El follet, la lluna i les estrelles

Un relat de: Gorwilya

Hi havia una vegada un follet que cada nit desitjava poder arribar fins al cel, per poder viure entre les estrelles, i dormir en braços de la lluna.

Cada dia quan marxava el sol, el follet caminava i caminava, fins arribar dalt de la muntanya més alta, i des d'allà observava les estrelles i la lluna brillant dalt del cel.

Una nit un estel fugaç va caure. Ell follet en veure-ho si va aproximar, un cop va arribar on hi havia la petita estrella la va recollir. I per la seva sorpresa l'estrella li va parlar, ell la va ajudar a tornar dalt del cel, i com a regal l'estrelleta li va concedir un desig.

El follet sense pensar-s'ho va demanar poder viure dalt del cel, entre les estrelles i la lluna. I la petita estrella li va concedir.

És per això que si a la nit mires al cel, veuràs un follet que salta d'estrella a estrella, o que dorm entre els braços de la lluna.

Si mai necessites res només l'has de buscar!

Comentaris

  • Bonic[Ofensiu]
    Melcior | 20-03-2007 | Valoració: 10

    màgic , de bon rollo, senzill però imaginatiu.
    Endavant.

  • Només hi falten les il·lustracions[Ofensiu]
    Vicenç Ambrós i Besa | 09-12-2006 | Valoració: 10

    Hola Gorwilya!!!

    Quant de temps, efectivament! I he vist que últimament t'has aficionat amb els contes, un gènere -potser- poc present a RC. I, tanmateix, l'afecció a la lectura comença aquí, amb els petits contes que atreuen, desenvolupen i reforcen la imaginació dels infants. Després venen els còmics, les novel·les d'intriga i finalment la literatura en cos i ànima. Clar que aquesta "evolució" pot ser més un tòpic que res més, perquè la gràcia és combinar-ho tot una mica.

    La història és ideal per a ser llegida abans d'anar a dormir. És dolça, plàstica (es pot anar visualitzant amb la imaginació cadascuna de les escenes, i això sense haver aprofundit en descripcions, que també poden fer-se molt pesades o carrinclones, i més en aquest gènere), amb vida pròpia i de lluna i estels: ja dic, ideal per canalitzar un bon somni.

    L'única mera puntualització que puc fer-te és que en alguns moments la història va un pèl ràpida. La segona part del tercer paràgraf és on més es veu:

    "I per la seva sorpresa l'estrella li va parlar, ell la va ajudar a tornar dalt del cel, i com a regal l'estrelleta li va concedir un desig".

    Potser en lloc de "li va parlar" podies haver dit, per enllaçar-ho amb el que ve a continuació, que li va dir que volia tornar al cel. També podies haver escrit, amb una sola frase (en aquest gènere sobren les parrafades), com la va ajudar a tornar dalt del cel.

    Tot això, ja veus, són petites coses que sempre queden. I passa a tothom, t'ho ben asseguro. Quan he enviat un text a un concurs, ara ja m'he acostumat a no llegir-lo quasi mai, perquè sempre hi trobo coses que hauria d'haver corregit. Sempre. I el millor és no capficar-s'hi, però aprofitant que et comentava aquest relat també t'esmento això, a títol de mera opinió.

    I res més, Gorwilya! Que moltes gràcies pel comentari i la felicitació. La veritat és que encara em costa de creure, per això que et deia fa un moment de les petites coses que hauria d'haver corregit abans de presentar-me al concurs.

    Una abraçada,

    Vicenç

    PD, si no et fa res, m'apunto el teu correu (crec que no el tenia en llista).

l´Autor

Foto de perfil de Gorwilya

Gorwilya

38 Relats

191 Comentaris

79504 Lectures

Valoració de l'autor: 9.70

Biografia:
Crec que aquest fragment em descriu:

"Sóc com un llibre obert amb les paraules de les pàgines mig esborrades pel pas del temps... ja pots anar llegint que amb aquestes poques paraules que han quedat intactes no en sortirà cap frase que tingui sentit, només frases sense solta ni volta, amb les que arribaràs a la conclusió que millor llençar el llibre i comprar-ne un de nou. Doncs si, aquest llibre sóc jo, un llibre que quan el treuen del seu medi perd tota la lògica i no s'entén què és el què et volia dir o expressar de bon principi."

Com que tots els autors posen els premis que han guanyat... a mi també m'ha fet gràcia fer-ho... :P
2005:
-Segon premi del XXVIII Certamen literàri del casal de l'Espluga de Francolí. Obra: "Passat ocult"
-Primer premi del V Certamen literàri Campdevànol modelitat de poesia. Obra: "On ets?"
-Accessit del VIII Certamen literàri de la Font morta de Tona. Poesia: "Vida fugisera"
-Accessit del VIII Certamen literàri de la Font de ferro de Tona. Obra: "La història mai explicada"



Per si algun/a relataire vol quelcom:
gorwilya@yahoo.es




R en Cadena

"La dragaroja em va encadenar i jo he passat la cadena a en Vicenç Ambrós i Besa i a la IluiN"

(descobreix què és "R en Cadena")