BRASIL 1 - ALEMANYA 7

Un relat de: Tomàs-Maria Porta i Calsina
Va ser un partit flipant. A la primera mitja hora de partit Alemanya ja guanyava per 5 a 0 i després va continuar dominant el partit sense tenir massa interès en marcar masses gols més. Tot i així en van caure dos. Què hagués passat si Alemanya hagués continuat jugant com ho feia durant la primera mitja hora? Haguèssin quedat 1 a 20 o un altre resultat així de delirant? Hagués estat possible vist el desconcert i impotència de la canarinha i l’encert i la potència dels alemanys, però al cab i a la fi allò encara no era una final i alguna atenció havien de tenir amb els amfitrions.

Com que Catalunya no juga, jo vaig amb Alemanya. Això és així des de petit, quan vaig veure jugar Franz Beckenbauer i vaig decidir que si jo algun dia jugava a fútbol volia jugar com el kàiser. I per això, després del Barça, el meu equi és el Bayern de München. Que aquest equip ara l’entreni Guardiola no deixa de fer-me gràcia.

La pallissa d’ahir va ser monumental. Jo em preguntava si després de la humiliació soferta pels brasilers hi va haver desordres públics o no. Llegeixo que la presidenta del país va ser tant xiulada o més que la seva selecció. En tot cas el que és clar és que el Brasil, ni a nivell econòmic, ni a nivell esportiu estava preparada per celebrar aquest mundial. Ara veurem quina serà la reacció de la gent. Als emprenyats perquè s’estaven gastant uns diners que calien per altres coses més importants, caldrà afegir els emprenyats per haver fet el ridícul amb Alemanya.

L’Alemanya és el revers de la moneda. Alemanya és un país que funciona molt bé. És un país on els demòcrata – cristians exigeixen als tercers països polítiques sanejadores dels seus dèficits però que ells, qua ja tenen la seva economia sanejada, practiquen polítiques social – demòcrates. Naturalment deuen tenir els seus defectes els alemanys, però probablement només els països que funcionen raonablement bé haurien de poder gastar-se els diners muntant una bona selecció de fútbol. Per això el resultat d’ahir penso que no va ser només un resultat de fútbol, sinó que és el resultat de comparar un país capdavanter del primer món i un país del tercer món.

Esperem que els brasilers sàpiguen païr bé la derrota i, sense violència, facin els canvis socials i polítics que els hi calen, més enllà del pollastre i futbol nét del panem et circenses que els hi volien vendre i que ha acabat fatal.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer