CAN VIES: DISSABTE DOBLE, DIUMENGE FESTA. DILLUNS?

Un relat de: Tomàs-Maria Porta i Calsina


Ahir la gent que s’està mobilitzant per Can Vies o amb l’excusa de Can Vies – crec que hi ha de tot – va fer festa. Jo crec que va fer festa perquè era diumenge i en diumenge fins i tot Déu va descansar (i això que Déu ho creava tot picant de dits) i si Déu va descansar a veure perquè no ho han de fer ells, tot i que d’entrada sembli una mica burgès descansar enmig d’una lluita revolucionària. Per això el dissabte van fer doble o triple i van mobilitzar no sé quants milers de persones, algunes de les quals van passar per davant de casa. I també se sentien helicòpters, sirenes policials etc...

Avui és dilluns. Com que no hi ha hagut cap acord sembla que la cosa tornarà a engegar. Reconstrucció matí i tarda i manifestació i aldarulls al vespre. Jo em pregunto quants dies durarà aquesta història. El govern municipal sap que s’està desgastant i, a més, que això fa mal al procés independentista. Els okupes no volen negociar de cap de les maneres: penso que opinen que si negocien els acabaran fotent per un lloc o altre i, a més, que cal que estirin fins al màxim aquest protagonisme revolucionari.

Les CUP diuen una cosa curiosa: que hi haurà una solució social. Què vol dir això? No se sap, però queda bé. Solució social vol dir que els okupes de Can Vies continuaran fent el que els hi doni la gana? Representa la gent de Can Vies la societat? Representa el barri de Sants? El representa les CUP?

Les CUP governen en algun ajuntament petit i no em vull imaginar què passaria si es trobessin en una situació semblant, es a dir, prenent una decisió que anés contra un col.lectiu més o menys arrelat al territori però contrari a la seva ideologia. Seria interessant veure llavors les reaccions dels uns i dels altres.

No crec que la gent de Sants en general i la gent propera a la zona de Can Vies estiguin fruint de tota aquesta situació. L’obligació dels uns i dels altres és trobar una solució i que la cosa no s’allargui en el temps. Si s’allarga en el temps hi perdrà tothom: el govern municipal, la gent de Can Vies i els veïns de Sants. I llavors ja només tindrà una solució de o caixa o faixa, és a dir, o l’ús dels mossos d’esquadra anant a per tots i a per totes o la baixada de pantalons fins al subsòl del govern municipal de CiU. I jo crec que s’obtaria per la primera solució perquè, al cab i a la fi, qui va iniciar els tràmits per tal de foragitar els okupes de Can Vies foren el PSC, ERC i IC i no tinc gens clar que ni el PP, ni C’s els recolzin. Només les CUP.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer