Ella

Un relat de: Iona
Les tardes d'estiu, quan el sol gira i deixa d'escalfar el portal de casa, ella treu la cadira de fòrmica fora al carrer, per prendre la fresca. Jo la segueixo, tot frisant el moment en què seu, per saltar sobre la seva falda i escarxofar-m'hi i gaudir de les seves carícies. Mentrestant, anem veient com la gent entra i surt del bar del casal de la vorera d'enfront.

Als matins faig la meva, passejant-me d'aquí cap allà. Com els veïns no es fixen gaire en els gats, aprofito per fer el tafaner, escoltar converses, i quan enxampo algú parlant de la meva mestressa, espio el que en diuen. I així, és com he anat descobrint un fotimer de coses d'ella.

Que a casa seva eren gent de quartos. Que havia estat filla única. Que com és, que sent un bon partit, va quedar per vestir sants. I moltes altres xafarderies, algunes lletges d'explicar, que m'han fet entendre les tardes.

Els homes entren al casal a jugar al dòmino. Entre partida i partida sempre hi ha qui surt a fer un cigarret. Ella, asseguda mig eixarrancada, mig de gairell, vestida amb una bata ben desgastada i amb mi a la falda, va movent-se suaument sobre la vora de la cadira, mentre mira endavant.

Comentaris

  • Tafaners[Ofensiu]

    Bon dia, Iona:

    M'ha agradat que el protagonista sigui un gat i el seu punt de vista.
    M'has despertat ganes de saber-ne més d'aquesta dona.
    A la vida no, però quan llegeixo em considero una gran tafanera, vull saber-ho tot.

    Una abraçada i a continuar escrivint,

  • Curiositat[Ofensiu]
    Montseblanc | 14-03-2022

    M'intriga aquest relat, em pregunto què li va passar a la mestressa, aquestes coses "lletges" que diu el gat. I també què significa el final, si ella ha perdut el cap, si juga amb els altres, si simplement viu tranquil·la i fa el que vol...

  • Elles dues[Ofensiu]
    Prou bé | 14-03-2022

    Original, ben escrit i sorprenent, per a mi, el relat!
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.


    Gràcies per participar.


    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Iona

Iona

83 Relats

320 Comentaris

28363 Lectures

Valoració de l'autor: 9.66

Biografia:
Durant el confinament vaig provar això que en diuen escriure i ves per on em va agradar. Ara, novella en el món de l'escriptura, vaig fent, desfent i aprenent.

El meu blog: Despullant sentiments de Iona

A Instagram: @lecturesxgaudir