Diari de L'abeller (Dia 1 - Dia 30)

Un relat de: martaplanet

Dia 1

El meu nom és Coa i formo part de la tripulació de L'abeller.
12 persones viuran en aquesta nau i cadascuna tindrà la seva funció.
El nostre capità és en Mhor Rasthan i ell va decidir qui pujaria a la seva nau. El seu germà és el pilot de L'abeller, en Safter Rasthan, els dos van néixer a Mercuri i tenen el mateix esperit viatger.
El copilot és en Lol, és el seu primer viatge amb aquesta nau, encara no he parlat gaire amb ell, però sembla bon home.
Malauradament el nostre antic copilot va desaparèixer en la immensitat de l'espai.
En Jack és el nostre informador, un hacker amb pocs anys d'experiència, però amb un do especial pels ordinadors.
A la cuina tenim en Patss, un home rabassut vingut del planeta Júpiter i amb molt males puces. No se perquè sempre he tingut la sensació que un dia ens enverinarà a tots. Per sort, en la nostra tripulació, també tenim una gran metgessa, la Linda Smiths, va guanyar un dels premis Grinlen de Neptú pel descobriment d'una estranya malaltia.
Uns altres nous tripulants són la comandant Mirahna i el caçador de pirates Jhona. Per ser sincera només estan a L'abeller per protegir-lo de possibles atacs pirates.
I, en aquest viatge, per alguna estranya raó en Mhor Rasthan ha decidit acceptar passatgers.
Tenim un comerciant anomenat Crissmur, de Júpiter, sé perfectament que no em caurà bé. El professor Winslet ( em sembla que es diu Raphael) que és un gran erudit. I, com a últim passatger, ha vingut un venusià que sembla que és artista, es diu Min i estic segura que ens farem bons amics ja que som del mateix planeta.
I, finalment, jo. El meu nom és Coa i sóc mecànica, cuido del bon funcionament de les màquines i, de vegades, ajudo en el recull d'informació.
Ah! M'oblidava d'un passatger d'última hora. Aquest matí he comprat un petit ocell al mercat de davant l'estació, m'han agradat molt els seus tons ataronjats perquè m'han recordat a Venus.
Com he dit abans som 12 tripulants més un petit ocell que em farà companyia en les llargues hores a la sala de màquines i ens dirigim cap a una de les noves llunes d'Urà.
Sortirem de la Terra a les 18:23 hores.


Dia 2

Avui ha estat el primer dia de viatge. Tothom s'ha instal·lat en les seves cabines i ha ocupat el seu lloc de treball.
He tingut una mica de temps lliure, les màquines van perfectament, al cap i a la fi per alguna raó les vaig revisar abans de sortir. He estat parlant amb el professor Winslet (sí que es diu Raphael) i m'ha explicat moltes teories interessants sobre l'evolució humana.
També m'ha explicat una cosa molt estranya que fan a la Terra, encara no m'ho puc creure, però els hi posen nom a les seves mascotes! Em sembla que li buscaré un nom al meu ocell, serà difícil, però ho intentaré.
En Jack m'ha demanat que l'ajudés amb la connexió, diu que sempre ho fa més ràpid si jo l'ajudo. I la Linda m'ha preguntat si hi havia alguna cosa entre ell i jo. M'he posat a riure a l'acte.
Em sembla que estic convertint el diari de la nau en el meu diari personal, serà millor que sigui més objectiva.


Dia 3

La maleïda connexió espacial s'ha espatllat i només portem tres dies navegant!
En Jack està que treu foc pels queixals i en Mhor Rasthan em dóna pressa perquè ho arregli, no podem estar gaire temps sense els navegadors, podríem topar amb qualsevol cosa. Per sort en Safter és un bon pilot i sap el que es fa.
He tingut un dia molt atrafegat i em sembla que demà serà igual.
L'ocell encara no té nom, he demanat a la Linda que en pensi un per mi.


Dia 4

La connexió segueix sense funcionar. En Jack ja s'ha calmat i m'ajuda a arreglar-ho tot. Em sembla que ja hem trobat el que falla, segurament aquesta nit ho tindré tot arreglat i ja podrem fer funcionar tota la xarxa.
Agafaré la caixa d'eines i crec que no dormiré.
I el meu ocell segueix sense nom.


Dia 6

He estat dos dies dins l'enorme i magnífica sala de màquines. Per ser sincera n'hi m'he adonat de tot el temps que m'hi he passat, però quan he pujat m'he trobat un capità agraït i un Jack saltant d'alegria perquè la connexió havia tornat feia hores. L'informàtic m'ha abraçat, ha quedat ple de sutge i m'ha dit que em passi demà per la seva cambra, m'ha d'ensenyar una cosa.
La Linda ha desistit de ficar-li un nom a l'ocell, sembla ser que té menys imaginació que jo.


Dia 7

No m'ho puc creure! La comandant Mirahna és una proscrita de Mart!
En Jack creu que va ser ella la que va trencar la connexió i tot perquè no descobríssim això. L'informàtic i jo hem quedat en què no direm res del que hem descobert.
També he parlat amb el professor Winslet, m'ha explicat moltes coses de les costums de la Terra i m'ha donat una altra idea genial. Ja sé quin nom ficar-li a l'ocell! És dirà Diana. Pel que es veu era el nom d'una deessa de la natura i em sembla perfecte per la meva ocelleta.
Per cert, el professor Winslet també m'ha parlat de la mena d'ocell que és la Diana i m'ha dit que és una femella. Pel que es veu és un tipus d'ocell mutat perquè pugui viure en qualsevol tipus d'ambient, perfecte per a mi.


Dia 10

Aquest és el viatge més problemàtic que hem tingut mai. Primer s'espatlla la connexió, després resulta que portem una proscrita a la nau i només ho sabem dos persones i ara el nostre cuiner li dóna menjar en mal estat al pilot. En Safter Rasthan està completament fora de servei, amb prou feines es pot moure! I a sobre en Patss diu que no és culpa seva!
Ara tots hem de confiar en el copilot, en Lol, espero que sàpiga el que es fa.


Dia 12

Seguim amb el pilot malalt.
La Linda està molt preocupada, li ha donat els medicaments necessaris perquè es curi, però sembla que no és una indigestió normal, tenim un problema realment greu.
Per sort tenim en Lol. Tots hem pogut observar que és un pilot excel·lent i que només feia de copilot per vaguesa.
Mentrestant, en Jack segueix amb els seus ordinadors i no para de buscar coses sobre la comandant Mirahna, pel que es veu va fer d'espia per a l'enemic, espero que no estigui en aquesta nau per sabotejar-la.
Per cert, hi ha una cosa que em sembla molt estranya, un dels passatgers es va tancar a la seva cambra i encara no ha sortit, és en Crissmur, el comerciant. En Patss diu que està viu perquè li ha portat el menjar cada dia, queda clar que amb això estic més tranquil·la.
I, com a última anotació, el professor Winslet a fet uns mapes estel·lars per si els navegadors tornen a espatllar-se, encara que no sé si serviran de gaire.


Dia 13

Avui m'he passat tot el dia a la sala de màquines amb la Diana.
El capità Mhor Rasthan m'ha demanat que ho revisés tot per si de cas, em sembla que creu que un dels nous tripulants ens està sabotejant, però crec que el capità a tardat molt a fer-me baixar, jo ja feia temps que ho pensava.
Mentre comprovava les màquines ha aparegut en Min, l'artista venusià, i hem estat parlat durant molta estona. Tenia raó, m'ha caigut bé només començar a parlar, però em sembla estrany que hagi aparegut per allà.
Abans de començar a anotar coses al diari he parlat amb en Mhor Rasthan, m'ha demanat que vigili de a prop en Min, sembla ser que ja té una idea de qui podria intentar sabotejar les connexions.


Dia 15

En Safter Rasthan cada dia està pitjor, haurem d'aterrar en el primer lloc on hi hagi un hospital. La Linda ja no sap que més fer, creu que si aterrem ens ficaran en quarantena.
Avui, per primera vegada, he vist el comerciant fora de la seva habitació, s'ha queixat de l'aterratge d'emergència que hem de fer, no vol perdre temps amb estupideses. En Mhor Rasthan la fet callar d'un cop de puny.


Dia 21

Estem perduts enmig de l'espai. Les maleïdes connexions han tornat a caure! I amb elles totes les màquines que ens lligaven amb l'exterior.
M'he passat cinc dies a la sala de màquines intentant que tot tornés a funcionar, però ha estat absolutament impossible.
Han vingut a ajudar-me en Jack, el capità Mhor Rasthan, el professor Winslet i, fins hi tot, ha baixat una estona en Min.
Per sort, aquest diari està fora de les connexions de l'exterior i segueix funcionant.
He de seguir treballant per intentar recuperar les màquines.


Dia 23

En Safter Rasthan és mort.
Estava a la sala de màquines i la Linda ha baixat a explicar-m'ho tot. El capità està destrossat i la majoria de la tripulació està molt desanimada. Em quedaré a la sala de màquines uns dies, haig de seguir arreglant-ho tot i no tinc ganes de parlar amb ningú.
Hem d'arribar al planeta més proper!


Dia 26

Per fi he aconseguit arreglar alguna cosa! Ja podem navegar cap a qualsevol direcció, però sense els mapes dels navegadors estem perduts. És cert que tenim els dibuixos del professor Winslet, però, per ser sincera, no serveixen de gaire.
El caçador de pirates Jhona ha arreglat les antiquades armes de la nau, encara no sé com ho ha fet, però pot ser que en aquesta situació ens siguin necessàries.
I en Jack està molt estrany. Des que no hi ha connexions no pot fer servir els ordinadors i m'ha estat seguint tota l'estona, cada vegada que el veig em ve una esgarrifança, realment sembla un fantasma.


Dia 27

Tornaré a baixar a la sala de màquines. Necessito arreglar les connexions.
En Lol, després d'estudiar tots els mapes del professor, ha descobert on som.


Dia 30

En Min ha vingut a buscar-me a la sala de màquines. L
La Linda està malalta i no deixa que ningú se li acosti. Ha posat en quarantena la infermeria.
Tinc un mal pressentiment.

Comentaris

  • escenciadetaronja_ | 31-08-2008 | Valoració: 8

    Et deixo un 8 però només per fer-te la punyeta xD
    Saps que les teves historetes enganxen: com ens pots deixar aixì?

    Bueno, saps què m'ha semblat? Que la història és molt bona i m'agrada com està escrita però hi ha algunes comes que haurien de ser punts (segons el meu punt de vista, eh!) i alguna falta d'ortografia... :S
    Mira-t'ho, pels pròxims dies del diari de L'abeller :)

    Vinga un petó, Martaaaa! Cuidaaa't molt.

l´Autor

Foto de perfil de martaplanet

martaplanet

129 Relats

93 Comentaris

101161 Lectures

Valoració de l'autor: 9.36

Biografia:
Sempre he pensat que les biografies només són per aquelles persones que han fet alguna cosa important en la seva vida, alguna cosa que hagi tingut tant de ressó que ha arribat a milers d'altres vides. Aixì que tampoc he pensat mai com seria la meva biografia. Simplement dir que encara estic lluitant per trobar-me a mi mateixa i trobar a la meva veu que sembla que, de moment, és l'escriptura.