El marit de l'escriptora (Infidelitat)

Un relat de: Siset Devesa

El marit de l'escriptora estava amb la mosca al nas. Feia temps que en tenia la sospita, però les darreres produccions literàries de la seva muller ja no deixaven lloc a cap dubte. Sempre havia sabut que ella escrivia de manera autobiogràfica, i que les seves obres estaven basades en fets reals. El llibre de viatges que havia presentat feia dos anys, era un passeig per escenaris compartits per tots dos o que ella li havia pogut descriure amb la precisió de qui hi ha passat temporades. En l'exitosa obra de literatura gastronòmica feta per encàrrec d'aquell fabricant d'embotits, hi assaboria exactament el gust de les receptes elaborades a la cuina de casa, a les que ella i només ella hi sap donar aquell toc tan personal. Mal que li pesés, aquella novel·leta, lleugera, d'infidelitats conjugals que havia presentat feia pocs mesos no podia ser cap bon auguri.

Ara, el que més el feia patir era el seu darrer projecte. Abans de tancar-se a treballar a l'estudi, ella li havia explicat que es proposava -de cara a la diada de Sant Jordi, aquest tema no falla mai- revisitar la llegenda del drac i la princesa. I, amb franquesa, cada vegada que passava per davant de la porta, hi sentia uns udols i una pudor de sofre extraordinàriament preocupants.



Comentaris

  • Bo i abundós...[Ofensiu]
    rnbonet | 05-01-2007 | Valoració: 10

    ...en sospites. I narrat amb rapidesa, que si no, s'esmuny!
    L'olor de sofre ens trasllada -quasi sense voler-ho- als 'aquelarres breuixerils' d'enllà... lluny del lluny a l'espai el el temps!
    En resum, fantàstic!
    Salut i rebolica!

  • Àgil[Ofensiu]

    M'ha agradat l'estructura i l'agilitat amb que has treballat aquest relat. És divertit i fresc com ha dit algú abans que jo. Enhorabona

  • Fresc, àgil i ben escrit[Ofensiu]
    Frèdia | 05-01-2007

    Així és com resumiria aquest relat que ens presenta una escriptora que recorre, com gairebé tots els autors, a l'experiència vital per escriure les seves obres i un marit que més que ensumar la infidelitat el que li passa és que està gelós d'un drac imaginari. O és real? Al final deixes amb el dubte al lector! El que sí és real és la teva habilitat per construir en poques paraules una història sòlida. La meva enhorabona.
    Bon any i que els reis et deixin inspiració en comptes de carbó.
    Fredia
    P.S. Ets de Girona i el teu nom, un alies? Ainss, les meves temptacions de Sherlock...

  • Vaja amb l'escriptora![Ofensiu]
    Unaquimera | 04-01-2007 | Valoració: 10

    Hola, Siset! Ja veus, torno a visitar-te... i en llegir aquest relat teu, no m'he pogut estar de comentar-ho per dues raons bàsicament: perquè jo acabo de penjar un microrelat sobre la infidelitat ( A traïció! ) i perquè en un altre he triat "revisitar la llegenda del drac i la princesa" ( Capítol III: de quan el cavaller s'enfrontà al drac ).
    Visca la coincidència!

    Primera impressió: domines el lèxic que necessites per expressar-te i la composició de frases, que resulten clares ( aquest aspecte ja te l'havia comentat en Coloraines i em reafirmo ) i que apareixen ben lligades, afavorint una lectura àgil i tranqui-la.
    Tot i que en algun moment jo hagués puntuat d'altra manera, no incorres en errades criticables.
    Cap mot ni cap expressió grinyolen com per interrompre el plaer de gaudir d'aquesta història que en un parell d'ocasions m'ha portat a imaginar altres derivacions...
    Per exemple: Quan escrius "Ara, el que més el feia patir era el seu darrer projecte" per un moment esperava llegir que ella li havia parlat d'un crim perfecte, d'un dona que aconsegueix lliurar-se del marit sense pagar les conseqüències... També hagués estat bé!
    De totes formes, tal com l'has construït resulta efectiva: enhorabona!

    I fins aviat, si així ho desitges,
    Unaquimera

  • Arbequina | 31-12-2006 | Valoració: 10

    Certament... hi ha originalitats i "originalitats". La teva és especial, diferent. Té un regust, per mi, nou. I m'agrada molt, moltíssim.
    Aquest relat és... curiós. Una infidelitat imaginada... o no. Paranoia... o no!

    M'ha agradat molt.

    Una abraçada, bona entrada d'any!

    Arbequina.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Siset Devesa

53 Relats

193 Comentaris

66266 Lectures

Valoració de l'autor: 9.94

Biografia:
"Dins es món que m'he inventat tot se mou a total realitat."

Multicinemes (Antònia Font)