El cinc d'en Jordi

Un relat de: ploma/Núria S.

Al Jordi li hagués agradat nàixer el 5 del 5 del 55, un any de cincs, d'aprovats totals. Però no, no hi va nàixer i no em pregunteu perquè li hagués agradat una cosa tant estrafolària, doncs si li preguntaven ni ell ho tenia del tot clar.
De fet, ja de ben jove, el cinc sempre va estar el seu número predilecte, deia que amb el cinc anava a tot arreu, podia permetre's ser ni molt bo ni molt dolent, era i prou, sense aparences.
El quatre per exemple, ja se li feia curt, doncs li semblava minvà i el set li era estressant perquè ja l'obligava a desitjar un vuit i llavors un nou i un deu i, això ja l'encarrilava dins d'una carrera frenètica d'avançar altres vuits, nous o deus...
La vida el va ensenyar que no tots aquells que tragueren millors notes quan anàvem a la Universitat, van ser els més agraciats en la seva vida professional o personal.
No penseu que no va ser un home sense inquietuds i creieu-me si us dic que va haver de superar molts obstacles, tampoc era d'aquells que movia el cap dient:
-Que hi farem! Ni molt menys! Ell com la majoria va perseguir números sense parar-se a pensar, fins que un dia ho va fer i va decidir tornar al seu estimat cinc.

Comentaris

  • ambició[Ofensiu]
    llacuna | 11-10-2008 | Valoració: 10

    Un bon relat sobre l'ambició amb la pau que ens dona el 5

  • Les millors notes[Ofensiu]
    Nubada | 18-08-2007

    Jo ho tinc comprovat, això: no tots els qui treien les millors notes són ara els més agraciats.
    Tampoc no es tracta de conformar-se sempre amb un cinquillu, tu ja m'entens...

  • M'ha recordat[Ofensiu]
    witch-vic | 17-08-2007

    una cançó d'HHH que deia "mediocre ara, mediocre sempre... lluita tu per ser el millor!".
    El sistema social ens educa per guanyar la cursa i cançons com la que et dic i el teu escrit mostren que hi ha altres alternatives, que hi ha gent a qui ja ens va bé arribar a completar la cursa i prou.

    Potser el final és una mica descafeïnat per la força amb què comences el relat, però m'ha agradat.

    Una abaçada!

  • Vols dir[Ofensiu]
    ANEROL | 17-08-2007 | Valoració: 8

    que va arribar a acceptar-se?
    Interessant

l´Autor

Foto de perfil de ploma/Núria S.

ploma/Núria S.

14 Relats

70 Comentaris

19496 Lectures

Valoració de l'autor: 9.50

Biografia:
Com les aus canvio el plomatge tot sovint, per això algunes vegades els meus relats son plomissol, altres ploma gran.

Espero que us agradi o us distregui el que escric, si més no, gràcies per la visita.

Qui sóc?
Potser un dia ho sabré, de moment us diré que m'hagués agradat ser POETA professional. Mentrestant sóc aprenent de la vida i de la lletra.

Què m'agrada?
Llegir relats vostres en aquesta pàgina, escoltar els vídeos del fòrum, llegir a Martí Pol i llibres que m'intriguin fins al final. Escriure el que em passa pel cap i penjar-ho aquí al web, llevar-me de bon humor al matí - que a vegades no és gens fàcil - oblidar-me dels mals de cap, tenir feina, fer vacances, sortir a menjar amb amics i un munt de coses més.

Què faig amb el meus relats o poesies?
Guardar-los en un recull i enregistrar-los al Registre de la Propietat Intel·lectual per si més endavant en faig un llibre. Mai se sap!