Democràcia?

Un relat de: terra

Fa unes setmanes va sortir a la llum que a Arenys estaven preparant una consulta sobre la independència de Catalunya. Al cap de dos dies La Falange ja havia convocat una manifestació pel mateix dia a favor de la unitat d'Espanya i en contra de la consulta. Com que l'Ajuntament va decidir en el ple donar suport a la consulta (organitzada des d'una entitat privada) i cedir un local la cosa ha acabat als jutjats. Fins i tot l'Estat ha presentat recurs perquè no es celebri. La resolució judicial impedeix la consulta, però en canvi permet la manifestació d'un partit d'extrema dreta, fill del franquisme, tot i que la conselleria d'interior havia dit que la manifestació s'hauria de fer un altre dia per qüestions de seguretat.
Com passa sempre en aquest país només poden tenir veu els que el poder judicial vol. Al País Basc s'han fet un tip d'il·legalitzar partits dient que són violents, radicals, que no respecten la democràcia i que estan vinculats a ETA. Però en canvi, es veu que La Falange és un partit democràtic des de la seva creació!
Realment a Espanya les coses no es fan pitjor perquè no s'ho proposen.
No entenc aquesta por que hi ha perquè la gent expressi les seves idees i opinions. No entenc perquè s'han de fer manifestacions per buscar brega quan la consulta permet a aquell qui ho vulgui votar que no. Precisament aquesta és la gràcia d'una consulta. Si et pregunten si vols que Catalunya pugui ser independent, tu pots dir que sí o que no. I ningú t'impedirà dir el què vulguis. Hi haurà qui no tindrà cap problema per expressar-ho en públic i d'altres que preferiran mantenir-ho en secret. Perfecte.
La veritat....si algú els obligués a combregar amb idees independentistes, entendria que es volguessin manifestar, però per sort, les imposicions ideològiques fa molts anys que es van acabar (tot i que sembli que hi ha algú que encara no ho ha entès).

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

terra

20 Relats

26 Comentaris

23045 Lectures

Valoració de l'autor: 9.22

Biografia:
Vaig néixer la primavera de l'any 1988. Soc periodista i tot i gastar paraules escrivint sobre la realitat, de tant en tant m'agrada plasmar les històries que només són reals en el meu cap.