Diagonal 629 - "Cambrer"

Un relat de: rnbonet

DIAGONAL 629. - ("CAMBRER")

".... el cambrer se'ls mira amb enveja... "

Serà cabrit, il figlio d'una resacsada de tómbola! Que "si em netejaries, garçon, bé la taula, sis plau"... Tres molletes d'ensaïmada n'hi havia... Que si "aspartamat" -així m'ho ha dit, el so cursiló...- amb el cafè, i no sucre... Que l'acompanyant només un got d'aigua... Que si "podries portar-nos uns tovallons... Que si ara una aspirina, per "mitigar una certa molèstia a la testa" ... Parlant i tot, la caguen... Hòsties venideres! I sempre parlant de tu... No em molesta que em tutegen, segons de qui vinga... Però d'aquesta gent...! Recollons i contrarrecollons, com deia el meu avi! Que està molt bé que jo siga cambrer, però que és un ofici com un altre... Que no sóc gos; ni criat, ni esclau ...! Si em posés darrere una finestreta, amb un vidre enmig... seria el tracte diferent... Ben segur n'estic!
I ara, el paio del cotxe què collones voldrà? Si quasi se'n puja a la vorera, el bufalamandanga dels nassos! I circulant com les tortugues, en hora punta... Ah, clar! Li mira el culet a la xavala que... Està de bon veure, la senyoreta, amb la faldilla curta... Bones cames i millor reraguarda, tu! I ara s'agatxa...! Ai, mare, quins pernils! De pota negra, tu...! Uns segons més, i se m'empina!
I la parella, a l'hora de pagar, res de centimets... un gruixut feix de bitllets a la cartera i tot un fum de plàstics: lacaixa, americanexprès, 4b, .... Res de cagamandúrries blaves o taronges... que jo ja les voldria...! Totes daurades... Tot d'or, com el rellotge que porta a la munyica dreta... Dretà serà, el fulano... Ben segur! Mandangues! Bandarres! Que tots sou uns bandarres i uns mandangues! I ara, un tomb pel sol i de segur a fer l'aperitiu al nàutic... Com no tenen altra cosa a desbastellar, doncs hala! A desbalafiar calés! I jo ací plantat, pencant com un descosit per guanyar quatre peles... Que quan més festa tenen els conciutadans, més me la curre jo! Seré desgraciat!!


Comentaris

  • M'agrada,...[Ofensiu]
    Màndalf | 29-04-2005 | Valoració: 10

    ...bufalamandanga! Hosties venideres! Ets collonut.

  • quin llenguatge![Ofensiu]
    Shu Hua | 26-04-2005

    Tens un domini del llenguatge molt bo, aquest relatet té més expresions col.loquials que un llibre de text. L'història del cambrer és força bona, el tio amb mala llet, tot el dia currant i a sobre veient com gaudeixen els altres, ha de ser una de les professions més dures. Bé, a veure si m'incorporo a la saga. Des de gener que vas penjar el relat, ja et devies pensar que se n'havia anat la idea en orris.

    Aprofito per agrair-te els comentaris, especialment els de l'ortografia. No escric massa bé, per a mi el català és dificil perquè el vaig aprendre a escriure de gran. Jo sóc de les del corrector, que ara, per cert, no tinc. Ara, les faltes que em vas trobar són de no haver revisat el text. Moltes gràcies.

    Glòria

  • Pa los kurrantes[Ofensiu]
    Biel Martí | 27-02-2005

    Pa los kurrantes hauria de ser el títol del relat... El pobre paio currant en un dia de sol a la zona alta, que s'espera? Gent "xunga" del Carmel (jo sóc del Carmel)? A mi em faria por que em servís aquest cambrer si està de tan mala llet, en qualsevol moment et munta un sidral!

  • Un deu...[Ofensiu]
    Ilargi betea | 21-01-2005 | Valoració: 10

    ...per ser el primer en penjar el relat! i perque no et puc posar un 629, eh!
    Doncs res, molt ben escrit. Realment m'ha semblat veure el cambrer remugant i trempant amb la noia de la faldilla.
    Molt ben escrit!

    Una abraçada i moooolta màgia!

    Per cert, la setmana vinent intentaré penjar el meu, val?

  • No valoraré els "diagonalencs"...[Ofensiu]
    Josep Clínez | 18-01-2005

    Perquè jo també formo part del grup i podria semblar alguna cosa rara que ara no em surt el nom (si em voleu contestar, escriviu-me un comentari a qualsevol relat/poesia, jeje. Publicitat subliminal). Està molt bé, al principi no me n'ahe adonat massa de que anava (les hormones juvenils, que em passo el dia amb fantasies tipus Winnie The Pooh però amb orgia inclosa i, es clar, se'm va l'olla). Està molt bé, jo he començat a escriure el meu "nen traumtitzat". Espero que t'agradi.

    Apa, petons i moltes diagonals!!!

  • ets un pou...[Ofensiu]
    Capdelin | 18-01-2005 | Valoració: 10

    de cisterna de casa pairal, amb aigua verdosa, freda, amb regust d´aigua de puda i de minerals crus, que deixa la gola en carn viva...
    ets un pou d´expressions, onomatopeies i exclamacions rupestres que actualitzes i converteixes en protagonistes en la boca d´un cambrer que porta els collons plens de copes buides d´atenció ciutadana...
    ets un pou innovador d´arcaics farums de racons de ciutat, retratista tràgic-còmic de la societat... pintor nafnaf, que amb collons i recollons i altres pinzells de sons eclèctics, pinta retalls oblidats de terrasses urbanes...
    ets un pou... mestre! felicitats, una vegada més! una abraçada...
    PD. gràcies pel teu comentari sobre el macro-poemari "60 somnis de natura morta"... tens tota la raó, com sempre: massa llarg, massa dens... amb 5 de ben seleccionats, hagués quedat millor ( gràcies per la teva sinceritat ) no es pot somiar tant, collons! je je je
    un dia tonto el pot tenir tothom... però he de fer una consulta urgent al facultatiu psiquiàtric... perquè aquests moments tontos... estan augmentant la freqüència... perillosament je je je. gràcies, amic

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1589 Comentaris

357821 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!