda el catalán? Parece que no. Perdona, Alejandra, que no te había visto.Di! Yo lo entiendo casi todo, si no habla muy deprisa. Espero que no, verdad, Javi? Xavi. Em dic Xavi. Perdona, Xavi, pero que más da, no? Empieza cuando quieras. Hola, bona tarda, avui us parlaré de la contaminació de l'aigua potable a l'Estat Espanyol. Javi, siento interrumpir-te, mejor que digas España, no? Lo de Estado español suena a nacionalimo. Se tiene que decir España sin ningún reparo. No es ningún insulto. Bé, doncs a Espanya. S'han descobert restes de substàncies tòxiques a l'aigua de les aixetes de poblacions com Alacant, Almeria o Múrcia. Que es "aixetes"? Grifos. Y porque no hablas en español, así nos entendemos todos mejor, no? Tiene razón Javi, no le crees así? Bé, però jo també tinc el dret d'expressar-me en la meva llengua. Nadie te dice lo contrario, pero del otro modo la charla irá más fluida, y si cada dos por tres te tienen que interrumpir, se alargará todo mucho. Mejor piénsatelo, Javi. No tenemos toda la tarde. Y va para nota. Como quiera. La contaminación del agua potable en España...

Comentaris

  • aqui i a la xina[Ofensiu]
    Rogal Mar | 31-10-2007 | Valoració: 9

    al llegir aquest text, m'ha vingut al cap lo del carod...

  • Per desgràcia és així[Ofensiu]
    cabrera | 28-01-2007 | Valoració: 10

    Podria estar molta estona parlant d'això, però només diré que som una de les darreres colònies del regne d'Espanya i no vull que el tema polític i social permeti apartar-nos de tema literari, dic que a mi aquest camp m'escalfa. Per desgràcia això és una cosa que va passar, passa i seguirà passant. Llibertat d'expressió!

  • ginebre | 28-01-2007 | Valoració: 10

    Quin subtil i pervers xantatge!!
    És indignant... trec fum pels queixals!!
    El relat és perfecte. Tot seguit, sense distingir, les veus i els diàleg, com un monòleg interior que ens sabem de memòria, creant aquesta sensació d'estar totalment atrapats i sense escapatòria possible (entre les politicamnt correctes es clar)
    (I entre les altres... de segur que tampoc!)
    Ai ai ai!!

  • Molt bo![Ofensiu]
    Arbequina | 28-01-2007

    Sí, sí, i força realista.
    M'ha agradat.

    Una abraçada de l'Arbequina.

Valoració mitja: 9.5

l´Autor

Foto de perfil de camarassa

camarassa

60 Relats

62 Comentaris

53361 Lectures

Valoració de l'autor: 9.33

Biografia:
Camarassa és una vila de la Noguera, i per ella hi passa el Segre. M'agraden els capvespres a Camarassa, pels carrers empedrats o bé en la petita platgeta que hi ha abaix, vora el riu. També t'hi pots banyar, o bé fer un picnic a la riba.