Ara ja no cantem!

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

Ara ja no es canta! Que ha passat? Es que vivim més amargats que abans o que? O es que abans erem més infeliços? - Jo diria que no! Que erem molt feliços a pesar dels nostres problemes polítics i socials.

En uns anys cap aquí, no tants tampoc ha cambiat tot molt i es que hem sembla que era ahir que encara sento cantar, els pintors cantaven, els paletes i molta gent, també xiulaven, per cert que alguns tenien un xiulet tan agut que encara hem peten les orelles de pensar-ho.

Quan jo era petita la gent encara cantava més! nosaltres viviem en un pis a l'Avinguda Gaudí que disfrutavem d'un gran auditori, es tractava del cuarto del safareig, allí es sentia cantar de tot, s'hi cantava opera, zarzuela, ranxeres, jotes i encara recordo una que cantava Madamme Butterfly molt ben cantada, tant be o feia que aixi l'hi varem posar el nom.

La minyona de casa era aragonessa i cantava unes jotes en aquell auditori que semblava que anava a explotar.

Allà hi feiem tots algun viatget per recrear-nos amb tot allò. A mi mateixa m'anaven a buscar allà cuan no sabien on parava i allà m'estava deleitant escoltant aquelles cantades.

També vull recordar que es cantava pels carrers, per les festes majors dels barris, aquells famosos tinglados amb aquells vocalistes que ho feien tan i tan bé.

El meu home no fa gaire es va anar de cacera a Andalussia i va tindra la sort de sentir cantar unes dones que cantaven al riu, això va ser un verdader privilegi.

No hem vull fer pesada amb aquest relat perque no a tothom li agradara, pero tan sols volia deixar la meva constància de lo que sento al veure que aquesta bona costum perdut.

I com diu el refranet, poder que comencem a pensar que qui canta els seus mals espanta.


Maria Pilar. ;)



Comentaris

  • cantar...[Ofensiu]
    Capdelin | 10-10-2005 | Valoració: 10

    ara ja no gosem cantar davant d'aquesta pluja de triomfets d'acadèmia i aquest envaïment de música exterior...
    però si fos cantant et cantaria una melodia pel teu sant en aquest dimecres del Pilar... felicitats!!!!
    una abraçada.

  • La Banyeta del badiu | 30-09-2005 | Valoració: 10

    I tant que qui canta el seu mal espanta !!. Però el que pasa, és que avui quasi tothom porta endollat a les orelles uns auricolars amb CD,s.Jo de tant en tant vaig a la Porta de Santa LLucia, a la Catedral, els diumenges a la tarda, canten, ópera, sarzuela, bé tot un repertori molt maco.
    La primera vegada que vaig surtir amb el meu home, el vaig portar a quí. En el meu relat NESSUM DORMA, ho explico.
    Un petonet. Pilar.

  • tens tota la raó ...[Ofensiu]
    Conxa Forteza | 18-09-2005

    jo sé molts de trosos de sarsueles perquè les sentia cantar a mon pare, ma mare també cantava cançons populars mallorquines que jo vaig aprendre ... però no tothom ha perdut aquest habit, al meu edifici hi ha un senyor que canta ópera i ja comença els diumenges a les 7 del matí i abaix hi ha un bar que l'amo mos dona cada concert d'aries que fa tremolar els vidres, hauràs de venir al meu carrer ...

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

314585 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com