Els pactes secrets i altres herbes

Un relat de: llacuna

Els pactes secrets no canvien la societat, ja ho dia Che Guevara, es pot regellir de la biografia de Paco Ignacio Taibo II, i no el poso com el millor exemple de revolucionari, però sí que trobo que va fer algunes coses bé, el context en què ho va dir va ser en dir-li a un company que amb pactes secrets no canviaria la societat, que els canvis s'havien de mostrar, s'havia de ser valent. No vaig més enllà, ja que aquest text no és el moment d'estendre'm en aquesta idea, que no pertanya al Che, sinó a tothom qui la vulguem fer servir De fet també hi ha altres disciplines que ho expliquen:els pactes secrets, no beneficien a la majoria de la societat, són excloents i ja m'atreviria a dir que ni en l'amor funcionen.

I amb aquesta afirmació, que ens pot convèncer o no, reprenc la reflexió sobre els experts i expertes parlant de la Lola. La Lola és una dona que fa molt de treball a la plataforma salvem la platja llarga de Tarragona, una platja on es vol fer un passeig. Ella per a mi és una experta, la Lola no és biòloga, sinó una química que et dirà que ho és quan ja faci dos o tres anys que la coneixes perquè el primer que et mostra és que és una persona no una química, però ella i el grup de voluntariat de la plataforma, criden biòlegs i altres especialistes per a fer textos que facin comprendre a la societat la importància de les platges naturals i aquesta gent fa la seva aportació perquè creuen en la importància de preservar la platja, sense cap altre interès més. Aquesta actitud de la Lola per mi seria la d'una experta, la d'una experta en la vida, que al cap i a la fi és allò que necessitem ara, persones expertes en encomanar a altres el respecte, però des de l'acció directa no des del discurs, que al menys a mi em té cansada. Així doncs, la Lola no és una experta típica que només redacta i seu a la poltrona, la Lola és una persona més de la plataforma que hi dedica molt de temps. I la veritat és que la nova concepció d'experts en respectar la vida, professió que no necessita cap universitat més que la sensibilitat, sempre tenen feina, perquè malauradament sempre hi ha feina a fer: aquella platja que no es respecta, aquell barri que vol ser enderrocat, aquell vaixell humanitari que es atacat, sempre hi ha feina.

I llavors la gent "experta" a banda dels pactes secrets que sembla que són un perill molt atractiu per a trencar amb la monotonia de la vida, treballa per la comunitat i practica l'amor al grup que compensa molt més que els secretismes. Així, en la mesura de les nostres possibilitats, crec que hem d'anar cap a això.

Salut i amor

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer