CONNEXIONS

Un relat de: Rubba Bertanero


El "PUSSIN", un gat de "carrer", fa dies que no es troba bé, porta de cap a la seva mestressa. De fet, ja no gaire, el "MISH" va fer el mateix, de cop ja no mengen, van perdent pes i es van apagant, just com una espelma a la qual li treus l´aire, es van empititint, empetitint lentament fins que deixen de ser....i no hi ha més. .

El "JACKY", un yorkshire de 9 anys, que també voltava per casa, sense cap simptoma de malaltia, va deixar la mestressa un dia 2 de setembre, va quedar-se aclofat al sofà i ja no va despertar. Potser va considerar que era la millor manera de marxar, sense preocupar la mestressa, per la qual es delia, i hauria donat, fins i tot, la seva vida, n´estic segur. I l´endemà que ell desaparegués va finar el "Pussin". Gat i gos pràcticament junts en el darrer viatge van crear un gran buit a on fins unes hores abans omplien de vida.

I la vida va continuar després d´aquesta connexió-coincidència-complicitat-fatalitat, digueu-ne com vulgueu, dos buits que es creen en un mateix lloc, en un mateix espai de temps, en un mateix cor. I, després, el silenci, el dol, la pena, la ràbia i passa el temps...i tot passa però poc s´oblida.

I, farà cosa de dos mesos, unes ventolades van esbotzar les gàbies de la gossera de la meva ciutat, i va arribar el Grey, en acollida. Just la tercera nit que estava amb ell al menjador, dos desconeguts en fase de seducció....un gos va cridar a la tele i jo vaig seguir el crit amb una temptativa d´udol, i el Grey s´hi va sumar, i va udolar i ho féu talment com un llop (realment hi vaig veure un llop), va ser un dels millors regals que m´han fet....i dono fe que em va fer posar la pell de gallina.

I, justament va udolar com ànima en pena, en el mateix lloc exacte on ens va deixar el Jacky (digueu-li connexió, complicitat, coincidència, atzar...). M´és igual...va ser així!.


Comentaris

  • Ho crec[Ofensiu]
    RATUIX | 12-02-2015

    tot, tal com ho dius. M'he criat sempre amb animals i ells perceben més coses que no pas nosaltres. De vegades, la nostra gata gira el cap i mira atentament no sabem on. A casa hi ha la broma que veu l'esperit dels anteriors gats de la familia que, d'una manera o una altra tenim sempre presents, amb la seva personalitat i les seves manies. Felicitats per gaudir de la companyia dels animals.

  • es precios[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 12-02-2015 | Valoració: 10

    Una marevellosa historia, especialment jo que estimo amb passio les meves mascotes, he trovat colpidora
    Montse

l´Autor

Foto de perfil de Rubba Bertanero

Rubba Bertanero

77 Relats

91 Comentaris

43624 Lectures

Valoració de l'autor: 9.81

Biografia:
Aprenent a escriure.

Disfrutant de llegir.

S´accepten comentaris, (fins i tot si són bons).

xavi6227@gmail.com