El poemari

Un relat de: Andreu Martí i Cortada

El blues de Big daddy Wilson es barreja amablement amb el fum de la pipa que acabo d'encendre. Sec vora l'ensomenia on cremen dos troncs i amb un poemari a mig sentir entre les mans tanco els ulls i penso en la fortuna de gaudir sense destorb d'estones com aquesta.

Fora, a l'aguait rere una finestra celestina, em crida la neu estesa i verge d'un hivern que no s'acaba mai.

El dubte entre la vida viva i la que reposa és gran i no sé pas quin criteri seguir per decidir la tria. Suposo que com gairebé sempre, deixaré el temps de vagança per més tard, quan la llum que il·lumini la calidesa i la nuesa del teu cos no sigui altra que la claror indecisa i tènue de la llar de foc.

Comentaris

  • Agraïments [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 30-05-2023

    Bona nit, Andreu. Gràcies pel teu comentari al meu relat El llibre tímid. Si és així, aquest relat va ser una inspiració, per a fer un relat original. M'ha alegrat que em digues que és un bon relat.
    Cordialment.
    PERLA DE VELLUT

  • Ensomenia.[Ofensiu]


    Molt curiosa aquesta paraula teva. Jo també tinc un mot que no surt a cap diccionari: "Salta-butxaques" (pispa) i que vaig sentir dir un cop a la meva padrina, germana de món avi, nada l'any 1893 a un poble del sud del Maresme que no desvetllo per tal de mantenir el meu anonimat. Salut, et seguiré llegint...

  • Penses en la nuesa d'ella. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 30-05-2023

    No dubtes mai de la vida que és bella. Un poema que m'ha agradat molt com el planteges i m'he recreat llegint-ho.
    Un poema, que penetra molt en llegir-lo.
    (En el diccionari CVB.iec.cat, no he trobat la paraula "ensomenia") (T'ho dic igual que Nil)
    M'ha agradat, Andreu.
    Cordialment.

  • Un exemple ben reeixit de...[Ofensiu]
    llpages | 30-05-2023 | Valoració: 10

    prosa poètica. Difícil d'assolir aquest nivell tant per al prosista com per al poeta, és un relat excel·lent. Enhorabona, Andreu!

  • El poemari en prosa[Ofensiu]
    Prou bé | 30-05-2023

    No acostumo a dir això i prou, però fantàstic escrit!
    Amb total cordialitat!

  • Recer hibernal.[Ofensiu]

    No he localitzat el significat del mot ensomenia..., i no obstant això trobo que és una paraula bellíssima! M'encanta aquesta atmòsfera hivernal que retrates de manera magistral i amb una musicalitat estilística que llisca com la seda. Endemés convida a reposar, i llegir poesia, de la bona!

l´Autor

Foto de perfil de Andreu  Martí i Cortada

Andreu Martí i Cortada

31 Relats

122 Comentaris

5720 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Sóc català, friso i em deleixo per un estat propi que permeti la màxima expressió de la meva llengua.
Fa molt temps que escric, però només quatre dies que ho publico a les xarxes.
M'agrada la poesia perquè la trobo una manera bonica d'escapar de la mentida.