Rituals quotidians

Un relat de: Lecram
Com cada dilluns l’Elena ha agafat el tren de les quatre per baixar a Barcelona per a anar la classe de ball a la que ha començat a anar des de fa un parell de mesos. Tanmateix des de fa un setmana ha començat un nou ritual, sempre que agafa el tren, intenta seure’s al mateix lloc, a aquell seient que queda just al costat de la finestra a prop de la porta de sortida.

Un cop allà, i un cop el tren ha començat a caminar, ella treu de la seva gran bossa, un estoig més petita on hi ha les pólvores de maquillatge. Agafa les pólvores i comença a repassar-se dolçament la seva cara i el contorn dels seus grans ulls. Seguidament desa les pólvores i treu un pintallavis que li deixa els llavis d’un color vermell intens. Quan ha acabat desa el pintallavis dins l’estoig, guarda l’estoig a la bossa i treu un llibre.

El sol li toca la cara, sembla molestar-li, és llavors quan es posa aquelles ulleres de sol que duu a sobre els seus cabells llargs arrissats de color castany, obre el llibre i comença a llegir. És el primer llibre de la tetralogia d’aquella autora anglesa que durant un temps va fer-se tant famós.

Ella està absorbida en la lectura, no se’n adona del que passa al seu voltant, però cada dilluns segueix aquest mateix ritual. Potser ho fa, per posar-se en la pell de la protagonista?, No sabrem mai, tanmateix de tant en tant se la veu somriure tímidament mentre la seva mirada segueix fixada en les pàgines d’aquell llibre...fins que arriba l’hora de desar el llibre, preparar-se per baixar , ha arribat la seva parada, s’acaba el ritual, final de trajecte. Fins el proper dilluns en que tot tornarà a començar de nou.

Comentaris

  • Hola, Lecram, [Ofensiu]
    brins | 22-04-2020

    Moltes gràcies per escriure un comentari al fòrum sota el poema de la meva filla.Te l'agraeixo moltíssim.He llegit atentament aquest relat teu i et puc dir que m'ha agradat molt.És ple de sensibilitat i encert .Felicitats!
    Hi ha algun aspecte gramatical que també m'agradaria comentar-te, i és per això que em permeto demanar-te permís.
    Te'ls comentaria en el teu correu de seguida que em torni a funcionar Internet.
    Molt cordialment,

    Brins

  • Tendre[Ofensiu]
    olgalvi | 05-03-2017 | Valoració: 10

    L'he trobat molt tendre, i m' he sentit identificada ja que jo, i crec que tothom, tinc els meus rituals quotidians.Gràcies!

l´Autor

Foto de perfil de Lecram

Lecram

35 Relats

120 Comentaris

54802 Lectures

Valoració de l'autor: 9.56

Biografia:
Vaig néixer ara fa 35 anys a la ciutat de Barcelona; des des fa més de 15 que visc reclòs en el bonic paratge, de la Roca del Vallès, al Vallès Oriental (Barcelona).

La meva afició per la literatura, no fa masses anys que va començar, tot va començar com un joc; doncs els primers relats que vaig escriure eren per participar als jocs florals de l'escola i l'institut.

Però poc a poc, aquest joc es convertí en un canal per on fluïen tots els meus sentiments i pensaments.

Fins el moment molt poques vegades havia tret a la llum els meus relats i poemes, potser ha arribat el moment de començar a treure'ls la pols i veure'ls des d'uns altres ulls (els vostres).

Espero que us agradin, qualsevol comentari serà molt ben rebut. Gràcies a tots/es lectors/res, autors/es.

Us deixo el meu e-mail per si voleu fer algun comentari més personal o coneixe'm millor: kilimanjaro2005@hotmail.com



R en Cadena

"La senyoreta Kispar fidu em va encadenar i jo he passat la cadena a les senyoretes Pauli i somnisdeboira"

(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")