El follet dels somnis

Un relat de: Gorwilya

Era un dia calorós d'estiu, l'Estel va obrir la finestra i va observar una família d'ocells que encara dormien al niu que hi havia dalt d'un arbre. Com cada dia al matí, l'Estel es va vestir i es va preparar per començar un nou dia. Però l'Estel no era una nena com totes les altres, amagava un secret, aquest era com el seu petit tresor i ningú no el coneixia. Voleu saber quin era aquest secret que tenia tan amagat?
Doncs, resulta, que ella coneixia el follet dels somnis i eren amics. Cada nit mentre els nens i nenes dormien l'Estel anava a veure el follet dels somnis i tots dos feien que tots els desitjos de les persones que dormien es fessin realitat durant la nit en els seus somnis.
Aquell matí l'Estel va anar a la piscina amb les seves dues amigues; la Mar i l'Aida. Les tres s'ho passaven molt bé nedant, jugant a pilota, empaitant-se per la gespa.... Aquell matí es van trobar amb l'Albert i l'Adrià, que també eren amics seus. Tots cinc van passar un matí molt divertit a la piscina i de seguida es va fer hora d'anar a dinar, es van dir adéu i cada un va marxar cap a casa seva.
A la tarda l'Estel va tornar a quedar amb les seves amigues i amics, van decidir que anirien amb bicicleta. Es van passar tota la tarda anant amb bicicleta i quan van arribar a casa estaven molt cansats. Aquella nit l'Albert es quedava a dormir a casa l'Estel perquè els seus pares anaven a un sopar molt important.
Després de sopar l'Estel i l'Albert es van posar al llit i van tancar els ulls. Van tocar les dotze al campanar, i en aquell moment la finestra es va obrir i una llum que venia de la lluna va entrar dins de l'habitació. La llum va anar desapareixent i en el seu lloc va aparèixer un follet de color groc, era el follet dels somnis, i era allà per fer que els somnis es fessin realitat. L'Estel es va despertar i va anar a saludar el follet, estava preparada per començar una nova aventura nocturna. L'Albert que no dormia, va veure que el follet dels somnis existia de veritat. Com que l'Albert havia descobert el secret de l'Estel, el follet li va dir que ara seria un secret de tots tres i que si volia aquesta nit podia venir amb ells a visitar els nens i nenes mentre dormien.
Per art de màgia el follet, l'Estel i l'Albert van sortir volant per la finestra i es van dirigir a una casa petita, on hi havia una nena dormint. El follet dels somnis, coneixia els somnis de totes les persones, i a la nit feia que es fessin realitat. Aquella nena volia tenir un gosset, i gràcies el follet durant una nit ella va poder jugar amb un petit gosset de color blanc. També van anar a una casa on hi havia dos germans dormint en una habitació, ells volien trobar la pilota que havien perdut jugant a futbol, i el follet va fer que la trobaven.
Tot el que els nens somiaven i desitjaven es feia realitat durant la nit gràcies al follet dels somnis i a la seva pols màgica, que feia que tot pogués ser realitat. L'Estel i l'Albert l'ajudaven a tirar la pols per sobre dels llits dels nens, així els seus somnis es feien realitat.
Durant tota la nit van estar voltant casa per casa, quan es pensaven que ja no quedava cap més nen trist van sentir algú que plorava, i es van anar acostant al lloc d'on venia el soroll. Venia de darrera d'unes caixes de cartró, les van apartar i van veure que a darrera hi havia una nena petita amb llàgrimes els ulls, com que estava desperta el follet no podia saber que li passava. L'Estel li va preguntar, i ella li va dir que havia perdut els seus pares i que estava sola. L'Albert li va dir que si es posava a dormir el follet li trobaria una família. El follet va tirar-li una pols que servia per dormir, i la nena va quedar ben adormida i va somiar que trobava els seus pares.
L'endemà al matí l'Albert i l'Estel es van despertar contents, perquè durant la nit havien estat ajudant tots els nens i nenes que estaven trits. Com cada matí l'Estel va obrir la finestra, i va veure la família d'ocells que encara dormia, i mirant cap al carrer va veure la nena que ahir estava plorant, encara estava trista, perquè els somnis només es feien realitat durant la nit, i ara ella tornava a estar sola.
Els dos nens van baixar a baix al carrer i van anar a veure la nena petita, es deia Maria, i estava sola perquè els seus pares feia poc havien marxat cap al cel. El follet dels somnis només venia de nit, i com que ara era de dia no podia fer realitat el somni de la Maria, i ella estava molt trista i plorava.
L'Albert, l'Estel i la Maria van passar tot el dia junts, també van anar a buscar la Mar, l'Aida i l'Adrià, i van estar jugant tots junts, s'ho van passar molt bé i quan van saber perquè la Maria estava trista van dir que també la volien ajudar. Però tots ells eren massa petits i no hi podien fer res, si volien que la Maria estigués contenta haurien d'esperar que es fes de nit i que vingués el follet dels somnis.
Es va fer de nit i tots els nens ja estaven dormint a casa seva, menys la Maria i l'Albert que estaven dormint a casa l'Estel. Com cada nit el follet dels somnis va venir, va tirar una pols màgica sobre la Maria i ella va desaparèixer. Els dos nens no entenien que havia passat. On havia anat a parar la Maria?
El follet els hi va explicar que ara la Maria estava amb la seva nova família, ja havia trobat uns nous pares, i tornava a estar contenta i a riure.
Els nens i el follet van anar a totes les cases com cada nit i van ajudar a fer realitat els somnis de les persones. Quan començava a sortir el sol el follet va desaparèixer darrera la lluna.
I aquí s'acaba aquest conte... Si mai veieu un follet groc que s'amaga darrera la llunya és el follet dels somnis, si el veieu i li demaneu un desig de nit vindrà mentre dormiu i us farà el somni realitat.



Comentaris

  • Desitjaria....[Ofensiu]
    pseudo | 22-01-2005 | Valoració: 10

    Si pogués demanar-li al follet groc un desig, seria sens dubte tornar a ser un nen petit...

    saps perqué? Per poder sentir el teu conte, i quedar-me amb aquells ulls d'il·lusió i la boca oberta de bocabadat.

    Genial. M'encantaria poder escriure per mainada tal i com tu ho fas.

  • El follet dels contes[Ofensiu]
    kispar fidu | 13-01-2005 | Valoració: 9

    Feia força temps que no llegia un conte de follets i màgia! Està molt bé, perquè fa realitat el que desitgen, però només durant els somnis i així sembla més "real"... o no tant fantàstic!

    Sort!

  • És una adopció?[Ofensiu]
    Shu Hua | 02-11-2004 | Valoració: 10

    M'agrada veure que hi ha més contaires infantils a la web. És un conte d'adopció, oi? Igual que la meva petita Lluna, potser també plorava abans que l'anéssim a buscar. No ho sé, només tenia un anyet.
    Aquest conte teu sembla real. Els nens ho són, oi que sí? Tinc ganes que m'ho expliquis.
    Ah! el trobo preciós. Apropiat per infants. amb poques complicacions, senzill i humà, perquè aprenguin que el món també pot ser càlid.

    Al Vicenç: hi ha un altre contaire infantil per aquí, és el Giser i escriu contes també meravellosos.

    Un petó
    Glòria

  • Vicenç Ambrós i Besa | 31-10-2004 | Valoració: 10

    Que tendre, quanta màgia!
    Per un moment he pensat que t'hauries convertit en la competidora de la Shuhua! Potser el teu conte, que és preciós (em recorda els contes reconvertits en dibuixos animats que emeten per les Festes de Nadal), és d'un nivell un xic més alt, és a dir, per a infants un xic més grans que els destinataris dels contes de la Shuhua. Podeu aliar-vos i constituir-vos en societat ;-)
    Salutacions de nou i enhorabona per aquest bonic conte!
    Una abraçada

    Vicenç

Valoració mitja: 9.75

l´Autor

Foto de perfil de Gorwilya

Gorwilya

38 Relats

191 Comentaris

79277 Lectures

Valoració de l'autor: 9.70

Biografia:
Crec que aquest fragment em descriu:

"Sóc com un llibre obert amb les paraules de les pàgines mig esborrades pel pas del temps... ja pots anar llegint que amb aquestes poques paraules que han quedat intactes no en sortirà cap frase que tingui sentit, només frases sense solta ni volta, amb les que arribaràs a la conclusió que millor llençar el llibre i comprar-ne un de nou. Doncs si, aquest llibre sóc jo, un llibre que quan el treuen del seu medi perd tota la lògica i no s'entén què és el què et volia dir o expressar de bon principi."

Com que tots els autors posen els premis que han guanyat... a mi també m'ha fet gràcia fer-ho... :P
2005:
-Segon premi del XXVIII Certamen literàri del casal de l'Espluga de Francolí. Obra: "Passat ocult"
-Primer premi del V Certamen literàri Campdevànol modelitat de poesia. Obra: "On ets?"
-Accessit del VIII Certamen literàri de la Font morta de Tona. Poesia: "Vida fugisera"
-Accessit del VIII Certamen literàri de la Font de ferro de Tona. Obra: "La història mai explicada"



Per si algun/a relataire vol quelcom:
gorwilya@yahoo.es




R en Cadena

"La dragaroja em va encadenar i jo he passat la cadena a en Vicenç Ambrós i Besa i a la IluiN"

(descobreix què és "R en Cadena")