Confosa..

Un relat de: Marteta
Tal vegada m'estiguis ensenyant a ser més forta, tal vegada només ho fas per que aprengui dels meus errors...o tal vegada sóc jo la tonta que veu un lloc obscur en la teva mirada.
Has canviat, ja no ets la mateixa dóna que m'aportava tants de valors positius, que em motivava a cada pas que donava. Serà que t'he desepcionat? Serà que tens un imatge molt diferent ara de mi?
Ho afirmo, he canviat, tots canviem a la meva edat. Bipolar, sí, a vegades ho som un poquet, però mai he canviat els meus ideals, mai he deixat de lluitar per fer-me feliç a mi mateixa.
Abans deies paraules molt interessants que es quedaven dins la meva ment gravades, i que cada vegada que les necessitava, estaven allà per tornar a ser escoltades.
Ara crides sense ninguna raó, t'enfades per res, i després tornes a somriure. Ja no ens dones aquella motivació que va ens va ajudar a molts de nosaltres.
T'he fallat? Que he fet? Que t'ha passat?
Vull que tornis a ser la mateixa d'abans... tal vegada demani molt, perquè jo no tornaré a ser mai la mateixa que abans venia a classe somriguent, envoltada de tots aquells amics que ara em donen l'espatlla....Però tu? Tu també me l'estàs donant.

Comentaris

 • Però tot i ...[Ofensiu]
  Vicent Llémena i Jambet | 06-05-2012 | Valoració: 10

  ...encomanar-te a professionals de les idees també cal tenir present que les teràpies en la que els fàrmacs hi entren com la psiquiatria no deuen ser oblidades mai. Has de tenir present que a aquestes persones quan dius blanc tendeixen a fer negre i a l'inrevés, no com norma exacta, però hi tendeixen, així que cal que vages amb compte. I sobretot has de fer-li trobar la conjunció entre l'amor, el desig, el gaudi i la lluita en moments en els que ens envaeixen els altres. Al centre d'aquest triangle, en el que una de les parts hi entra la lluita pels nostres interessos: faena, treball, estudis, etc. sorgeix l'objecte "a" (mira-ho si vols a la xarxa), que és aquella figura eix nova, que de tant en tant es perd com la paterna o materna, però es torna a trobar sempre.

  Ànim i endavant.

  Vicent

 • La figura eix[Ofensiu]
  Vicent Llémena i Jambet | 06-05-2012 | Valoració: 10

  Hi ha persones que han perdut la "Figura eix", el que alguns anomenen la figura paterna, però com que potser en moltes persones una mare o un pare li direm la figura eix, eixes persones estan en l'avantguarda de tot, són lliures i soles, no ténen cap persona a qui encomanar-se per estar de grat.
  Cal trobar, una volta desenvolupada una malaltia com la bipolaritat, en la que es perd la figura eix, cal trobar noves figures eix, ja no és una de sola sinó moltes, com per exemple aficions, amor, amistats, lectures, treball, etc.
  És l'única manera de tornar-se a trobar a sí mateixos i poder equilibrar-se. I hi ha professionals que ens ajuden, a tornar a posar la fe en algú o en alguna cosa.
  L'escrit m'ha agradat un munt, potser una persona propera a tu està passant un mal moment, però no t'hi fiques gaire, només dona-li una eixida, com un consell, com l'eixida que he escrit a la teua pàgina ara mateix, si t'entestes en posar-la joiosa, enjogassada, etc. Hi cauràs tu també, cal ajudar amb la canya, és a dir, no donar-li peixos sinó ensenyar-li a fer canyes per a pescar peixos.
  En el cas de que fóra un fill ja seria molt més complicat, sobretot si aquest no vol l'ajut dels pares.

  Una forta abraçada d'amic

  Vicent

 • Dubtes que parlen[Ofensiu]
  Aleix de Ferrater | 05-05-2012 | Valoració: 10

  I fas bé de parlar. Els dubtes tenen interrogants, però els hem de completar posant-hi un punt a baix. Els teus raonaments i les teves explicacions fan comprensible el dubte. Aquella persona, potser ha canviat. Em sembla que no és la única. Les teves reflexions, m'encanten. Sempre fan pensar. I gaudir amb la teva espontaneitat. Una forta abraçada.

  Aleix

Valoració mitja: 10

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Marteta

Marteta

226 Relats

392 Comentaris

156868 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Incipient professora de filosofia.

A vegades escric, per compensar tot allò que parl.

@mrtss96