El millor regal del món

Un relat de: Mercè Bellfort

Els dissenys de joies dels aparadors el deixen bocabadat i els preus encara més. Té la intenció de comprar-li un anell a la seva companya i què millor que una bona maragda, la pedra preciosa que ella més desitja.
Es decideix pel primer model de tots: el que ja havia vist a una joieria del seu barri.
No és un barri qualsevol. Està situat a la part alta de la ciutat. Allà tots els preus estan pels núvols, però en Ricard paga trinco- trinco i se´n duu la valuosa peça.
Li toca esperar només un parell de dies per a donar-li. És el seu regal de Nadal. Està segur que ha encertat i aquesta vegada la sorpresa haurà sortit rodona.
Arriba el dia assenyalat i en Ricard, tot emocionat, li dóna el regal a la Marga i ella fa el mateix. Creuament de regals.
La Marga li diu que prefereix que ell sigui el primer. En Ricard comença a desembolicar el paquet però triga molt a obrir-lo. Com una nina russa la seva companya ha esmerçat molt de temps embolicant i posant un paquet dins de l´altre. Papers i més papers, capses i capsetes, cintes i cintetes.
Per fi es troba amb un paquetet minúscul i li sembla que definitivament ha aconseguit la fita. Però, no… encara no!
Ella l´observa molt divertida, mossegant-se les ungles de l´emoció. Sap que ja li queda molt poc.
Arribat aquest moment en Ricard li diu que estan en les mateixes condicions pel que fa a l´embalum i que li faria gràcia descansar una mica per donar-li pas a ella.
La Marga no s´espera aquesta reacció. Tot i així accedeix a obrir el seu regal. En un moment descobreix la bellíssima maragda i es queda glaçada.
Se la posa al dit i li escau com a una princesa.
-Verda com els teus ulls, amor meu- li diu en Ricard.
-Això sí que no m´ho esperava ! Moltes gràcies.T´estimo- li respon ella.
Ara ve l´hora de la veritat.És el torn del seu estimat.Aquest agafa la capseta i l´obre. Dins hi ha una llavor.
Ell queda tan sorprès que no sap què dir. Ella l´anima a que digui quelcom, però res de res. Ell s´ha quedat amb la llavor a la mà sense dir ni un mot.
Es pren el seu temps per pensar i finalment somriu.
-Ah, princeseta… Quina manera més subtil de donar-me el millor regal del món. Estic emocionat!
La besa i li acosta la mà al ventre. Ella l´hi cobreix amb la seva tot lluint la flamant maragda.
Esperança de vida: d´aquí a set mesos seran pares.




Comentaris

  • meravellós regal![Ofensiu]
    Fiona | 24-12-2007 | Valoració: 10

    quin relat tan tendre! Quan amor en aquesta parella i quina manera tan tendre de dir a la parella que seran pares. Al principi m'he quedat parada com el Ricard, però quan hi he caigut....pot haver millor regal? Bones festes!