Avia Carme

Un relat de: Lecram
L’avia Carme no era una persona de masses paraules, era més aviat de fets, d’accions. Aquests fets, aquestes accions eren fetes amb delicadesa, cuidant cada detall, procurant que el protagonista fos la persona a qui anaven dirigits.

Si, ho mirem bé, podríem fer un símil amb la cuina (una de les seves passions); per tal d’elaborar un bon plat cal seguir una sèrie de passos que determinaran la qualitat del plat. Primer de tot hem de triar els ingredients, tractar-los amb cura, doncs cada un d’ells necessita un temps de cocció determinat i té unes característiques que el fan únic. Això també passa amb les persones.

Seguidament caldrà posar a coure els ingredients. Potser en un primer moment posarem el foc alt (abocarem les nostres energies envers l’altre), però poc a poc anirem baixant el foc vigilant que no se’ns cremi, potser haurà arribat el moment d’ajuntar-hi altres ingredients o d’emulsionar tot amb una mica d’oli (amor), fer un parell de voltes amb la cullera i poc a cop amb una actitud atenta i sobretot pacient veure’m com el nostre plat va agafant força.

Quan estigui tot apunt, arribarà el moment d’emplatar, disposar amb delicadesa tots els ingredients al plat, sense descuidar-ne cap.

Per això n’estic segur que si seguim aquests senzills passos, els nostres fets, les nostres accions seran per llepar-se’n els dits. Gràcies per deixar-nos formar part de la teva cuina i la teva taula.

Comentaris

  • Experiència i amor[Ofensiu]
    Sara Serra | 21-09-2018

    Gairebé sempre, les àvies, són les que millor cuinen de la família. I no és perquè els hi caigui un do del cel en convertir-se en iaies, no. Simplement es tracta d’experiència acumulada i amor. Veure cuinar les iaies, que van més a poc a poc perquè l’edat no perdona, amb paciència, seguint tots els processos, tot buscant, al final, fer feliços als altres. A través del paladar, en aquest cas. A través del cor, en tots els casos. Que no falti l’amor, és l’ingredient principal.
    M’ha agradat aquest relatet també! Mercès, Lecram!

  • Felicitats![Ofensiu]
    llegiresviure | 08-03-2017 | Valoració: 8

    Ben cuinat!

l´Autor

Foto de perfil de Lecram

Lecram

35 Relats

120 Comentaris

54710 Lectures

Valoració de l'autor: 9.56

Biografia:
Vaig néixer ara fa 35 anys a la ciutat de Barcelona; des des fa més de 15 que visc reclòs en el bonic paratge, de la Roca del Vallès, al Vallès Oriental (Barcelona).

La meva afició per la literatura, no fa masses anys que va començar, tot va començar com un joc; doncs els primers relats que vaig escriure eren per participar als jocs florals de l'escola i l'institut.

Però poc a poc, aquest joc es convertí en un canal per on fluïen tots els meus sentiments i pensaments.

Fins el moment molt poques vegades havia tret a la llum els meus relats i poemes, potser ha arribat el moment de començar a treure'ls la pols i veure'ls des d'uns altres ulls (els vostres).

Espero que us agradin, qualsevol comentari serà molt ben rebut. Gràcies a tots/es lectors/res, autors/es.

Us deixo el meu e-mail per si voleu fer algun comentari més personal o coneixe'm millor: kilimanjaro2005@hotmail.com



R en Cadena

"La senyoreta Kispar fidu em va encadenar i jo he passat la cadena a les senyoretes Pauli i somnisdeboira"

(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")