Dones afganes

Un relat de: llacuna
Les dones afganeses han de poder tenir el dret de construir el seu país. En el fons, passa com sempre la violència masculina fa por i és incontrolable. Ho és a tot arreu i no semblen haver-hi prou presons ni lleis per aturar-la. No és nou, això.

És millor, sembla, rescatar la que serà víctima que no pensar que té força i no fusta de víctima, que cal un reconeixement internacional i un posicionament ferm que sostingui que no es dialoga amb un país que no té dones lliures al poder. És clar que sembla que el que passa a l'Afganistan és que hi ha un canvi de cartes. Passa del bloc occidental a l'Oriental, de ser territori dels EUA a ser-ho de Rússia i la Xina, i allí les dones tampoc és que tinguin un paper gaire rellevant. I de fet, ser en mans dels EUA tampoc no era cap panacea. És curiós que sigui un símbol de perdre de drets que desapareguin els cartells publicitaris de dones, tots haurien de ser prohibits, també aquí.

Però vaja, no nego que segur que els talibans són ben masclistes, però les dones no necessiten ser considerades com a pobretes a salvar sinó com a dones que han de conformar la política del seu país, ho torno a dir. Necessiten aquest espai com l'aigua, i tampoc no es podrà buidar tot el país de dones per salvar-les. Bon atzucac tenen muntat.

Després hi ha el tema que si venen molts afganesos en massa què els oferiran? Una feina al nou aeroport devastador de natura? Servir d'internes als polítics i a altres que no saben la duresa de la feina? Prou dones pobres de totes les edats tenim aquí, una pobresa que no volen mirar els polítics i que l’extrema dreta aprofita la mar de bé, per a crear més bosses de "criades"!. Quina política més lamentable que tenim! Sempre mirant els diners i el fet de quedar bé!

A Womens living under muslims law a solidary network, hi ha una recollida de signatures per a les demandes que he exposat. No et demoris!!!

Comentaris

  • Esperar[Ofensiu]
    llacuna | 21-08-2021

    Molt amable Idò!
    Salvació no, dignitat com bé dius, i poder a la societat!